美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

琴日同個朋友食飯,講起雪花秀,講到我有d興趣試,請問有冇用家可以分享下?
我見佢d產品分好多step用,又first care serum 又toner,面霜前又有枝essentials lotion.... 係咪真係要跟足用?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

玉容面膜同埋與潤面膜都好正正正

男爵府

回覆樓主

好唔好用看你皮膚夾唔夾到,steps就其他品牌都差不多啦其實,toner乳精華眼面等
用慣自己按自己需要加減吧

男爵府

回覆樓主:

又唔係一定跟足,不過至少一定要有first care,water,serum,face cream,eye cream
***emulsion我個覺得就隨心,最多夜晚先加

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

老實講,我而家用珍雪line,保濕一般,我用緊:洗面皂,潤燥精華,爽膚水同乳液,仲有固本精華同美白眼霜,佢話最後仲要用埋面霜先夠,講真佢啲嘢唔平,買曬要幾千蚊,效果麻麻哋,我寧願轉用clarins 或kose 都無咁貴
I 大蚊豬   

子爵府

回覆樓主

我一路用開歐美同醫美品牌,但用極皮膚都好似好暗黃,成日好似好攰咁,就算日日敷補濕mask底層都仲係好乾,仲好多暗粒,個妝未到中午已經暗曬。頭先走咗去counter睇,個BA幫我試咗磨紗、first care serum, Toner同lotion上面,果下皮膚好似軟熟好多同冇咁暗啞。另外佢仲介紹枝clarifying mask 同枝唔知咩人蔘油⋯⋯最後敗咗set first care serum +toner+lotion嘅套裝、卸妝油、exfoliating 、clarifying mask, 同枝油希望幫到我

子爵府

fionlei88 發表於 17-8-5 18:44
老實講,我而家用珍雪line,保濕一般,我用緊:洗面皂,潤燥精華,爽膚水同乳液,仲有固本精華同美白眼霜, ...

Clarins我淨係用到電眼精華同double serum, double serum 依家用唔到,今個夏天實在太熱,就算減份量都太rich應該要留返冬天先用到其他面霜、精華搽完好似有層油係面好笠

Kose後生時用過,敏感唔敢再試

男爵府

ming0314 發表於 17-8-5 19:46
我一路用開歐美同醫美品牌,但用極皮膚都好似好暗黃,成日好似好攰咁,就算日日敷補濕mask底層都仲係好乾, ...

我都剛開始買咗雪花秀,但未正式用,或者你都可以考慮shiseido, 我以前都係超敏感,又易出油,用shiseido 後穩定好多

男爵府

回覆樓主:

真係睇膚質,從前廿幾歲唔識欣賞,依家四十就感覺好用。

子爵府

KulookFung 發表於 17-8-5 22:35
真係睇膚質,從前廿幾歲唔識欣賞,依家四十就感覺好用。

唉⋯⋯就係年紀大進入4字頭⋯⋯先諗住試一試

男爵府

ming0314 發表於 17-8-5 23:06
唉⋯⋯就係年紀大進入4字頭⋯⋯先諗住試一試

咁可能你會愛上。我4月開始續步用晒佢成條line,認真覺得皮膚好咗。佢會令人變得姿整,洗完面由從前只搽三四樣嘢依家搽六七樣…… 敷面從前就咁敷依家敷前都搽first care serum +/- 其他先敷。因為見到效果

男爵府

ming0314 發表於 17-8-5 19:46
我一路用開歐美同醫美品牌,但用極皮膚都好似好暗黃,成日好似好攰咁,就算日日敷補濕mask底層都仲係好乾, ...

要有恆心用呀!因為雪花秀都多steps,初頭唔慣會覺得搽極都搽唔完,但你到第二朝面色好左你就會好俾心機,搽少左steps可能唔慣tim
你買左珍雪line?

子爵府

el_20 發表於 17-8-5 23:18
要有恆心用呀!因為雪花秀都多steps,初頭唔慣會覺得搽極都搽唔完,但你到第二朝面色好左你就會好俾心機, ...

我買basic line

子爵府

回覆樓主

唔知係咪心理作用,啱啱用咗exfoliating cream、first care serum+oil 再敷個clarifying mask,依家搽自己d精華好似好快吸收咁

水晶宮

回覆樓主

熟齢乾肌 啱用呀

珍珠宮

KulookFung 發表於 17-8-5 23:16
咁可能你會愛上。我4月開始續步用晒佢成條line,認真覺得皮膚好咗。佢會令人變得姿整,洗完面由從前只搽三 ...
TONER / EM 你用手上? 定棉花上? :>

珍珠宮

畀面勳章

我40+,,,用左超過一年,,,,皮膚狀態好左好多,,,應該會KEEP住用

男爵府

bananaGi 發表於 18-6-11 11:06
TONER / EM 你用手上? 定棉花上? :>

手呀。不過我first care前用棉抹一次toner先(非雪花秀)

水晶宮

KulookFung 發表於 17-8-5 23:16
咁可能你會愛上。我4月開始續步用晒佢成條line,認真覺得皮膚好咗。佢會令人變得姿整,洗完面由從前只搽三 ...

我無用哂full set, 因為好油、支first care 愈用愈快用完、係咪我問題呢?支野好貴、希望有用

男爵府

luckybaby2011 發表於 18-6-13 11:00
我無用哂full set, 因為好油、支first care 愈用愈快用完、係咪我問題呢?支野好貴、希望有用
...

你用邊條line....?支first care serum係會用得好快架,我果支90ml一般三個月就KO,佢作用係提昇之後搽野功效,當然最佳效果full line咁用啦

首頁

尾頁

跳至