懷孕前後

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

sze82 發表於 17-8-14 00:38
又成日俾人話我個肚好大!其實亞b都係中大碼,同埋肚大唔等於bb都係大size 囉!

又問我仔定女,話係女,就 ...

做ftm好有問題咩⋯⋯

複式洋房

Chantszyap 發表於 17-8-14 01:26

下,你好細個咋喎,咁快有bb?

佢地根本唔明,當你連續兩星期日日嘔,乜都食唔落係咩感受!大佬,乜都話我唔應該食,個大人要生存先得㗎

子爵府

herandrew 發表於 17-8-14 08:01
佢地根本唔明,當你連續兩星期日日嘔,乜都食唔落係咩感受!大佬,乜都話我唔應該食,個大人要生存先得㗎: ...

無錯!明明見到都想嘔,食唔落既野都要話:你試下先啦!唔食點知!

我問佢:係唔係要我當場嘔比你睇你先唔會再迫我?

...其實..有節制咪得囉...點解要搞到個孕婦咁大壓力....

大宅

回覆樓主

一定係「你唔好食蟹呀/唔好食蝦呀/唔好食羊呀/唔好食凍野呀」
我食乜關你叉事????

大宅

felixwwp 發表於 17-8-13 17:17
超憎啲人見親我食乜都話:你食得咩?
見到我食糖就即刻話唔好食咁多!
早餐幫人買咖啡又話:你飲得咩!

頂。。。呢d真係好煩。。。我有個fd又係成日叫我唔好食啦你食黎做乜。。。
成句野都唔make sense乜野叫食黎做乜???我食左會爽d囉!!

大宅

回覆樓主:

當見到個肚時:「喂搞錯點解妳唔一早同我講呀?」最寸又懶醒個親戚:「我仲估妳收埋到生左先俾人知添,不過我一早已經估到啦!」叻啦叻啦

男爵府

jenjen1111 發表於 17-8-14 09:10
一定係「你唔好食蟹呀/唔好食蝦呀/唔好食羊呀/唔好食凍野呀」
我食乜關你叉事????
...

至X憎d人話食蟹對BB皮膚唔好/濕疹,已經講左九Q幾萬次兩者無關!冇人叫你成打蟹鯨吞入口!

呢個都算啦,免強叫做有d中醫理論,“食羊肉會發羊吊”呢樣咁冇中/西醫學根據既野居然到今時今日仲有人講先令人著火!

男爵府

bearbmama 發表於 17-8-14 09:14
當見到個肚時:「喂搞錯點解妳唔一早同我講呀?」最寸又懶醒個親戚:「我仲估妳收埋到生左先俾人知添,不過 ...

痴線⋯⋯做咩要講⋯⋯

大宅

pussykat 發表於 17-8-14 09:17
痴線⋯⋯做咩要講⋯⋯

唔知,可能d人覺得多數三個月後就會供佈但我成五個半月都冇特別講,我只係覺得見到咪知咁囉。好奇怪有d人覺得大家相識妳所有嘢就一定要俾佢知,個語氣同説話直頭係話我鬼鼠

大宅

pussykat 發表於 17-8-14 09:15
至X憎d人話食蟹對BB皮膚唔好/濕疹,已經講左九Q幾萬次兩者無關!冇人叫你成打蟹鯨吞入口!

呢個都算啦, ...

食羊呢單嘢真係不解之謎。我都成日俾人話嘩妳食呢d妳飲呢d妳唔戒口乜乜乜,唔通我會害我b咩?

大宅

pussykat 發表於 17-8-14 09:15

呢個都算啦, ...

係。。。仲有大肚唔好用鉸剪咁全世界d髮型師都唔大得肚啦!

至q憎人成日喺度扮養生達人叫人咪食呢樣咪飲果樣出少句聲當幫忙啦煩住晒!顧電你自己先啦好冇

男爵府

bearbmama 發表於 17-8-14 09:39
唔知,可能d人覺得多數三個月後就會供佈但我成五個半月都冇特別講,我只係覺得見到咪知咁囉。好奇怪有d人 ...

我覺得冇必要刻意講,反正個肚都會大⋯⋯唔明點解d人會surprised我大肚,我又唔係男人,有咩出奇?

大宅

Chantszyap 發表於 17-8-14 01:26

下,你好細個咋喎,咁快有bb?

我都試過,d人好似未見過大肚婆咁成日眼金金咁望實我個肚。。。男人都仲可以話佢變態痴線。。。但望到實果d居然多數都係呀嬸師奶忽忽地

大宅

回覆 pussykat 的帖子

hahaha 呢個 post 好大回響
最憎人話呢樣唔食得果樣唔食得, 我食都唔想食, 又嘔又反胃, 我夠知食辣飲咖啡橙汁凍野 OT 唔食肉唔好啦, 但係我覺得最緊要有野落肚先囉.

好彩 99 無過問我食咩, 隻眼開隻眼閉, 老公只會哦兩句. 其他人講0既, 0岩聽就聽, 唔0岩聽, 下次唔一齊食飯 (生左先一齊食).

我係大女細仔, D 人聽到會話, 咁咪幾好, 生個仔. 其實只要係我地生0既, 生女我都好開心.

其實好多時 comment 0既人都係好心, 但係講得多真係超~~~煩~~~囉

男爵府

hongmi 發表於 17-8-13 14:21
你個肚好細
我成日都被人話,我個B大咪得lor~ 發展得不知幾好,個肚咁大呀媽好難收身!正低能!

男爵府

fishshum 發表於 17-8-14 10:10
回覆 pussykat 的帖子

hahaha 呢個 post 好大回響

Hahaha係好大迴響,因為我覺得d人好煩,最慘係d人大部分係出於八掛多於關心,所以其實想比個平台大家發洩下,因為我相信大家都成日面對呢d問題。

男爵府

有D人問仔定女, 一知係女就話'都好啦~,下次追個仔'唔好意思我超開心係女lor~

生女係難中過生仔,47% vs 53%!

男爵府

beautyflo 發表於 17-8-14 10:13
我成日都被人話,我個B大咪得lor~ 發展得不知幾好,個肚咁大呀媽好難收身!正低能!
...

係呀,聽到想講粗口

複式洋房

jenjen1111 發表於 17-8-14 10:03
我都試過,d人好似未見過大肚婆咁成日眼金金咁望實我個肚。。。男人都仲可以話佢變態痴線。。。但望到實果 ...

係啊!!啊嬸師奶啊!!好乞人憎

男爵府

beautyflo 發表於 17-8-14 10:21
有D人問仔定女, 一知係女就話'都好啦~,下次追個仔'唔好意思我超開心係女lor~

生女係難中過生仔,47% vs 53% ...

好煩呢d人!我其實唔介意比人問仔定女但答左之後佢地d response好令人反感!

首頁
34567...10

尾頁

跳至