自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

佢係舊同事, 知佢想要惠康印花, 我去親買野都幫佢儲起, 因自己冇用
但佢返shift大家少見, 所以半個月前儲完佢提議courier去佢公司

當日傾完電話佢冇比地址我, 過左一星期左右先突然ws個地址

冇頭冇尾, "唔該你幫我寄去哩度" / "thanks", 等等乜都冇

心諗.. 雖然我係好心幫你儲, 但你sd個地址黎都應該加返小小字句掛?

真係唔該又冇, 多謝又冇, 簡單打個thx 3粒字都冇

同個男同事分享, 佢個人比較大方, 聽完都覺得唔係幾like, 會有hard feeling,

佢話禁大個人都會識做人say個thank you啦~

做人有時真係唔好太懶, 打多幾個字有幾難?

深信佢唔係懶, 係個底本身冇禮貌

比你又會唔會有hard feeling?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

同佢好熟? 我就不會介意佢, 你重視佢先會有唔高興...

心中唔LIKE, 咪下次唔好儲俾佢

舊同事都幫手儲印花, 樓主你好好人

tessapan63    發表於 17-8-16 10:48
LOVE074    發表於 17-8-16 10:43

男爵府

回覆樓主

平時關係點?佢份人平時又係點?
平時份人都無無咩禮貌定點

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如係我,下次唔會再幫佢。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一次過無下次。

大宅

回覆樓主

更熟嘅朋友同親戚都一定要請唔該啦!呢啲人,一定無下次囉!

伯爵府

回覆樓主:

好似尋日咁。有個唔熟既fd, pm問我點入佢心儀既學校, 我好盡力答, 但全程佢無講過唔該多謝。 我心諗, 你咁無禮貌, 我點通水俾你, 你都入唔到啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

話佢知無買野,儲唔到

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

下次唔會幫佢儲

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

老馮咁喎,話冇晒印花比佢啦

子爵府

我都唔會中意,唔係幾熟既問題
係教養既問題。
我唔會幫佢再儲

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

LOVE074 發表於 17-8-15 11:38
佢係舊同事, 知佢想要惠康印花, 我去親買野都幫佢儲起, 因自己冇用
但佢返shift大家少見, 所以半個月前儲完 ...
你問佢做咩無啦啦SEND個地址比你嘛!如果佢唔答你就由佢啦...如果佢答你, 你就話我一個星期前問你你而家先答? 我比左人喇!

LOVE074    發表於 17-8-16 10:47

珍珠宮

回覆 LOVE074 的帖子

吓? 幫佢儲埋重要courier俾佢, courier錢邊個俾?
有D人係好衰, "老馮"咁, 唔該都無句. 做得唔好重要鬧鬼你.

真係條氣好唔順, 唔想再同佢來往就咪鬼俾D印花佢.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

唔寄,等佢再追先算

大宅

唔好比佢

大宅

回覆樓主

我會話:我見你成個星期都冇反應,以為你唔要,俾咗mami喇~

琥珀宮

回覆樓主:

個底無禮貌,即平時都係咁,咁你仲幫佢?

男爵府

LOVE074 發表於 17-8-15 11:38
但佢返shift大家少見, 所以半個月前儲完 ...
我都有LE D 甘既朋友郵費重要我出TIM,其實$1.7我比得起
不過連一句THANK YOU 都冇,老鳳既就冇下次囉~

子爵府

回覆樓主

今次都唔會寄,話可能寄失就算

首頁

尾頁

跳至