自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

困獸鬥, 家下d人咁火爆, 放火/立刀擘隔離間, 同一間屋咪摩擦更多

大宅

痴線,即係返返轉頭
叫佢自己同唔識既家庭住下試下先講

大宅

回覆樓主

即係好似住大學宿舍甘

大宅

回覆樓主:

我覺得馬死落地行,一試又如何!?當大家認為tong房太貴至離譜地部時候,政府又願意brainstorm一些提意,我們可以討論一下。我細個都住七層大厦,共用厠所、浴室,厨房都在門外,問題一定有,例如有道友吸毒、咸濕佬偷內衣褲。雖然有很多限制,但總算有瓦遮頭。

公爵府

珍珠宮

畀面勳章

政府帶頭咁做, 即係樓價唔會回落啦?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

倒退,岩晒果啲開口埋口話我以前夠點點點啦,咪又係咁捱過...既人

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

傻嫁咩,返到屋企連私穩都冇

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cherriehahaha 發表於 17-7-13 09:35
陳局長呢個概念, 係米諗埋會新增一d 公務員職位負責板間房清潔....如果係...我覺得work架.....

...
我覺得, 叫果班有手有腳又話失業既綜援受惠者做最適合不過

水晶宮

Reminder 發表於 17-7-13 16:48
南亞人,你要問難民之父。

山唔可以移平,你要問朱耳沿。
明白總有d係歷史留落黎, 不過時間過去, 可唔可以做同肯唔肯做又係另一個題目、或點去做, 如果套用返你而家講既, 咁真係乜都唔關政府事囉

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

這個方法都是暫時性質,給予排緊隊上公屋的人,減輕他們生活上的負擔,大佬人地收平價租架,又要大又要獨立廚廁咪去租私樓囉,政府唔阻有能力的人,這些都是給無能力租私樓但又排隊上公屋的人,係土地同公屋供應不足情況下,這是一個舒解的措施。

最憎d人唯恐天下不亂,政府推出有利民的措施,但個個就走去講風涼話,叫佢地想辦法解決又無好提議,只係懂批評政府,政府唔做又罵,做又話倒退,搵左地又話唔比起,用郊野公園邊皮地方起樓,又嘈話減少香港人享用郊遊的地方,大佬香港人有幾多真係日日都去郊野公園?

子爵府

回覆 是是但但 的帖子

同意,但真系唔好起得咁靚,又2房一廳,踢都唔走啦。

禁止訪問

開心吸收勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

414928 發表於 17-7-13 17:06
這個方法都是暫時性質,給予排緊隊上公屋的人,減輕他們生活上的負擔,大佬人地收平價租架,又要大又要獨立 ...

令我諗起曾蔭權,唔做唔錯 唔做野又如何,犯法d議員重幫手求情,真係
總有離別的時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

414928 發表於 17-7-13 17:06
這個方法都是暫時性質,給予排緊隊上公屋的人,減輕他們生活上的負擔,大佬人地收平價租架,又要大又要獨立 ...

係囉!我諗住緊"貴價湯房"既人會樂見其成。話倒退果啲應該未窮過

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章

我真係接受唔到~
平時屋企C6去完大大沖唔乾淨我都鬧到佢上天花板
重要同D唔識既人共用?

我朋友有一段時間住過D青年宿舍~
都係洗手間共用~
佢話係沖涼既地方大大舊屎, M巾貼係牆都見過~
根本有D人係唔識自律

禁止訪問

首頁