美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我因為新手所以買咗lily cup compact B,用咗第一個月,真係幾好,成個經期都聞唔到自己有血腥味,而且天氣熱唔怕衛生巾up住下面,去焗桑拿都好方便,真係會唔記得自己m come , 但我有幾日係特別量多,lily cup compact 容量太少實在唔夠我用,而家想買個容量多d嘅,暫時睇緊femmy cycle 同月釀杯,有無jm用過可以分享下:mother:

複式洋房

回覆樓主:

高宮頸唔太啱用, 因為球型設計,會在體內翻滾

大宅

lauyanmama 發表於 17-7-5 12:54

你用regular?
我今日第一次用teen, 適應中

大宅

JuliaCKL 發表於 17-7-8 17:21
你用regular?
我今日第一次用teen, 適應中

想問下有咩秘訣去打開,我都係第一日用teen(第一個杯),但試左幾次都係有血流出,似係未完全打開

大宅

回覆樓主:

我都有用開
但係我都驚我自己handle唔到 球型月經杯
有人話過佢會無啦啦打橫 搵唔到圈圈
加上壽命短
所以我都係揀返lily cup original A

大宅

soy_mama 發表於 17-7-9 11:20
想問下有咩秘訣去打開,我都係第一日用teen(第一個杯),但試左幾次都係有血流出,似係未完全打開
...

我問過話femmy cycle 入咗身體後係唔會完全打開,形狀會變不規則,但我會入去後,檢查疊位仲有無起角,如有起角,即係未開,如果疊位無起角,我就認為開咗,因為我都係摸索階段,所以我入去後,我會360度咁摸佢側邊有無起角

大宅

fxxaa82 發表於 17-7-10 11:51
我都有用開

我暫時覺得個圈圈比lily cup易揾到同易垃岀嚟,但岀嚟嗰下比lily cup較唔舒服,始終個球形大過lily cup

大宅

fxxaa82 發表於 17-7-10 11:51
我都有用開

lily cup original A易唔易用?拎返出黎難唔難?

大宅

soy_mama 發表於 17-7-10 13:25
lily cup original A易唔易用?拎返出黎難唔難?

比compact難用
未放到入去已在門口彈返開
而且比compact難感覺到佢係入面真空左未
不過最後我用少少lube就塞到入去了
總結是 雖然難用 但識用就好好用

子爵府

lauyanmama 發表於 17-7-5 12:54

好得人驚阿...

子爵府

soy_mama 發表於 17-7-10 13:25

用緊。唔難既。我試左兩個cycle...夾埋第十日先上手。可以唔漏。用左15年m巾...依次係第一次黎m感到勁free!鐘意點訓都得。
以前我夜晚係穿防漏底褲+41cm長過底褲既m巾+鋪隔尿墊+卷好張被+木乃衣式唔敢郁訓教....

大宅

我上個cycle第一次用Femmy Cycle既teen(第一杯),因為第一次用都未知道到底打開晒未,所以都繼續頭三日加M巾,但係其實到第三日都覺得每次都打開晒冇漏,最多既日子都可以6個鐘先倒一次杯,用左一個cycle已經反唔到轉頭

子爵府

回覆樓主

請問月經杯塞入去係咪儲成日到夜晚先拉出來清楚?

別墅

JuliaCKL 發表於 17-7-10 13:20
我問過話femmy cycle 入咗身體後係唔會完全打開,形狀會變不規則,但我會入去後,檢查疊位仲有無起角,如 ...

點解你咁勁,可以摸得到有無摺?我試入過,完全摸唔出有無全開⋯又怕入得滯,拎唔返出來⋯

大宅

VANYIN 發表於 17-8-1 16:36
點解你咁勁,可以摸得到有無摺?我試入過,完全摸唔出有無全開⋯又怕入得滯,拎唔返出來⋯
...

我用完lily compact 同 femmy cycle 後,完全愛上femmy cycle 易入易拎,而且比lily compact 易抓實拎岀嚟,我用lily 都要大力痾佢岀嚟,但femmy cycle 完全唔駛大力,一揾到就輕易掹出嚟。
我都唔明femmy cycle 其實係大舊過lily, 但我覺得仲易入d添!
但我勁量多嗰一兩日femmy cycle teen 真係唔夠我用,好想買個regular 試下,但又好似好嘥錢咁!

大宅

VANYIN 發表於 17-8-1 16:36
...

另外我發現femmy cycle 有個小疊痕,你跟住佢疊,入去身體後,個杯口一定唔會開到圓形咁,我覺得似腰果形,所以你只要摸返疊痕嗰邊係咪好似腰果形咁就confirm開晒

大宅

candy.c 發表於 17-8-1 11:48
請問月經杯塞入去係咪儲成日到夜晚先拉出來清楚?

要睇你量多與少,我係有兩日勁超多,嗰兩日每兩個鍾就要倒,不過月經杯實在太舒服,你真係會忘記自己m coming , 所以我成日到漏先記得,不過用咗月經杯嘅漏只不過係滲少少岀嚟,所以我成個經期都聞到自己有血腥味。我過咗勁嗰兩日就少好多,我通常8-12小時先倒岀嚟

大宅

回覆樓主

請問大家對岀街喺公厠倒血有咩心得?我量多嗰兩日真係唔敢岀街,喺公厠真係唔知點處理好

大宅

肥豆媽咪 發表於 17-8-1 01:49
用緊。唔難既。我試左兩個cycle...夾埋第十日先上手。可以唔漏。用左15年m巾...依次係第一次黎m感到勁free ...

我都係覺得瞓覺係最正

別墅

JuliaCKL 發表於 17-8-4 05:50
我用完lily compact 同 femmy cycle 後,完全愛上femmy cycle 易入易拎,而且比lily compact 易抓實拎岀嚟 ...

如果你都用到就唔徙錢啦,最緊要係自己舒服,又唔係用一次⋯只要你諗下個個月果幾日就會覺得值。

首頁

尾頁

跳至