興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

首先多謝大家睇呢個post同唔嫌我長篇大論。
因為胃酸倒流一直唔好,二月期間看了好幾次中西醫都唔好,後來普通科寫咗紙我去睇腸胃專科。於是約咗照胃鏡,結果胃沒事但有幽門螺旋菌,於是好乖咁食咗一個三聯抗生素療程,點知一個月後返去吹氣測試,報告出咗都仲有菌,即時好down,但都冇辦法要再食第二次四聯抗生素療程。

第二療程期間心理壓力好大,瞓唔安食唔落,成日驚自己唔記得食藥,而且一路食個胃一路都唔舒服,成個人都好攰。

咁啱喺BK見到有jm感謝四面神呢個post,於是就同c6一齊去咗荃灣許願,兩個人都有許願都係因為身體健康出咗問題。

今日我返去再吹氣測試,好開心下午收到診所姑娘電話話啲菌已清。雖然c6個願望仲未實現,但我都打算呢個周末去還神,我亦答應四面神會在網上彰顯神的慈悲,所以喺呢度打出嚟同大家分享,亦希望c6的病能盡快康復。

大宅

近日搵工同健康都很不順利,都想去荃灣拜下四面佛

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

CHANKS 發表於 17-6-28 21:44
近日搵工同健康都很不順利,都想去荃灣拜下四面佛
誠心啲去拜吓,應該可以幫到你。

大宅

wyl 發表於 17-6-28 21:16
因為胃酸倒流一直唔好,二月期間看了好幾次中西醫都唔好,後來 ...

我都想去拜下,最近好煩

男爵府

wyl 發表於 17-6-28 21:16
因為胃酸倒流一直唔好,二月期間看了好幾次中西醫都唔好,後來 ...

珍珠宮

可羅米1 發表於 17-6-29 21:28
我都想去拜下,最近好煩
我以前都冇拜開,但今年家宅極差,各人身體都出事,心中極煩,剛好看到jm的post,且作一試,如今心願達成,真的很感恩。

男爵府

開心吸收勳章

大宅

回覆樓主:

珍珠宮

今天放假,早上下了場大雨,停雨後馬上出發到荃灣還神,買了3款水果,每款4個,然後在林姑娘檔內買了$150的還+拜祭品,分別放好了水果、蘭花和蓮花蠟燭還神,然後再為c6重新再求四面神,今天人不多,很快便拜完,直到回家後天色才慢慢又黑起來,心裡感恩四面神保佑,希望c6的病也能很快痊癒,到時再與大家分享!

大宅

我都係今日去左,約中午12鐘走

珍珠宮

CHANKS 發表於 17-7-4 14:18
我都係今日去左,約中午12鐘走
咦,我都係差唔多時間喎,可能見到你都唔奇

伯爵府

回覆樓主:

侯爵府

wyl 發表於 17-7-4 13:53
今天放假,早上下了場大雨,停雨後馬上出發到荃灣還神,買了3款水果,每款4個,然後在林姑娘檔內買了$150的 ...

想問下還+拜係同一份野嗎?林姑娘係邊檔?

珍珠宮

christyheihei 發表於 17-7-4 16:30
想問下還+拜係同一份野嗎?林姑娘係邊檔?
係呀,還同拜都係同一份,先放好水果(自備),再放花,再放蓮花蠟燭,呢part係還神,然後再每面插7枝香,呢part係再拜。林姑娘係行過停車場在樓梯底嗰檔。拜完後可以免費攞平安繩。

侯爵府

wyl 發表於 17-7-4 16:36
係呀,還同拜都係同一份,先放好水果(自備),再放花,再放蓮花蠟燭,呢part係還神,然後再每面插7枝香, ...

樓梯底好似得一檔,對嗎?因為我尋日去幫襯近入口果檔,我還完諗住再拜,佢話拜要買多份。

珍珠宮

christyheihei 發表於 17-7-4 17:01
樓梯底好似得一檔,對嗎?因為我尋日去幫襯近入口果檔,我還完諗住再拜,佢話拜要買多份。
...
係呀,樓梯底得一檔。

侯爵府

wyl 發表於 17-7-4 18:40
係呀,樓梯底得一檔。

咁拜同還係咪$150呀?

珍珠宮

christyheihei 發表於 17-7-4 20:03
咁拜同還係咪$150呀?
係同一份嚟,$150

侯爵府

wyl 發表於 17-7-4 23:40
係同一份嚟,$150

唔該曬

首頁

尾頁

跳至