親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

2大2小(5&2 yo)夠時間玩台北同宜蘭嗎?定只stay其中一度?邊度好D?有冇酒店同景點推介?thanks all

珊瑚宮

Jayelle 發表於 17-7-5 11:03
2大2小(5&2 yo)夠時間玩台北同宜蘭嗎?定只stay其中一度?邊度好D?有冇酒店同景點推介?thanks all
...

玩台北-新樂園。動物園-babyboss

珊瑚宮

...

永安棧

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...
夠唔夠睇你預幾多時間玩,
但建議你只留台北

禁止訪問

珊瑚宮

JoKoKo 發表於 17-7-5 11:37
師姐唔好介紹人住永安棧啦, 搞到我上次訂唔到平房, 要加錢住 Premium, 嬲嬲豬呀 ~ ...

Yes收到。

下次介紹住德立莊

侯爵府

回覆樓主

你預4日3夜去埋宜蘭嘅話,台北冇咩時間玩,除非你對台北冇咩興趣
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

lovececing 發表於 17-7-5 12:43
你預4日3夜去埋宜蘭嘅話,台北冇咩時間玩,除非你對台北冇咩興趣

如果只留台北的話,使唔使包車?如果唔包車的話,住邊區好?我仲未好睇明台北交通system,D人話台北火車站係咪即係捷運嗰個台北車站?

珊瑚宮

Jayelle 發表於 17-7-5 13:25
如果只留台北的話,使唔使包車?如果唔包車的話,住邊區好?我仲未好睇明台北交通system,D人話台北火車站 ...

是,市內不用包車,郊外也可以不包車。

侯爵府

如果只留台北的話,使唔使包車?如果唔包車的話,住邊區好?我仲未好睇明台北交通system,D人話台北火車站 ...

台北主要靠捷運,就算包車最多人都係去九份十分先包,如果其他地方,你覺得有需要,到時搭的士都好方便

台北火車站同捷運站係同一地點,即好似香港九龍塘咁,第一次住台北火車站好方便,有機場捷運直達,又係幾條線嘅交匯點,可以考慮住凱薩/天成

wcpcelia    發表於 17-7-5 14:55
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

禁止訪問

男爵府

Download 台北捷運交通app

算係容易睇得明

首頁

尾頁

跳至