自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我仔從細到大都訓得好小 本身濕疹底會成日㾗
一歲幾開始會半夜起身 而家已經就四歲 我會氹佢訓反 但都要二小時

佢經常半夜三四點先訓 但我其實一早同佢入房熄晒燈好靜温度適中等 下午亦有放電 放學後公園玩一兩小時
有時佢會玩完後就頂唔住訓左十五分鐘 但當晚就一定三四點先訓。
試過早上7點or9點起床 但佢會下午就要訓一陣 當晚又會三四點

就算頂得順夜晚十點訓 佢半夜二點左右又會起身。
試過好多唔同方法都無一個好的作息時間
其實仔仔入房後都好乖訓係度 但真係幾個鐘都訓唔著
大部分時間每日都係訓得6至8小時
有時好彩就有9至10個鐘

訓得咁小好怕影響佢身體健康同腦部發展
但佢又真係訓好小都好精神 從無瞌眼瞓

男爵府

回覆樓主:

返学未呀??

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

吾介意去搵中醫睇下,有時個人太濕熱都瞓得吾好
.........................................

伯爵府

有濕疹好辛苦,唔係想訓就訓到,我試左咁多年,係食藥唔痕嗰個幾星期先訓得最好最多,不論有幾攰,一痕就醒,你醫好佢啲濕疹先啦祝仔仔早日康復,提外話,記得放完電立即沖涼,沖幾次都咁話,有汗醃住都好易出濕疹。加油媽媽

子爵府

小方b 發表於 17-7-23 23:06
返学未呀??

剛讀完k1了

子爵府

lovestarry001 發表於 17-7-23 23:30
吾介意去搵中醫睇下,有時個人太濕熱都瞓得吾好

已食左三個月中藥 食緊中途都有好啲 但小朋友始終細 唔肯再食了

子爵府

sumsum_so 發表於 17-7-23 23:38
有濕疹好辛苦,唔係想訓就訓到,我試左咁多年,係食藥唔痕嗰個幾星期先訓得最好最多,不論有幾攰,一痕就醒 ...

沖涼多唔係怕乾咩?用濕棉花抹出汗位可以嗎?

男爵府

MYSONPY 發表於 17-7-23 23:01
我仔從細到大都訓得好小 本身濕疹底會成日㾗
一歲幾開始會半夜起身 而家已經就四歲 我會氹佢訓反 但都要二 ...

睇下中医睇好佢先。 加油

伯爵府

想生BB熱投

回覆樓主

你查下「少睡精英」有啲人係天生唔洗瞓的。新聞有講過,無原因的。
I am Agent P

子爵府

hedhed 發表於 17-7-23 23:47
你查下「少睡精英」有啲人係天生唔洗瞓的。新聞有講過,無原因的。

剛上網睇到了 得1至3%人係呢隻 應該無咁橋掛

伯爵府

MYSONPY 發表於 17-7-23 23:41
沖涼多唔係怕乾咩?用濕棉花抹出汗位可以嗎?

都得,再拍番爽身粉啦。再乾爽,濕疹本身都係乾。要勁茶cream ga

珍珠宮

回覆樓主:

我有個朋友係咁,差不多40歲,由細到大都瞓唔到個腦不停轉,佢係資優人士諗野有啲唔同,失眠問題非常困擾佢,佢一直搵方法去醫/改善,藥物/天然療法/食療/運動都冇大作用,我覺得佢幾辛苦情緒有困擾。
樓主留意下小朋友專注力/有冇過度活躍/資優方向,都會影響睡眠。

首頁

尾頁

跳至