想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我老闆好好, 佢係女人, 佢成日鼓勵我, 話冇野比bb同自己身體重要, 佢話佢以前都係有左4個月之後先返返工,佢又成日打比我問我情況, 有個咁的老闆真係唔想辭工, 但老公又想我自己揍b, 不過我遲d先算啦...

原帖由 我想生三個 於 09-2-9 13:19 發表

嘩,你個老闆真係好好人,如果我真係有咗,公司都未必俾我放No pay leave....

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

咁, 你排左私家未呀?係唔係日日都要返醫院架?

原帖由 我想生三個 於 09-2-9 13:16 發表
點解我打電話去威記問,佢地話私家症同公家症可以一齊排既??我排威記已經排咗超過一年,剛剛做完腹腔内窺鏡手術,下個月再聼講座,醫院既姑娘同我講私家症只需要等多兩個月,公家症仲要等多一年半,我想兩邊都做,威記私家症四-五萬, ...

禁止訪問

男爵府

我都有問過若果唔返去打, 可以加錢轉另外一隻藥返去打架!!

唉!我係最怕成日要突然請假, 好大壓力
原帖由 我想生三個 於 09-2-9 14:42 發表

我下個月去聽完講座先決定點做,聽人講係話要成日返醫院打針,其實我老公有護士牌,佢都識打針,可以自己打嗎?到時候問下先!!

禁止訪問

男爵府

哩度有sis試過要加9千, 都係睇返你用藥ge情況咯!

原帖由 我想生三個 於 09-2-9 15:05 發表

下,原來真係得嘎??要加幾多錢嘎??

禁止訪問

男爵府

我係用針槍自己打, 又方便, 又唔痛...
我係qm, 我又唔知原來威記要加錢先可以自己打....

禁止訪問

男爵府

哩個係私家個$$, 公家就唔知啦!!

我趕唔切呀, 因為我返8:30 , 所以一定要自己打!

原帖由 我想生三個 於 09-2-9 15:17 發表

9千??搶錢呀,公家都搶錢....
咁我情願早D起身去打針囉,反正如果8點半走得,我都趕得切返工,沙田來回觀塘車錢都係十幾蚊啫,最多夜晚早一個鐘訓教,朝早早一個鐘出門口囉!! ...

男爵府

我只係知道自己打的針藥同响佢個度打的係唔同, 仲要加多 set 針槍, 但我冇問要多比幾多錢...
排得私家我就冇諗錢的問題, 我係用金錢換時間, 冇計啦, 我高齡啦, 唔等得...

原帖由 GB 於 09-2-10 09:28 發表
哩個係私家個$$, 公家就唔知啦!!

我趕唔切呀, 因為我返8:30 , 所以一定要自己打!

禁止訪問

男爵府

時間換唔返金錢!哈哈! 一次過孖b, 就咩都返晒黎啦...不過我中得一個, 都好過冇啦!

原帖由 我想生三個 於 09-2-10 12:31 發表

就算普通針我地都識自己打,唔需要針槍,我都高齡,依家金錢可以換到時間,弊在時間換唔返金錢!!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

我個fd舊年5月生左孖仔, 一take掂左, 兩個b好得意, 我就冇咁的福份, 生住一個先啦...我仲有雪胎, 仲有希望...

原帖由 我想生三個 於 09-2-10 16:02 發表

多唔多人中孖B呢??

禁止訪問

男爵府

我以前跟仁安董醫生, 3次iui, 第一次bingo, 但8wk冇心跳, 小x左, 其後兩次都唔得. 想放棄, 但見個fd ivf生左孖b, 又好想要, 佢叫我唔好等, ivf 就ivf 啦...

我係瑪麗私家症, Dr Ng, 舊年8月排期見醫生, 10月29日開始噴鼻, 打左10針, 11月25日抽卵, 11月27日放左兩個胎(佢係建議放兩個, 但私家好多放三個), 12月13日驗, 有左, 12月尾知道是一個中左, 瑪麗跟我跟到今年1月27日, 就比轉介信我睇產科.

我仲有雪胎, 醫生話如果想再生, 仲有兩次機會, 到時可以返去放又得, 轉去其他醫院做又得.

我對瑪麗感覺好好, 特別是Dr Ng, 好細心, 好專業, 用藥好準, 如果我放雪胎都會搵返佢, 睇下可唔可以40歲前生多個!

原帖由 我想生三個 於 09-2-10 16:27 發表

你放咗幾個胎呀??你做私家嘎??
我有好多IVF既問題,其實一個療程要做幾耐嘎??因爲我有多次小產經驗,需唔需要特別小心d咩呢?? ...

男爵府

我仲有做好左多野, 維他命不特止, 仲有7月開始針灸, 差唔多日日食花膠, 晚晚打波keep fit, 谷蛋時日日加多一樽雞精, 放完胎瞓床瞓到驗孕個日都唔敢操勞, 真係好誇張, 但比左咁多錢, 我唔想唔成功!

我都希望等緊的姊妹個個都成功!!

原帖由 我想生三個 於 09-2-10 16:27 發表

你放咗幾個胎呀??你做私家嘎??
我有好多IVF既問題,其實一個療程要做幾耐嘎??因爲我有多次小產經驗,需唔需要特別小心d咩呢?? ...

首頁

尾頁

跳至