親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次同屋企人租車自駕遊,前幾日係tocoo訂左車,但打名時有個問題,屋企人打ppassport名時因為太長打唔到chan tai man tony, 後來只打tony chan,咁取車時會唔會取唔到車架?因為pp name 係chan tai man tony

禁止訪問

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇問題, 車行都係睇passport車牌。
不過呢間轉左制之後(焗加佢自己個附加費)我就冇用佢啦

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 17-7-22 17:44
...

係,我都發現佢唔係最平

昨日早上即興在名古屋訂今日車,tocoo收4200,但夜晚已經冇得訂今日車,自己上租車公司睇,只要3240,仲要係有車

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Lqueenie 發表於 17-7-22 17:57

十年前因爲冬天要雪軚, 所以經佢唔駛煩 (當年經瘋田租要打長途去加), 而且又有英文, 溝通唔駛煩。
而家大把租車公司㨂, 加野用e mail就得, 方便好多, 而且玩左十年自駕遊已經好熟手, 所以冇用佢幾年啦

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

Lqueenie 發表於 17-7-22 17:57

Toocoo 真係吾平。 而家搵 經紀 Tabirai 都好平。 我用過Budget 幾次都幾好, 用e-mail 加野聯絡都好方便。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Tabo63 發表於 17-7-22 18:54
Toocoo 真係吾平。 而家搵 經紀 Tabirai 都好平。 我用過Budget 幾次都幾好, 用e-mail 加野聯絡都好方便。 ...

我今日就係用budget, 昨晚6點訂今早8點拎車, 訂最平的車,c6話幾好揸

wcpcelia    發表於 17-7-22 20:32

大宅

Tabo63 發表於 17-7-22 18:54
Toocoo 真係吾平。 而家搵 經紀 Tabirai 都好平。 我用過Budget 幾次都幾好, 用e-mail 加野聯絡都好方便。 ...

我嚟緊個trip都經tibirai租Budget車行,請問我選擇了”安心套餐”是否已經係至全面保障?

大宅

clubman1800 發表於 17-7-22 13:03
佢地只認 Booking Number.

Tony Chan 登記租車

Ok,唔該曬,如果唔得想馬上cancel再重新訂

大宅

...

我地第一次出國自駕,所以是旦搵一間

公爵府

oralb 發表於 17-7-22 19:34

我嚟緊個trip都經tibirai租Budget車行,請問我選擇了”安心套 ...
一定要買埋安心保,真係包埋。。因為我呢次撞左車,車頭撞lup左,都吾駛我賠。

伯爵府

Tabo63 發表於 17-7-22 20:28
一定要買埋安心保,真係包埋。。因為我呢次撞左車,車頭撞lup左,都吾駛我賠。 ...

咁咪要報警?!用得多時間嗎?今次去四国我用“平成”

公爵府

hennyyoyo 發表於 17-7-22 20:47
咁咪要報警?!用得多時間嗎?今次去四国我用“平成”
係一定要報警,對家都要報保險,一定會報警。但真係要攪好耐時間。即場要講返案發經過,度位,問攞資料。之後要返警局1個鐘,等警員填資料寫報告,俾資料。前後攪左3個幾鐘先走得。但好笑警員話無咁快俾報告我,要攪幾周,但我俾晒車行資料佢。佢俾左佢卡片,聯絡方法我就交俾車行就得。還車時車行居然有晒撞車資料,我估保險公司已經聯絡左車行。

伯爵府

Tabo63 發表於 17-7-22 21:29
係一定要報警,對家都要報保險,一定會報警。但真係要攪好耐時間。即場要講返案發經過,度位,問攞資料。之 ...

人無事就好了!

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

carcarhu 發表於 17-7-22 12:40
第一次同屋企人租車自駕遊,前幾日係tocoo訂左車,但打名時有個問題,屋企人打ppassport名時因為太長打唔到 ...

呢間唔平,當你入曬資料後就會發覺貴咗好多,我六月去北海道時本來用佢,點知入曬信用卡後先知中伏,即時取消咗,車租無扣數,但保險加雜項已扣咗,退返信用卡都蝕匯價成百幾蚊,之後係Tabirei訂仲平,去到Times 攞車仲係新車,服務一流!

wcpcelia    發表於 17-7-24 12:13
I 大蚊豬   

公爵府

hennyyoyo 發表於 17-7-22 21:34
人無事就好了!
係,萬幸人無事,輕微碰撞。大家揸車時要留心交通情況。搵多個人幫手睇路好好多。

伯爵府

Tabo63 發表於 17-7-22 22:05
係,萬幸人無事,輕微碰撞。大家揸車時要留心交通情況。搵多個人幫手睇路好好多。 ...

我不嬲都係導航那個,要一斉睇燈、睇路,好忙下

大宅

Tabo63 發表於 17-7-22 21:29
係一定要報警,對家都要報保險,一定會報警。但真係要攪好耐時間。即場要講返案發經過,度位,問攞資料。之 ...

其實係日本警方直接聯絡車行,通知佢地的出租車出咗事,就算是簡單的違泊罰款,警方都會通知車行,可能怕租車人走數
抱抱BB

大宅

...

Me too, 貴咗好多

大宅

fionlei88 發表於 17-7-22 21:35
呢間唔平,當你入曬資料後就會發覺貴咗好多,我六月去北海道時本來用佢,點知入曬信用卡後先知中伏,即時 ...

睇過各位推介既tabirei真係平好多,一部7人車平成三百幾港紙(emoji),不過我唔取消啦,因為只book一日,下次訂車前應該早少少問下各位意見

首頁

尾頁

跳至