在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女2歲,乜都扭一餐,起身換片扭食飯扭沖涼扭瞓覺扭,我覺得好辛苦,我自己都成日好忟,覺得好煩,點算!好似自己湊返仲衰左,唉,好挫敗,我想問下媽媽們係咪都好好脾氣,得我成日都咁忟鬧個女?

男爵府

star_concert 發表於 17-8-13 19:07
我個女2歲,乜都扭一餐,起身換片扭食飯扭沖涼扭瞓覺扭,我覺得好辛苦,我自己都成日好忟,覺得好煩,點算 ...

試下佢扭時摟實佢同佢講媽媽好愛你有咩唔開心

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

star_concert 發表於 17-8-13 19:07
我個女2歲,乜都扭一餐,起身換片扭食飯扭沖涼扭瞓覺扭,我覺得好辛苦,我自己都成日好忟,覺得好煩,點算 ...

唔係你湊返仲衰左, 而係之前唔係你湊你唔知咁多事實. 好似湊唔掂咁就會覺得挫敗, 但另一方面你更深入認識你個女, 其實係好事, 所以唔好咁易就洩氣.

Trouble two 係咁, 有時係事無大小乜都扭. EQ 就係咁練成. 我對住大仔冇咁好脾氣, 湊多兩個又睇多d 人地湊, 我就知係個loop 時就易處理好多, 發少好多脾氣.

要注意小朋友係咪太攰, 因為攰都會令小朋友扭計好多, 又會訓得唔好.

男爵府

回覆樓主:

我果個又係
扭到我好煩好忟,鬧完佢又好內疚

複式洋房

回覆樓主

我仔未到2⃣️歲已經係咁,日日唔知扭咩,我好多時忍唔住打pat pat,喊得仲勁,都唔知點算,好失敗

大宅

回覆樓主:

因為佢地未識用言語表達,到佢地識講你就知佢地不停講有幾煩喇!比D耐心試下問乜事,唔識講仲識點頭擰頭一定揾到答案

首頁

尾頁

跳至