婆媳關係

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

jasonchi123 發表於 17-7-9 17:38
佢阿媽話我個d一部份係睇左男朋友電話,不過我有同佢坦白返。其餘既,我都係chok下我男朋友把口咁。有時佢 ...

好仔兩頭暪意思, 係個男仔唔會 由兩個女人口中互講對方是非,透露俾返對方知, 以免講多錯多, 婆媳關係 因而開始, 就係你男朋友太過誠實囉, 你講過, 或伯友講過,都一五一十講返出黎俾對方知囉~

複式洋房

做個靚太 發表於 17-7-9 18:57
你男朋友邊有權自己決定呀~佢阿媽話要,佢敢say no,你都係好好保護自己啦~
好彩你有娘家撐~得閒睇下其 ...
靚太,好彩你有老公撐住!我好感恩我爸爸媽咪都好錫我,我媽咪仲話唔會想見我男朋友個媽。知道左佢阿媽咁話我,當時人在外地,得男朋友係到(但係唔想比佢知我知),無人無物,屋企人係曬香港。。我都係入廁所喊住打比媽咪傾炸。。。咁大個女都未試過咁比人亂講

複式洋房

嘉德莉澳 發表於 17-7-9 19:03
好仔兩頭暪意思, 係個男仔唔會 由兩個女人口中互講對方是非,透露俾返對方知, 以免講多錯多, 婆媳關係 ...
我從來冇係我男朋友面前話過佢媽一句嫁。。。我淨係會問佢阿媽對我有咩感覺。。我知道左之後淚在心裡流咁。。

複式洋房

sssssssss 發表於 17-7-9 19:00
既然仲後生,未打算結婚,就盡量唔好同他媽媽有關係,唔好理他太多。
我前度媽媽都係咁,成日覺得我高攀他 ...
我明呀,初頭拍拖個陣,佢死都話我地只係朋友。。(但係佢知道我地有發生性行為。。)

複式洋房

小妹衷心多謝咁多位jm留言,講真,我真係冇同人講過。。。除左爸爸媽媽。係自己實在頂唔順了。。

男爵府

jasonchi123 發表於 17-7-9 19:08
我明呀,初頭拍拖個陣,佢死都話我地只係朋友。。(但係佢知道我地有發生性行為。。) ...

我幫你在心裡打她小人

別墅

jasonchi123 發表於 17-7-9 13:55
Hello 第一次開post 為左唔好太公開 我是但改個account名 廢事有人知啦
(未得本人批准,不能轉發這帖,謝 ...

其實都係21歲,距離結婚仲有一段幾長時間,你唔使太擔心呢個奶奶嘅反應。正常丫媽反應。
我個陣都係大學同我老公拍拖,我奶奶對我都會有意見(只係無正面對我講),因為佢唔識我,怕我對佢仔唔好。無解,師奶仔見得人少,點知你係咪個啲公主病搞到我個仔錢又無心又傷丫。過左幾年後佢開始接納我。時間會証明一切。

男朋友丫媽講嘅嘢就由佢當佢啲三姑六婆就算。你而加得個21歲,都未真正接觸呢個社會見其他人。好老實講,你呢一刻話會嫁硬呢一個人,但可能之後你會遇到個你覺得更好更適合你嘅人。世界上有好多意想不到嘅事

呢一刻佢丫媽同你係無關係㗎,唔使話咩專登討好佢,當佢一般長輩尊敬就算,唔需要因爲佢一句就放上心

仲有,唔好咁快攪咩聯名户口,都係個句,你地真係出來做嘢幾年有心結婚前先開都未遲

複式洋房

燉蛋媽媽 發表於 17-7-9 19:24
其實都係21歲,距離結婚仲有一段幾長時間,你唔使太擔心呢個奶奶嘅反應。正常丫媽反應。
我個陣都係大學同 ...

我媽媽都係咁講 "你嫁硬佢既咩?" 啱既,只係我想男朋友同我媽咪有好好關係既時候,都想同返佢媽咪既關係好姐

複式洋房

sssssssss 發表於 17-7-9 19:11
我幫你在心裡打她小人

禁止訪問

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

算把拉, 啲亞媽一日個仔未到適婚年齡,未到唔可以再等想抱孫,都唔老黎個仔身邊既所有女友架啦。
但都唔排除佢真係唔鍾意妳既,如果妳男友好在乎佢亞媽既,就自己好好咁 feel 下佢係邊種囉,前者既睇下自己會唔會等嗰個 right time 既來臨, 後者既就真係要諗清諗楚。

男爵府

21歲咋嘛
唏,當係一個經驗囉
最緊要唔好攪大個肚就得啦
第時係咪呢個都仲未知

大宅

傻妹,你仲好年輕,你仲有大把森林比你慢慢揀,唔需要咁委屈自己家,第時出到社會做野識多d人,你到時就會放棄你男朋友e個媽寶家啦。

複式洋房

caterpillarbean 發表於 17-7-9 20:45
算把拉, 啲亞媽一日個仔未到適婚年齡,未到唔可以再等想抱孫,都唔老黎個仔身邊既所有女友架啦。
但都唔排 ...

或者等得黎,我已經頂唔順爆左

複式洋房

xavierma215 發表於 17-7-9 21:01
21歲咋嘛
唏,當係一個經驗囉
最緊要唔好攪大個肚就得啦

我媽媽都係咁講。多謝你啊!

複式洋房

Momoko303 發表於 17-7-9 21:23
傻妹,你仲好年輕,你仲有大把森林比你慢慢揀,唔需要咁委屈自己家,第時出到社會做野識多d人,你到時就會 ...

可能由細到大都未比人咁抵毀過,所以先咁唔開心

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

儍妹,look beyond it

你媽啱,世界好大的,趁後生睇多D

冇嘢係必然的

未必一定係呢個人呢

佢媽就當普通長輩看待可以了

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

複式洋房

fungwongphie 發表於 17-7-9 21:31
儍妹,look beyond it

你媽啱,世界好大的,趁後生睇多D

Thanks so much jm 好安慰

侯爵府

jasonchi123 發表於 17-7-9 21:28
可能由細到大都未比人咁抵毀過,所以先咁唔開心

明白既!
你還有青春,出黎社會睇多d人,將來就知呢個男仔適唔適合你!

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

回覆樓主

本身以為係自己問題。。。多謝咁多人咁安慰我同支持我

首頁
23456...10

尾頁

跳至