使用意見

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有人回應我,冇左提示。就算開左提示,一出一入又見到提示熄左

超級版主

超級版主

ensureyip 發表於 17-7-3 15:23
...
會通知BK了解有關問題

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

ensureyip 發表於 17-7-3 15:23
...
您好,請問您所指的提示,是否指手機不是處於bk app 使用頁面時,所收到的提醒通知?

另外,請問是哪一類的提醒(引用回覆、私人訊息、打招呼、好友邀請等)?

請問能否詳述問題或提供截圖說明?

謝謝!

侯爵府

國務專員 發表於 17-7-4 11:17
您好,請問您所指的提示,是否指手機不是處於bk app 使用頁面時,所收到的提醒通知?

另外,請問是哪一類 ...

消息通知嘅設置永遠都唔著,著完一出去再入,又變返唔著。
係啊,所有通知,即有人打招呼、有人回應我都冇通知,但有人pm我就有通知

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

ensureyip 發表於 17-7-4 15:01
消息通知嘅設置永遠都唔著,著完一出去再入,又變返唔著。
係啊,所有通知,即有人打招呼、有人回應我都冇 ...
請刪除親子王國app再重新安裝,開啟時請選擇接收通知。

如登入後已確認開啟「消息提醒」,過後返回設置頁面仍是處於關閉狀態,並且不能收到對方引用您帖子的提醒通知,煩請提供iPhone/ iPad 型號及iOS 版本,以及上述問題初次發現的時間,以便程式開發員了解及跟進。謝謝!

侯爵府

國務專員 發表於 17-7-4 16:55
請刪除親子王國app再重新安裝,開啟時請選擇接收通知。

如登入後已確認開啟「消息提醒」,過後返回設置頁 ...

iphone7,version 10.3.2
刪左再裝過都唔得

管理員

ensureyip 發表於 17-7-4 18:39
iphone7,version 10.3.2
刪左再裝過都唔得
您好,已通知程式開發員跟進。謝謝!

侯爵府

回覆樓主:

問題仲未解決

侯爵府

回覆樓主:

ios11.0.03未解決到問題
依然消息通知嘅設置永遠都唔著,著完一出去再入,又變返唔著。

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

ensureyip 發表於 17-11-8 20:39
ios11.0.03未解決到問題
依然消息通知嘅設置永遠都唔著,著完一出去再入,又變返唔著。
...
你好,請問當打開 接收私訊提醒通知 時,圖中的私人訊息/回覆引用/點評有否同時顯示出來,謝謝!

首頁

尾頁

跳至