網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

襯618promo 就打算天貓超市買d野喇, 俾c6發現超市有張叫享淘卡(超市卡當錢用的,300蚊送多10蚊)我望完d條款, 無問題就買啦, 反正都一定over 300... 點之惡夢開始。

買野填香港地址/ 自提, 都用唔到張卡, 研究好耐明明已綁好卡,cs 就忙到無回复~ 我就自己發現改番大陸address先扣到錢~
第二日先搵到客服, 好冷淡話香港用唔到, 但所有購買要點/條款都無講過, 我一樣真金白銀買, 用唔到唔緊要, 退卡退款 la...... 前後搵左4 次cs , 先有一個叫我send ID 幫我退卡, 但d 錢退去餘額, 我話, 我用支付寶hk pay.. 點解退去餘額呢, 我沒有實名, 餘額拿不到錢呀, 他答應幫我人工原路退款~
最後當然無做到! 退左去餘額, 一句抱歉~ 仲話一定有辦法拿到錢的,叫我搵支付寶查詢(我夠知, 但超麻煩呀嘛)
支付寶等人工服務等了一個鐘都未接入, 淘寶香港電話打左半day 都無人聽。 我只系想暫時開通一下個account, 比我轉走d錢俾朋友, 都難過登天丫~~ 呻完!

PS 618 買d 野一點消息都未有, 仲話次日達。 因為超過10kg, 另俾左運費送貨, 如果等甘多日無影,我一定唔會買lor.....

update:30/6 :
最後遲左7 日先有sms, 搞到我去了旅行又自取唔到! SMS 係一個大陸電話,遞四方:請於3日內提貨,如有疑問致電0755-23238333

我想打去速遞幫我hold 多一日旅行番來先取, 但小心D 會因此打左IDD 呀! 天貓完全唔helpful, 叫我自己打去深圳一定會幫到我wor, 點解遲足7 日反而要顧客執手尾!! 點解香港自提要我打上大陸
最後收完貨一身輕, 永世唔幫趁!!

男爵府

我都係等等先, 等d問題暴露先

複式洋房

回覆樓主

根本佢就做唔到次日到 我19號朝早落單宅配到而家都仲未收到一件貨

男爵府

貝貝龍 發表於 17-6-21 15:35
根本佢就做唔到次日到 我19號朝早落單宅配到而家都仲未收到一件貨
...

次日達我預左做唔到, 618 訂單一定多, 但隔日都應該有消息掛?? 我選自取ja wor! 幾日都唔到。
另外, Cs 甘樣的service, 如果貨有問題, 少貨, 真係追都無意思! 幾平都無用, 永遠唔會幫襯!!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

sarahwong420 發表於 17-6-21 14:40
襯618promo 就打算天貓超市買d野喇, 俾c6發現超市有張叫享淘卡(超市卡當錢用的,300蚊送多10蚊)我望完d ...

你試下add張信用卡落大陸支付寶大陸,我上次無心插柳add咗張信用卡落去,咁就開通返了

公爵府

貝貝龍 發表於 17-6-21 15:35
...
618之前我買過一次,佢做到次日送貨,但618就真係做唔到次日送到

男爵府

nicosiu 發表於 17-6-21 16:28
你試下add張信用卡落大陸支付寶大陸,我上次無心插柳add咗張信用卡落去,咁就開通返了
...

唔得呀, 一定要saving acc, 信用卡點add 都失敗⋯⋯

男爵府

回覆樓主

update:30/6 :
最後遲左7 日先有sms, 搞到我去了旅行又自取唔到! SMS 係一個大陸電話,遞四方:請於3日內提貨,如有疑問致電0755-23238333

我想打去速遞幫我hold 多一日旅行番來先取, 但小心D 會因此打左IDD 呀! 天貓完全唔helpful, 叫我自己打去深圳一定會幫到我wor, 點解遲足7 日反而要顧客執手尾!! 點解香港自提要我打上大陸
最後收完貨一身輕, 永世唔幫趁!!

男爵府

回覆樓主

記住超時收貨的JM, 記得要申請番退款, 會退番運費的錢! 我已成功退番$24.

複式洋房

sarahwong420 發表於 17-6-30 14:08
記住超時收貨的JM, 記得要申請番退款, 會退番運費的錢! 我已成功退番$24.
...

Halo 我想點申請退運費?謝謝

男爵府

tyching 發表於 17-7-21 11:05
Halo 我想點申請退運費?謝謝

按退款不退貨, remark 番係退運費,自己打番實際的運費,就會退俾你啦!

首頁

尾頁

跳至