想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔知大家有冇試過...
7月28日正常嚟M,見8月11日有少少蛋清就驗下紅D,見有深粗諗住可以開工
但奇怪係深粗咗3日...正常排卵紅D深粗2日就會轉淺色...
但3日真係好唔正常...試驗6D竟然有線.........
之前DD驗極都無色...而家就有色...
睇嚟今次又係空心胎了...

剛開始想生第二胎一試就咁....

呻完

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

點解咁樣就會係空心胎呀?
有冇去睇醫生呀?

侯爵府

你平時CYCLE 幾多, 7月28日 黎M, 無可能咁快驗到

其實你7月28 日係咪M 黎架?

大宅

似乎28.7果次唔係m喎, 去驗血吖, 最清楚, 再唔係而家去照一照, 都可能有閃閃喇, 未必一定空心, 可能遲排呢, 祝福你

男爵府

kissgoodbye 發表於 17-8-16 15:55
點解咁樣就會係空心胎呀?
有冇去睇醫生呀?
因為之前都試過...
空心胎或者宮外hcg都會升得慢
尋日睇咗醫生了,照唔到胎囊,醫生話可能7月28日果次唔係m係小產咗自己排走
因為照唔到胎囊都擔心會係宮外孕,所以抽咗血驗hcg
今日已經有報告,但醫生今日又放咗假...可能明天先知道結果

男爵府

freshrose 發表於 17-8-16 15:57
你平時CYCLE 幾多, 7月28日 黎M, 無可能咁快驗到

其實你7月28 日係咪M 黎架?
我平均35-40days左右, 7月28日果次一定唔係m了....但我上次7月28日之前驗過都無線..諗住唔會中啦~
咁岩我原先係7月27日dd,咁驗過又無線,28號又見紅,好正常都以為嚟m...
到呢幾日見有少少蛋清就用紅d開始check排卵,見到深粗好自然就開工!!
開頭心諗,今個月又會咁早見蛋清,以為早咗排卵,點知連續3日都係深粗已經覺得奇怪...
仲用6d試下就發現有線了....

男爵府

jessie_mei 發表於 17-8-16 16:16
似乎28.7果次唔係m喎, 去驗血吖, 最清楚, 再唔係而家去照一照, 都可能有閃閃喇, 未必一定空心, 可能遲排呢, ...
多謝你嘅祝福!!
我尋日walk in去咗法國照同驗血啦~
照咗沒有胎囊,驗血報告仲未覆我....
我而家只希望唔係宮外孕!! 只希望上次7月28日已經自然排走
如果宮外孕好似要做手術架....我寧願佢自然排出咗!!

大宅

我都試過⋯又係M完後一星期冇do過⋯想測排卵開工就秒紅⋯即試埋6d又有兩條線⋯嚇死⋯抽完血hcg 4xx⋯照又照唔到⋯本來約一星期後再抽血⋯結果兩日後瞓醒有啡⋯即刻入急症上病房⋯最後抽血幾次都一直下降⋯證實已經流產

男爵府

Mandc 發表於 17-8-16 23:47
我都試過⋯又係M完後一星期冇do過⋯想測排卵開工就秒紅⋯即試埋6d又有兩條線⋯嚇死⋯抽完血hcg 4xx⋯照又照 ...

最後有無話要再食藥呀?
定等佢自己慢慢排晒d血?
之後你隔幾耐再開工呀?

大宅

fighting13 發表於 17-8-17 09:07
最後有無話要再食藥呀?
定等佢自己慢慢排晒d血?
之後你隔幾耐再開工呀?

最後冇食過藥⋯都冇組織排出⋯可能個組織喺之前嗰次假M時排咗都唔覺⋯黎咗一次正常M就開工⋯第二個cycle就再中了⋯d人話曾經有過⋯三個月內子宮環境仲喺懷孕中的狀態⋯所以流產後三個月會好易中

男爵府

Mandc 發表於 17-8-17 11:24
最後冇食過藥⋯都冇組織排出⋯可能個組織喺之前嗰次假M時排咗都唔覺⋯黎咗一次正常M就開工⋯第二個cycle就 ...

我剛剛拎咗報告,指數7xx頭先突然右下痛,同埋見紅而家我都入咗QE急症

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

fighting13 發表於 17-8-17 15:03
我剛剛拎咗報告,指數7xx頭先突然右下痛,同埋見紅而家我都入咗QE急症
希望你同BB都無事, 祝福你們

大宅

fighting13 發表於 17-8-14 11:17
唔知大家有冇試過...
7月28日正常嚟M,見8月11日有少少蛋清就驗下紅D,見有深粗諗住可以開工
但奇怪係深粗咗3 ...

我試過呀,同你一樣當打算check排卵時check極都深粗,點知check驗孕棒顯示有左。。。
之後去照都照到個疑似胎囊物體,但當然最後再照就清晒,幸好唔係宮外孕。。
第二個月就正常嚟返m,隔一個月就bingo左

別墅

fighting13 發表於 17-8-17 15:03

咁你而家計返係幾多wk呀?

大宅

回覆 fighting13 的帖子

你咁樣搞到我都好驚自己係。我7月底DD,一直有用紅D,見無加深都知無望,31/7黎M,6/8完,11/8開始用紅D係淺線,15/8開始有蛋清,紅D深色左,未到最深,16/8上午11:00深粗,之後每4小時驗一次都係深粗,17:8 1:30驗仲係深粗。明明上個月得一日深粗咋,今次咁樣都驚驚地。係咪如果聽日都深粗最好睇睇醫生?之前2月小X左,6W無心跳。我唔敢驗綠D住呀。
但7月底果次M又真係比平時深色左,留左2日時有時無的啡同少血先正常經量,仲有好多深色黏液。唔無又小X左呀?但我又解釋唔到紅D係由淺到深,之DD綠D係白板。

別墅

Katrina_cmc1104 發表於 17-8-17 18:26

你咁樣搞到我都好驚自己係。我7月底DD,一直有用紅D,見無加深都知無望,31/7黎M ...

你有無用驗孕棒check下呀
驚就快啲驗啦
我而家都黎緊m咁
但前日抽血hcg190 今朝再抽升到6xx
醫生叫我下星期返去睇下見唔見到胎囊

大宅

回覆 微笑女 的帖子

我紅D轉淺啦。

別墅

回覆樓主

我上個cycle 係咁,
結果是宮外孕

男爵府

cherry車厘 發表於 17-8-17 18:18
我試過呀,同你一樣當打算check排卵時check極都深粗,點知check驗孕棒顯示有左。。。
之後去照都照到個疑 ...

我今次睇嚟似宮外
照到有個細影,不過話要等埋驗血報告先

男爵府

Katrina_cmc1104 發表於 17-8-17 18:26

你咁樣搞到我都好驚自己係。我7月底DD,一直有用紅D,見無加深都知無望,31/7黎M ...

聽你咁講就唔似有事,唔使太過擔心!!
紅d超過3日深先驚!!

首頁

尾頁

跳至