懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Charliefunfun 發表於 17-6-12 12:09
可能我諗太多
而家個腦只係諗住每日放工就匿入房,著住睡衣唔敢行出廳
每日點避開6299但又怕見得bb小,搞到 ...

我間房有自己的廁所、浴室。一返入房,就是自己一家的小天地。廳、Kitchen ,當是大學宿舍的 common area.

晚餐後,抱b入房玩,關埋房門,真正放工放鬆。,,冇咩事,我都費事出去。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

aquaQ 發表於 17-6-13 17:22
同奶奶湊b方式不同,真是好難頂。

係lor。99覺得bb要飲水,過左半歲要食鹽,鍾意bb好肥所以喂好多奶,仲日日話我唔夠奶,又話我唔識呢樣唔識個樣。但其實我b係超大隻,超過生長線。我好難做

依家打呢d字出來我都依然好嬲

男爵府

Charliefunfun 發表於 17-6-12 09:12
回覆 bearbmama 的帖子

係,尋日用胎心機聽到佢心跳後開心返。但依舊唔想睬我老公,我暫時block 唒佢所有 ...

我都試過。嬲到block哂佢d聯絡方法

男爵府

haha748494 發表於 17-6-13 16:38
我覺得如果系租不如同長輩試住一段時間。畢竟同長輩一齊住,可以照顧到小朋友。如果確實住得唔開心,再搬出 ...

認同。我都會試下先~

大宅

aquaQ 發表於 17-6-13 17:26
我間房有自己的廁所、浴室。一返入房,就是自己一家的小天地。廳、Kitchen ,當是大學宿舍的 common area. ...

你就好啦⋯有獨立廁所⋯我當時都係咁諗⋯當住宿舍咯⋯房門口先係自己家門⋯出面個62咪當佢係看更阿伯咯⋯出門口say 個hi咁⋯但我c6唔會咁諗⋯喺屋企出入房門好正常呀⋯自己間房洗乜敲門喎⋯結果成日喺我換緊衫/冇戴bar時開房門出出入入⋯even佢喺房入面知道我係換緊衫⋯都會照開門出去⋯仲要唔會隨手閂返度門⋯出面個62聽到有開門聲又會望過黎⋯次次鬧完佢下次又繼續冇改善

大宅

Charliefunfun 發表於 17-6-13 17:40
回覆 Mandc 的帖子

因為間屋老爺奶奶比首期,而家執漏緊,佢地兩老未搬入黎。我怕我開左口,佢地唔搬入黎 ...

你開口先好好似好d喎⋯點都好過你唔搬入去⋯結果要等佢地搬晒入去之後先知原來你係唔ok嘅⋯結果又要迫到佢地搬走⋯你先會搬返去喎⋯你依家就話可以用安胎同坐月做藉囗返娘家住啫⋯咁之後點呀?
要你自己出面租⋯咁同你地供層樓俾你6299住有乜分別⋯仲要冇得收返租⋯首期佢地俾又點?你地冇諗住慢慢還返首期錢俾佢地咩⋯有借有還點可以話係霸咗佢間層㗎

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主

不如等大家冷靜下,在娘家住多一排,睇你老公有咩反應。讓自己在最舒服的環境下生活為前提,等你和bb 可以有一個開心的孕期:mother:

同埋我覺得你經濟上support到自己,你係有得選擇嫁囉。千其吾好迫自己做d吾鐘意既野。

禁止訪問

子爵府

haha748494 發表於 17-6-13 16:38
我覺得如果系租不如同長輩試住一段時間。畢竟同長輩一齊住,可以照顧到小朋友。如果確實住得唔開心,再搬出 ...
你真係相信試住年半後,可以搬返出黎?

有阿媽湊,果個大細路更加唔想搬走啦,唔通真係要等反晒面先搬走咩

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Charliefunfun 發表於 17-6-13 19:06
回覆 凍奶茶少奶 的帖子

我老公企硬要住1.5年我媽同我講,如果我而家企硬頂到行就無好結果

你依家大緊肚,你都老公都可以唔顧你感受夾硬要你一齊住,不難想像一年半之後你已經上咗賊船,仔已經出世又要靠佢呀媽凑,要搬返出嚟更加難過登天,到時你就算同佢嘈都要就住就住,因為怕俾6299聽到,想搬返出嚟一定係反晒面,易入難出,為咗自己同bb將來真係要諗清楚

禁止訪問

大宅

你阿媽同我阿媽好似(emoji)會勸我忍讓佢地⋯如果唔想企太硬就唔好租住⋯住住娘家先⋯始終一起租就一年死約了

大宅

tingsaitat 發表於 17-6-13 18:43
不如等大家冷靜下,在娘家住多一排,睇你老公有咩反應。讓自己在最舒服的環境下生活為前提,等你和bb 可以 ...

完全認同!最緊要而家係個confort zone安胎!

珍珠宮

回覆樓主:

咁你老公反口係佢唔岩喎! 同6299住真係好難頂,平心靜氣同老公傾下啦,免得將來同99有分歧時你老公左右做人難,始終一屋一個女主人會比較好

首頁

尾頁

跳至