想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 我想生三個 於 09-2-9 15:17 發表

9千??搶錢呀,公家都搶錢....
咁我情願早D起身去打針囉,反正如果8點半走得,我都趕得切返工,沙田來回觀塘車錢都係十幾蚊啫,最多夜晚早一個鐘訓教,朝早早一個鐘出門口囉!! ...

Private line can leave before 8:30am.
however, public line has more people. you have to ask if you can leave before 9am.

大宅

原帖由 sweetcutecat 於 09-2-10 17:12 發表
我以前跟仁安董醫生, 3次iui, 第一次bingo, 但8wk冇心跳, 小x左, 其後兩次都唔得. 想放棄, 但見個fd ivf生左孖b, 又好想要, 佢叫我唔好等, ivf 就ivf 啦...

我係瑪麗私家症, Dr Ng, 舊年8月排期見醫生, 10月29日開 ...

Yes. I like Dr. Ng.

I did 1st ivf at QM private. bingo but miscarriage.

i had 2 miscarriages before by iui. 3rd miscarriage lah.

I'll do FET next month in QM.

男爵府

你係唔係o係番醫院做針灸架??咁, 即係咪要開始療程前3個月做針灸架??

原帖由 sweetcutecat 於 09-2-10 17:31 發表
我仲有做好左多野, 維他命不特止, 仲有7月開始針灸, 差唔多日日食花膠, 晚晚打波keep fit, 谷蛋時日日加多一樽雞精, 放完胎瞓床瞓到驗孕個日都唔敢操勞, 真係好誇張, 但比左咁多錢, 我唔想唔成功!

我都希望等緊的 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我唔係係醫院做, 我自己係中醫師度做, 佢話做IVF前針到最少8次都OK(我做左差不多10次), 放胎後做多兩次左右就OK.

原帖由 GB 於 09-2-11 09:50 發表
你係唔係o係番醫院做針灸架??咁, 即係咪要開始療程前3個月做針灸架??

別墅

sweetcutecat,

你係唔係睇岑醫師呀?

原帖由 sweetcutecat 於 09-2-11 10:28 發表
我唔係係醫院做, 我自己係中醫師度做, 佢話做IVF前針到最少8次都OK(我做左差不多10次), 放胎後做多兩次左右就OK.

男爵府

Yes, 佢真係好好...

原帖由 chibihamu 於 09-2-11 11:56 發表

你係唔係睇岑醫師呀?

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

其實瑪麗都有個針灸的研究, 是放胎前後各做一次, 我抽唔中, 不過冇咩大幫助, 因為次數太少, 我問過瑪麗的針灸師, 佢話會增加去子宮的血流量, 從而助孕...(之類啦), 我都唔理啦.

我個中醫就冇話有咩用...(爆), 只係話提升功能, 因為佢唔同時期針唔同的位置, 我有時唔理佢針咩位置, 又冇問佢有咩用, 一句:"不要怕, 只要信".

原帖由 我想生三個 於 09-2-11 12:09 發表

醫院醫生有建議做針灸嗎??有咩幫助嘎??

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

我個人覺得針灸有用, 我覺得我的體質好左好多, 但我又覺得唔係單靠針灸, 我高齡,好多野始終是退化, 真係要中西醫一齊先有用, 如果只靠中醫, 我估會慢好多.

我依家要去做oscar 啦, 希望唔會係高危啦, 大家努力啦!

原帖由 我想生三個 於 09-2-11 12:49 發表

我知道有個中醫針灸好了得,如果有用,我可以去針,不過佢唔近我返工同住既地方,要去幾遠,如果無咩大用處,我就唔去Lu....

別墅

原帖由 sweetcutecat 於 09-2-11 13:13 發表
我個人覺得針灸有用, 我覺得我的體質好左好多, 但我又覺得唔係單靠針灸, 我高齡,好多野始終是退化, 真係要中西醫一齊先有用, 如果只靠中醫, 我估會慢好多.

我依家要去做oscar 啦, 希望唔會係高危啦, 大家努力啦!

...

我都係睇緊岑ec,佢真係超級好人,雖然今次我ivf失敗咗,但係我都覺得做針灸係有幫助,所以我仍然都係睇緊佢,準備下次ge treatment。

別墅

好媽媽勳章

可否pm岑醫師的電話和地址給我,使唔使話邊果介紹ga。
我6月將會去qm做iui,都想打定個底先。
另外想問埋果收費係點,一次過叫埋老公去lu。

別墅

rosabb,

岑ec有個網頁,你可以看看︰
http://www.health2joy.com/thePractitioner.html

原帖由 rosabb 於 09-2-11 13:58 發表
可否pm岑醫師的電話和地址給我,使唔使話邊果介紹ga。
我6月將會去qm做iui,都想打定個底先。
另外想問埋果收費係點,一次過叫埋老公去lu。

別墅

好媽媽勳章

Thank you!! 等我 look look 先
原帖由 chibihamu 於 09-2-11 15:08 發表
rosabb,

岑ec有個網頁,你可以看看︰
http://www.health2joy.com/thePractitioner.html

首頁

尾頁

跳至