自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇 隔離"唔影相唔簽名"個舖 ,原來佢都唔算紅歌星, 唔知點樣先至算紅(紅過), 我自 己覺得, 喺紅館開過兩三場演唱會或以上,應該已經係叫紅歌星 。大家又點睇?

子爵府

回覆樓主

80後90後真係無聽過佢d 歌,佢幾時紅都要睇年代!

男爵府

回覆樓主:

譬如話四大天王一定係紅歌星啦 !咁李克勤又算唔算呢?鄭伊健又紅5紅呢?
M@ggie :-D

大宅

至少有一張白金唱片啦!

用戶要求終止服務

回覆樓主

佢真係唔算紅喎,佢嗰個年代有Alan tam Anita mui Leslie Cheung roman law 等等等等,幾時到佢?
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

幾代都識先叫紅 我覺得

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔覺得佢係紅歌星,只覺得佢係歌手,我70尾,只知佢名,唱過咩歌都唔知

男爵府

我覺得最少有1首歌係紅到3至80歲都識唱
喺我心目中對上一首已經係囍帖街
同埋可以喺紅館開多過1次演唱會而且啲飛唔滯銷

珍珠宮

金瑪姬 發表於 17-6-15 19:05
睇 隔離"唔影相唔簽名"個舖 ,原來佢都唔算紅歌星, 唔知點樣先至算紅(紅過), 我自 己覺得, 喺紅館開過兩 ...

其實係年代問題,寫嗰個人可能係90/00後

換轉假如當時人係李克勤,我估d人一樣係寫“以為自己好紅咩,識佢老鼠”,唱“紅日/深深深/月半小夜曲? ”無聽過,月半小夜曲乜唔係陳樂基唱㗎咩?

一沉百踩! 好似林敏聰咁,未開之次話好有才華呀,搞衰左就話: 以為自己係才子,三十年前啦!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

唔覺黃生紅、我直頭唔識佢既歌!

哥哥就係紅歌星

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

黃生絕對唔係,我諗好多人都淨係聽過佢個名。但係有啲咩代表作係講唔出

水晶宮

回覆樓主:

好似lady gaga 嗰d就叫紅

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

3歲至80歲都識唱?「囍帖街」我聽過個歌名,但唔熟首歌,所以我都唔識唱;而我阿媽就肯定完全唔識,佢未到80歲!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

林敏聰明明係山名公認既才子,但呢度緊有一些網民專登掉轉講話佢無才華!真係咩人都有!

琥珀宮

回覆樓主:

望到樣叫得出名

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

紅歌星definition? 最少10首家傳户曉的代表作; 最少2-3代人會識(叫到名); 聲音辯識度高; 再上紅館都可以有2場爆滿 …… 咁上下

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

KTKTKT5 發表於 17-6-15 19:20
其實係年代問題,寫嗰個人可能係90/00後

換轉假如當時人係李克勤,我估d人一樣係寫“以為自己好紅咩,識 ...

點解係李克勤? 好乞人憎?

珍珠宮

減齡達人勳章

ChloeMa 發表於 17-6-15 21:41
紅歌星definition? 最少10首家傳户曉的代表作; 最少2-3代人會識(叫到名); 聲音辯識度高; 再上紅館都可 ...

同我心目中的定義一樣!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

果位紅星以前真係紅過架!! 只不過係過氣囉!! 他有好多經典金曲, 係果個年代既人先會識我覺得有歌出, 唱到街知巷聞咪紅囉!!

珍珠宮

金瑪姬 發表於 17-6-15 19:05
睇 隔離"唔影相唔簽名"個舖 ,原來佢都唔算紅歌星, 唔知點樣先至算紅(紅過), 我自 己覺得, 喺紅館開過兩 ...

其實我覺得黃凱勤係歌唱範疇內已算係紅!我估鍾意聽唔同年代既歌既人都好大機會識佢,由青蔥歲月,同周慧敏合唱既情末了,仲有雨中的戀人們都好岀色。

首頁

尾頁

跳至