跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bestwish 發表於 17-7-31 16:22
唔係好明? 「無獎之人」 ?

無拎到獎

子爵府

hallonatalie 發表於 17-7-31 16:27
無拎到獎
有冇拎到獎同大抽獎絕無關係wor !!!

大抽獎只睇你個號碼前唔前

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bestwish 發表於 17-7-31 17:27
有冇拎到獎同大抽獎絕無關係wor !!!

大抽獎只睇你個號碼前唔前
首先, 自行可選 2 間中學 in, 而我哋了解過 "無拎獎之人" 收嘅機會係好微好微, 仲要間中學只 show off 拎乜獎物獎, 真係唔多 like 囉 !!!

所以一早打算係唔會擺呢 2 間中學晌 1st choice, 首選都揀咗另一間 "英中", 可惜 no. 唔太靚, 只派到第三志願

子爵府

hallonatalie 發表於 17-7-31 17:35
首先, 自行可選 2 間中學 in, 而我哋了解過 "無拎獎之人" 收嘅機會係好微好微, 仲要間中學只 show off 拎乜 ...

其實自行唔一定要好多獎就機會大,最主要睇成績,全級頭5機會先會大。

慘慘豬,派到第三,想問第三仲係唔係b1學校?

瑪瑙宮

bestwish 發表於 17-7-31 20:25

其實自行唔一定要好多獎就機會大,最主要睇成績,全級頭5 ...

要劏雞還神 仲係 band 1 英中

瑪瑙宮

bestwish 發表於 17-7-31 20:25

其實自行唔一定要好多獎就機會大,最主要睇成績,全級頭5 ...

梗係唔係喇!

運動上攞獎,攞得獎多都必「招攬」咗先

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

而家似乎有個趨勢,自行必收嘅有料之人或會揀出面嘅名校,留底屯門嘅亦可能揀其他四大天王學校。

始終論DSE成績百周排首位。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

hallonatalie 發表於 17-7-31 17:35
首先, 自行可選 2 間中學 in, 而我哋了解過 "無拎獎之人" 收嘅機會係好微好微, 仲要間中學只 show off 拎乜 ...

但順小抽獎多抽一次喎。機會大好多
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

瑪瑙宮

sensei 發表於 17-7-31 22:26
而家似乎有個趨勢,自行必收嘅有料之人或會揀出面嘅名校,留底屯門嘅亦可能揀其他四大天王學校。

始終論DS ...

係呀!第一輪「自行」會出去 in 多幾間直中㖭

瑪瑙宮

mcdullyiu 發表於 17-8-1 07:19
但順小抽獎多抽一次喎。機會大好多

係嘅 不過有時唔適合自己小朋友就無謂勉強

最緊要讀得開心同有信心

我有 2 個朋友仔讀四大天王之一,今年中一完升唔到要留班

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

hallonatalie 發表於 17-8-1 08:25

係嘅 不過有時唔適合自己小朋友就無謂勉強 :i ...
咁都係架, 最緊要讀得開心和有滿足感。咁阿女讀得開心嗎?

子爵府

hallonatalie 發表於 17-7-31 20:28
要劏雞還神 仲係 band 1 英中

JM點解唔分享第三派到邊間英中? 好有參考價值

瑪瑙宮

mcdullyiu 發表於 17-8-1 08:55
咁都係架, 最緊要讀得開心和有滿足感。咁阿女讀得開心嗎?

佢讀得好 happy 好 hea 㖭

中一又唔迫到㗎喇

瑪瑙宮

bestwish 發表於 17-8-1 11:27
JM點解唔分享第三派到邊間英中? 好有參考價值

派到第三志願屯官咋

係當初我堅持擺番佢晌第三,但班主任唔建議 因為根據以往派位模式,落到第三仲填 band 1 中學好大無機

子爵府

hallonatalie 發表於 17-8-4 01:00
派到第三志願屯官咋

係當初我堅持擺番佢晌第三,但班主任唔建議 因為根據以往派位模 ...

多謝JM分享。 兩間官中真係可以守尾門。

子爵府

hallonatalie 發表於 17-7-31 20:32
梗係唔係喇!

運動上攞獎,攞得獎多都必「招攬」咗先
其實有運動上攞獎,自行都唔收是大有人在的。 此終自行收生睇成績比較重些。因為學校唔知大抽獎轆左幾多B1尾入嚟, 學校為了保持學業成績水平,所以在自行階段必定會盡lup 成績最好果堆學生。

珍珠宮

bestwish 發表於 17-8-4 09:16
多謝JM分享。 兩間官中真係可以守尾門。
唔知你地今年夠唔夠位, 夠的話屯官和劉金龍應該都安全的。
南屯官就未必。

子爵府

mcdullyiu 發表於 17-8-4 10:14
唔知你地今年夠唔夠位, 夠的話屯官和劉金龍應該都安全的。
南屯官就未必。
...

嚟緊D位都好緊張, 最過多幾年, 係欠B1位, 唔知學校會否加多一班。

珍珠宮

hallonatalie 發表於 17-8-4 01:00
派到第三志願屯官咋

係當初我堅持擺番佢晌第三,但班主任唔建議 因為根據以往派位模 ...

其實都唔會。04係少人的一年。可以進取d

男爵府

好媽媽勳章

bestwish 發表於 17-8-4 16:18
嚟緊D位都好緊張, 最過多幾年, 係欠B1位, 唔知學校會否加多一班。

我覺得最悲衰係叩門位要同元朗band 1學生爭。調轉屯門可能有四大天王,又少屯門人去元朗叩囉。

首頁

尾頁

跳至