時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

警都未報, 傷到未驗就去開記招先? 你好野! 你林生咩水? 國安要搞你?
想交予諾貝爾和平獎得主劉曉波的球員美斯的簽名? 可唔可以作個好少少的故仔?
反一地兩檢冇人睬佢地就搞單野出來make noise?

https://hk.news.yahoo.com/%E6%B0%91%E4%B8%BB%E9%BB%A8%E6%9E%97%E5%AD%90%E5%81%A5%E5%A0%B1%E7%A8%B1%E6%96%BC%E6%9C%AC%E6%B8%AF%E8%A2%AB%E6%87%B7%E7%96%91%E5%85%A7%E5%9C%B0%E4%BA%BA%E5%93%A1%E6%93%84%E7%A6%81%E3%80%80%E4%BF%83-035811294.html

民主黨成員林子健報稱在香港境內,被懷疑是內地執法人員擄走,期間被毆打、大腿被打釘及恐嚇。

他在多名民主黨成員及議員陪同下見記者,展示肚皮及大腿的傷勢,肚皮有傷痕,兩邊大腿見到有多個「十字型」的被釘過的傷痕,部份傷口留有釘書釘。

被問到為何知道對方是國安人員,他表示,是從對方說國語的態度,以及對方提及的事件,認為是與強力部門有關。

林子健表示,三日前接到相信是內地人的電話,警告他不要將原定想交予諾貝爾和平獎得主劉曉波的球員美斯的簽名,轉交劉曉波的太太劉霞,否則後果嚴重。

到昨日他在油麻地被人強行帶上車,聞了一些東西後暈了,失去知覺,直至對方以硬物打他才醒來。

林子健說,當時被蒙眼,被問及是否認識劉霞,質疑他為何如此多事,對方又指他作為基督徒,質疑他不明白信仰,於是用釘釘他大腰,他感到很痛。

林子健表示,他之後再次暈倒,被棄置海灘上,其後才知道自己身處西貢一帶,當時已是凌晨時份。

民主黨立法會議員林卓廷形容,事件是林榮基事件翻版,要求警方徹查,稍後會與林子健去醫院驗傷及報警。

大宅

回覆樓主:

乜水泥

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

要搞都唔搞你一個二打六啦, 而我不知林子健是誰囉, 真係唔明點解正常人俾人擄完後唔係報警而係開記招, D大陸人咁狠毒咁狼死但又唔打到佢重傷又唔滅口, 只係用釘書機釘佢咁別出心裁...成個故事我都唔明呀

PS 劉霞要美斯個簽名做乜? 球迷?

PPS 睇完林生個肚而家唔使食晏, 唔該哂

侯爵府

回覆樓主:

唔想你接獨劉霞,唔比你入境已經得啦,洗咩做咁大場馬騮戲丫!

大宅

calvin1230hk 發表於 17-8-11 13:16

我懷疑佢賭外圍波輸左錢俾人打

calvin1230hk    發表於 17-8-11 18:38

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

D"國安"咁善良,唔滅口仲放佢出去亂講野,
明知佢係民主黨黨員,實知會開記招爆大鑊,對大陸有乜好處? 得益者係邊個? 中央要自己搞垮一地兩檢?
旺角比人捉上車,旺角咁多人,唔識叫救命?
事後唔係第一時間報警而係開記招,
佢只係感覺對方態度同語氣似強力部門? 佢之前接觸過強力部門? 咁清楚嘅? 真係任佢講喎,佢話係習大黎捉佢都得,無證無據,任佢講,
得罪人比人打似d,
既然報警,就交比警方去查

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

calvin1230hk 發表於 17-8-11 13:16
就係做場馬騮戲等佢有料開記招掛, 你知啦, "大陸強力部門"次次都好配合犯民既...

大宅

MsBusy 發表於 17-8-11 13:21
D"國安"咁善良,唔滅口仲放佢出去亂講野,
明知佢係民主黨黨員,實知會開記招爆大鑊,對大陸有乜好處? 得益 ...

如果林卓廷俾人打我就信係強力部門,但佢地尊貴議員梗係唔會啦,梗係搵隻爛頭卒出嚟,然後自己坐喺冷氣房著西裝準備開記招啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

yukiszucs 發表於 17-8-11 12:50
警都未報, 傷到未驗就去開記招先? 你好野! 你林生咩水? 國安要搞你?
想交予諾貝爾和平獎得主劉曉波的球員 ...

同意呢件事情上係林榮基翻版,

兩個都係自己老作

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主

琴日係油麻地被人強行帶上車,聞左d野之後暈左,失去知覺,被對方用硬物打他先醒番, 又被蒙眼, 又被釘釘他大腰,之後又暈左,之後被棄置西貢一帶的海灘,仲要係已經是凌晨時份? ,

一個良好市民遇到咁的情況當時會點做呢?

林生點樣返屋企?返到屋企有無沖埋涼換晒衫呢又?

唔即時報警等大批警察同傳媒去現場, 反而第二日叫埋黨友見完記者先至去醫院驗傷及報警?

仲有成件事的內容的判斷都是佢自己「認為」同「相信」, 之喎!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 toffeechoco 的帖子

PS 劉霞要美斯個簽名做乜? 球迷?

民主黨黨員林子健本月初在諾貝爾和平獎得主劉曉波在醫院期間,因知道劉是巴塞隆拿球員美斯擁躉,故特意去信美斯所屬球會巴塞隆拿,希望索取美斯親筆簽名信,為劉曉波打氣,當時獲巴塞回覆指會寄出由美斯簽名的卡,可惜劉曉波離世前仍未收到。林子健今晚在facebook上載相片,指終收到送給劉曉波的美斯親筆簽名照,他指會想盡辦法將相片轉送給劉曉波妻子劉霞,「希望這小小心意能帶來他們一家一點兒的安慰」,又祝願對方一家早獲自由。
林子健在fb指,終收到由巴塞隆拿寄出、送給劉曉波的美斯親筆簽名照,形容「或許是遲來且帶著遺憾的溫暖」,相信劉曉波「在天之靈必定看見他心愛的球隊巴塞隆拿和球王美斯的心意!」林表示巴塞隆拿和美斯無懼「中共專政封殺的可能性」,依然本着人文精神與關懷送上美斯親筆簽名照片,是人性的典範,形容彷彿告訴奉獻中國民主的維權人士,「您們並不孤單,您們的良心已照遍世上」。

件事係咁, 睇哩, 林生同劉生好熟落

淡淡的來, 好好的去 ....

珍珠宮

回覆樓主

呢個故仔都係俾垃圾會議員鄭松泰所講既白痴支持者聽。 佢哋只要係大陸負面嘢就會照單全收,故仔唔駛咁諗得咁周密。

男爵府

絕對同意,

另外吾畀人接觸劉霞就得,駛乜搞壇野出來畀位泛民入。

calvin1230hk    發表於 17-8-11 18:42
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

子爵府

回覆樓主:

真搞笑,大陸要唔畀你上去 ,洗乜喺香港攪你,即時註銷你張回鄉證已經得,做乜搞咁多嘢。

男爵府

yukiszucs 發表於 17-8-11 12:50
想交予諾貝爾和平獎得主劉曉波的球員 ...

即使佢手上嘅簽名係真,吾代表佢嘅遭遇與簽名有關。。。為左個簽名而毒打你?
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

csdenis 發表於 17-8-11 13:51
真搞笑,大陸要唔畀你上去 ,洗乜喺香港攪你,即時註銷你張回鄉證已經得,做乜搞咁多嘢。
...

x 2

絶對係~

唔比入境,問題已解決~

所以泛民漢奸,全部反對利民的一地兩檢,因為佢地冇回鄉証,返唔到大陸~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點解李卓人咁多年,都未比強力部門禁錮毒打,咁多年仲生存緊嘅,仲成日籌款,搞六四搞遊行,
而家一個未聽過名嘅二打六,反而為左張簽名相比人打同禁錮? 真係諗極都唔明

翡翠宮

大力大力 發表於 17-8-11 13:57
x 2

絶對係~
譚文豪有回鄉證呀,返大陸出入自由,仲可以周圍拍片返到大陸都無比人捉去禁錮毒打喎

禁止訪問

醒目開學勳章

回覆樓主:

首頁
12345...8

尾頁

跳至