網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

為咗慳錢買夠299去自取,其實都知份量同有幾重,自己恆量過係攞到既
其實出庫已經知有3箱,因放工去取,無辨法拉車仔,諗住到時拆箱入袋攞走。但去到大大隻字寫不准在寫字樓拆箱,不準在大廈內拆箱。我呆咗
我厚面皮問佢地我係門口拆得唔得?佢都好友善地回覆可以既。係拆箱時佢都有叫我攞走d箱唔好掉係到(因佢隔離有個超大垃圾車,佢話人地唔聽話所以掉到周圍係)。咁我都好乖攞埋d箱落樓下掉咗佢

所以呢....下次我唔慳啦搞到自己好呢hea

大宅

回覆樓主

如果唔自取,價錢差幾多可以送上樓?

侯爵府

Lumbini 發表於 17-7-13 10:49
如果唔自取,價錢差幾多可以送上樓?

個到都有成10kg...我印象中大約rmb 4x ja 其實運費好平

大宅

回覆 gogoblue 的帖子

買夠299 可以香港自取?

侯爵府

simon8888 發表於 17-7-13 10:56
回覆 gogoblue 的帖子

買夠299 可以香港自取?

係呀,滿299直送到香港自取免運費,但做到幾時就唔清楚了
想知有咩自取點可以求其加一樣野去購物車,結算再選自取就睇到有咩自取點

大宅

回覆樓主:

我都試過, 個阿姐又係唔比我拆, 咁我話拎走掉唔係到掉囉, 佢仲眼超超咁, 勁乞人憎

侯爵府

bobo_2014 發表於 17-7-13 17:39
我都試過, 個阿姐又係唔比我拆, 咁我話拎走掉唔係到掉囉, 佢仲眼超超咁, 勁乞人憎
...

我拆箱入袋時佢都出黎望過我兩次,佢都驚我掉低d箱走咗去唔比拆箱我第一次見,唔拆無可能攞走3箱野

大宅

gogoblue 發表於 17-7-13 17:44
我拆箱入袋時佢都出黎望過我兩次,佢都驚我掉低d箱走咗去唔比拆箱我第一次見,唔拆無可能攞走3箱野:z ...

咪係啦,衰到爆

侯爵府

bobo_2014 發表於 17-7-13 17:48
咪係啦,衰到爆

我分開3大袋,連埋自己手袋成4袋野,已經無手攞走個3個紙箱,我都係用腳踢入lift落樓下,出lift就問保安叔叔可以掉去邊?佢可能見我攞住咁多野,就指一指lift隔離有架手推車放住d清潔用具,咁我就放好個3個紙箱就走了
如果唔係佢好人比我掉係個到,我都唔知要踢到去邊先掉到3個吉箱
結論係,我唔會再慳個幾十去自取囉

男爵府

有時唔怪得自取點,之前屯門某個自取點好好,有哂大圾垃袋,仲有條梳化比人坐底拆,但就係D冇公德心既人將垃圾週圍掉,最後攪到一刀切唔比人响門口拆箱。

首頁

尾頁

跳至