自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

親子王國15週年勳章

剛剛大約1250,在尖沙咀加拿分廣場莎莎內拾到一張8達通。如有人遺失,可PM我認領,請給予咭編號,說明是成人、小童或長者,以作核實。
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

大宅

leecnine 發表於 17-8-1 13:15
剛剛大約1250,在尖沙咀加拿分廣場莎莎內拾到一張8達通。如有人遺失,可PM我認領,請給予咭編號,說明是成 ...

好人好事,比個樓主

大宅

leecnine 發表於 17-8-1 13:15
剛剛大約1250,在尖沙咀加拿分廣場莎莎內拾到一張8達通。如有人遺失,可PM我認領,請給予咭編號,說明是成 ...

你真好,我上星期六係愉景灣吾見左,就無噤好彩,好日都吾入噤多錢,一入就吾見

子爵府

親子王國15週年勳章

Bolipig 發表於 17-8-1 15:39
你真好,我上星期六係愉景灣吾見左,就無噤好彩,好日都吾入噤多錢,一入就吾見
...

樓上2位jm,客氣啦,我都試過5唔見8達通,有成500架,肉痛死。

二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

push

複式洋房

回覆樓主

Up

子爵府

回覆樓主:

如果我唔見8達通,一定講唔出個 number

wcpcelia    發表於 17-8-2 09:12

子爵府

親子王國15週年勳章

都敏俊C 發表於 17-8-1 17:16
如果我唔見8達通,一定講唔出個 number

平時用8達通付款,或增值單據咪有囉。我5見過,所以我有寫低。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

up

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

樓主 - 好人
失主 - 好彩

老公之前唔見八達通共2次,俾人執咗,仲要用晒d餘額再自動增值完再用,損失慘重

男爵府

點解唔去警署

珍珠宮

睛靈勳章

青衣為食妹 發表於 17-8-1 21:51
樓主 - 好人
失主 - 好彩

咁係咪要報失?

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔係個人8達通,唔會知係邊個。
如果今明無人認領,我交返去地鐵。

子爵府

親子王國15週年勳章

青衣為食妹 發表於 17-8-1 21:51
樓主 - 好人
失主 - 好彩

條友咁大膽

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆 jollyma 的帖子

打去八達通報失因有自動增值功能,好似要等幾個鐘至停到張卡

男爵府

回覆 leecnine 的帖子

係呀,2次都係咁,跟住又要改返屋苑門禁資料,好鬼煩,如果遇到好似樓主咁好人就好啦

別墅

回覆樓主

但會唔會有大頭蝦失主會記低自己張八達通編號架
ps:我一定係唔會記個隻大頭蝦

子爵府

親子王國15週年勳章

yuyu886 發表於 17-8-3 21:20
但會唔會有大頭蝦失主會記低自己張八達通編號架
ps:我一定係唔會記個隻大頭蝦
...

我都係無為意,但試過唔見,以後就會識得寫低或者影低佢做紀錄。

大宅

回覆樓主:

我又係識過唔見,所以一定底號碼~
早2日,我仔又係渡假中心玩時跌左八達通……
但問過中心無人拾到,一定又係D貪心人……
問下大家意見,我去報失有無用呢?

伯爵府

回覆樓主:

我試過唔見,揾左好耐,諗到M記,打電話去問,形容我個張外形,不是個人,無記號碼,但有我張損血咭內有我資料,對回ID咭取回。好彩連同損血咭一齊放。

首頁

尾頁

跳至