興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

冬日勳章

我接佢返嚟第一日我已經去body check, 醫生明明話佢好乾淨。
大約兩日之後我發現有蟲蟲喺佢身,上網睇系跳虱。尋日因為返工叫咗媽咪去寵物店幫我買藥,寵物店介紹咗頸藥revolution puppies n kittens同埋沖凉液俾我mami。我返嚟睇,支沖涼液寫住唔夠12week 唔可以用,所以我選擇滴頸,我將成支滴曬,然後再幫佢用蝨梳。梳咗六七隻出嚟。今朝再有十幾隻,係咪正常? 定要去沖凉先得?
我今日去左買DE粉,佢寫住無色無味無毒天然 ,可以卒系寵物身上邊乾洗,殺死d蝨。有冇人用過?尋日滴咗藥,今日用唔用得呢

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

滴左revolution puppies n kittens,同埋冲左凉已经足够。等D跳虱慢慢消失啦,吾会甘快无嫁。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

試下用滴露沉下佢!

大宅

babynetnet 發表於 17-8-31 00:39
試下用滴露沉下佢!

你唔係話用滴露浸隻貓吓麻??????

滴露係唔可以比貓用..就算稀釋左亦一樣..因為獸醫話滴露滲落貓貓既皮膚上面.或貓舌舔了沾有的毛.貓貓有機會中毒

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

吓……我屋企7隻都用過……包括一隻狗

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

zombie 發表於 17-8-31 12:13
你唔係話用滴露浸隻貓吓麻??????

滴露係唔可以比貓用..就算稀釋左亦一樣..因為獸醫話滴露滲落 ...

唔好用滴露。
樓主你隻貓好得意

大宅

認識瑞士牛牛第二回 BK Milk勳章

angieyu 發表於 17-8-25 17:22
我接佢返嚟第一日我已經去body check, 醫生明明話佢好乾淨。
大約兩日之後我發現有蟲蟲喺佢身,上網睇系跳 ...

你喺邊度買架?醫生有無幫貓貓驗蟲?無理由body check睇唔到喎

首頁

尾頁

跳至