自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

請問有無jm用緊呢幾款牌子嘅前置式(大眼雞)洗衣機?
日立, 西門子, LG

想知道邊個牌子會耐用d? 有無用家分享吓?thx

利申: 我比較心儀日立 big drum, 不過好似好小用家咁

leung2888    發表於 17-6-30 09:36

子爵府

回覆樓主

月頭開始用西門子
洗衫好乾淨
但比較嘈
(同我以前部愛朗比較)

仲有西門子磨打保用10年

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

water_ma 發表於 17-6-26 21:05
月頭開始用西門子
洗衫好乾淨
但比較嘈
thx

大宅

water_ma 發表於 17-6-26 21:05
月頭開始用西門子
洗衫好乾淨
但比較嘈

磨打保用十年有鬼用。我部西門子用咗2年,剛過保用就燒電路版。換版要仟二。但只保用半年,買新機三仟幾。咁不用買新機

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

之前用過西門子,覺得麻麻,不時洗爛我d衫,仲有用1000洗時, 衫會縮水;毛巾會變木板咁硬

不過唔知現在有否改善

侯爵府

其實,會不會考慮下樂聲大眼雞?我是10kg, 4 年了,每天三機衣服。

我覺得好好。

水晶宮

catlili 發表於 17-6-26 21:53
磨打保用十年有鬼用。我部西門子用咗2年,剛過保用就燒電路版。換版要仟二。但只保用半年,買新機三仟幾。 ...
oh... 咁我諗我要考慮下其他牌子! thanks

伯爵府

回覆樓主

日立,好靜,好乾淨

chamomile    發表於 17-6-26 22:10

水晶宮

hker 發表於 17-6-26 22:01
其實,會不會考慮下樂聲大眼雞?我是10kg, 4 年了,每天三機衣服。

我覺得好好。 ...
我有扒過文,有jm話嘅panasonic大眼雞係oem土耳其牌子嘅洗衣機... 會唔襟用
不過你o甘講可能我要要再諗諗佢
thanks

侯爵府

回覆樓主

我用西門子二合一,唔嘈喎,但乾衣時會有少少慶,同埋乾得耐囉

chamomile    發表於 17-6-26 22:10

珍珠宮

ckm80 發表於 17-6-26 22:09
我用西門子二合一,唔嘈喎,但乾衣時會有少少慶,同埋乾得耐囉

我都係西門子二合一,
當洗剩15分鐘倒,
fing 乾時,好嘈!

侯爵府

西門子我很多年前用過。一樣很快壞(可能那時無知,時時"打爆"洗衣機)。

韓系 我真的無信心。

日系,樂聲及日立,我也覺得好好啊!因日立沒有那麼大(10kg), 我才沒有買。也好像貴d 的。洗衣機,絕對有大買大。平日洗衣服,60% 好了。好像只有樂聲有細部的8kg/10kg 機賣。

今時今日,電器好"化學",買部平平地的,一壞即買。(最好又平,保用期又長的)

以前樂聲"愛妻號"個個用了十多年!樂聲的大眼雞洗衣機,最近也改名字"愛衫號"

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

用緊日立,有自動清洗功能,幾好

水晶宮

hker 發表於 17-6-26 22:49
西門子我很多年前用過。一樣很快壞(可能那時無知,時時"打爆"洗衣機)。

韓系 我真的無信心。

很詳盡的分享,謝謝你

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我自己就唔鐘意LG喇,不過我係成個牌子都唔鐘意

水晶宮

熱血金章

catlili 發表於 17-6-26 21:53
磨打保用十年有鬼用。我部西門子用咗2年,剛過保用就燒電路版。換版要仟二。但只保用半年,買新機三仟幾。 ...

認同
電子屏幕壞咗真係無得傾,又貴喎
有次行風閘,個職工話每次用完關大制會襟啲喎

水晶宮

熱血金章

chamomile 發表於 17-6-26 22:59
很詳盡的分享,謝謝你

選擇有話 LG 某一部洗得乾淨喎

chamomile    發表於 17-6-27 17:45

複式洋房

回覆樓主

金章抗菌好
但門手位易爛

象牙宮

回覆樓主:

我用西門子,洗緊好靜,係fing水先嘈D啫!以前部揭頂用左8年,所以我揀返呢個牌子

chamomile    發表於 17-6-27 17:45

水晶宮

sheshebee 發表於 17-6-27 11:01
金章抗菌好
但門手位易爛

首頁

尾頁

跳至