親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問好玩嗎?餐廳水準如何?想8月份去住三晚,不過都有少少擔心天氣問題。謝謝!

男爵府

你可睇翻舊post.

叧外,剛Easter 去完玩的JM 也請update 下我們食住玩等情況。thanks !

http://www.baby-kingdom.com/foru ... amp;extra=page%3D10

wcpcelia    發表於 17-6-17 10:20

大宅

maozit 發表於 17-6-16 20:50
你可睇翻舊post.

叧外,剛Easter 去完玩的JM 也請update 下我們食住玩等情況。thanks !

Thanks

大宅

回覆 排骨媽媽 的帖子

我同家人將於23/6-25/6去三日兩夜,回來後再報料你知

大宅

ddyy 發表於 17-6-17 15:17
回覆 排骨媽媽 的帖子

好的,謝謝您!請問你是直接跟club Med 買package嗎?我打過電話去問,住三晚,三位要18k.

大宅

排骨媽媽 發表於 17-6-17 15:23
好的,謝謝您!請問你是直接跟club Med 買package嗎?我打過電話去問,住三晚,三位要18k.
...

直接在clubmed訂,三日兩夜坐港龍早八晚九返全包,每人$4340
如第一次去要加入做會員,280

男爵府

ddyy 發表於 17-6-17 15:17
回覆 排骨媽媽 的帖子

thanks!
club med 唔包浮潛,回來請報料,可否/有冇 guests 在hotel swimming pool / 海灘玩浮潛。又或者個海灘適合玩浮潛嗎?
小孩玩完又鍾意嗎?

男爵府

ddyy 發表於 17-6-17 18:28
直接在clubmed訂,三日兩夜坐港龍早八晚九返全包,每人$4340
如第一次去要加入做會員,280
...
我大約一月已 online book club med, 自己再 online book hk airline, 2大2小機票共HK$3,000,好抵!7月中出發,5日4夜 total大約HK$18,000, 全包。

pigmei    發表於 17-6-19 11:53

別墅

回覆樓主

Yeah我都book左8月去,期待中

子爵府

三亞的話港龍機票平過HK AIRLINE少少(CLUBMED報),我卜左3晚港龍(星期五去星期一番),大人5451(未計會員費). 無浮潛的,因為個海唔夠靚,無野睇,不過個海灘OKAY的,沙幼,小朋友可以玩KAYAK

大宅

maozit 發表於 17-6-18 03:55
我大約一月已 online book club med, 自己再 online book hk airline, 2大2小機票共HK$3,000,好抵!7月中 ...

好抵喎!去完報料是否值得去。

大宅

pigmei 發表於 17-6-19 11:52
三亞的話港龍機票平過HK AIRLINE少少(CLUBMED報),我卜左3晚港龍(星期五去星期一番),大人5451(未計會員費). ...

港龍回程時間是早上?

子爵府

排骨媽媽 發表於 17-6-19 14:15
港龍回程時間是早上?
星期一是11:10AM,最理想係星期五走,但我地想住多一晚,同埋住多一晚DISCOUNT多D,比2晚多$700幾

複式洋房

我都book 咗7月5日去,希望唔好落雨

大宅

Bermarmic 發表於 17-6-25 00:59
我都book 咗7月5日去,希望唔好落雨

不過我仲未book, 諗住再睇吓住酒店還是club Med, 因為我見club Med 啲房好似無酒店咁靚。你去完上嚟報吓料啦!Enjoy!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

早兩日見完另一三亞酒店sales,佢話club med近機場,會嘈。另外一家大細多會多細路(我地商務會議)
有幾嘈我又唔知,建議上網睇下其他review

大宅

回覆 排骨媽媽 的帖子

回來啦!分享下先~~
首先講明其實好5好玩,好睇自己參與度有幾多,以我來說,就覺得好好玩~~~

club med 是全包式,即入到去全包所玩、所吃同所飲的

交通:港龍早8機,晚九回,玩足三日,落機有人舉牌接,坐酒店巴士約十五分鐘到

住:雙床房房間好大,好闊落,,都幾乾淨露台有大浴缸可浸(不過我無試),另一個浴室是開放式,用磨砂玻璃門,換衫要走出來。 (我家姐去過日本、秦國和馬來西亞的club med,她說三亞房間是最大的)

食:早、午、晚三餐,以自助形式,食物不過不失,款式日日不同,每晚都輪流有不同有海鮮,如賴尿蝦、蟹、蜆、元貝等,我最鍾意食其中一晚的即煮咖喱,非常好味!

天氣幸沒下雨,我們一早就穿定泳衣周圍去玩,覺得熱就跳入泳池,而這裡有幾間飲品櫃位,有工作人員即時調飲品,我每日大約飲7-8杯不同野飲,包括雞尾酒、果汁、汽水等。

玩:club med 每日都有不同主題,睇時間表自行參與不同活動

等我數一數三天我們共玩了多少~~~
游泳(包括滑水梯)、獨木舟、空中飛人(非常刺激)、射箭、沙灘排球

參與:射箭比賽、兵乓球比賽(有獎牌的)、泳池泡泡派對(用大機噴泡泡,泡泡不會令眼睛不適)、太極班、水中跳健康舞、睇左兩晚show、戶外跳勁舞、澳門之夜(玩21點,但不計錢)

總之由朝玩到晚~~

大宅

回覆樓主:

第二日中午我們出左去第一市場食海鮮

由club med坐的士約人仔50元,去到找左間上網人地話讚的店鋪(不過我覺得味道不大好,所以不推薦)

入餐廳後,有位阿姐陪同去市場買海鮮,我們買左賴尿蝦、蟹、兩款蜆、海膽、象拔蚌、蠔共用入仔約350,之後拎去加工,加工費入仔206。

大宅

回覆 排骨媽媽 的帖子

水上活動不少,不過要看天氣而定,我們三日都話太大浪,帆船活動暫停。
亦沒有免費浮潛活動,要自行付費。

小朋友可參與小小俱樂部,其中一晚有小朋友時裝表演。

大宅

回覆 ddyy 的帖子

有關club med活動詳情,可加他們wechat,有最新資料

首頁

尾頁

跳至