自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

支持斷座位計,公道丫,吓嘩!

男爵府

baby_chu 發表於 17-8-28 16:40
人人都夠話中環九記臭串啦!都有最低消費!
反而我又唔覺!佢地臭串得唻有人情味又人性化!
我女由1歲跟我 ...

你囡囡一定乖乖好可愛,我出街食野第一步入食店,要阿女大大聲叫d叔叔姨姨,出名串到爆嘅澳洲XX公司班侍應都會笑晒
要珍惜d非大型連鎖式食店呀,我成日同女講,佢大個左可能無得食ga 啦

大宅

係米好細間但出名?甘可能佢怕你帶BB,坐好耐,相對佢係蝕左,始終咩都貴,冇法

子爵府

回覆樓主

好多年前開過食店,試過一家四口(兩大一小童一b)坐四人枱仲有bb車,入來食一碗$20飯,作為店家真的無語問蒼天!

公爵府

寫明規矩,就要跟!

珊瑚宮

回覆樓主:

大宅

cinda72. 發表於 17-8-28 16:37
個問題係人地設最低消費好衰咩?
值得唱衰咩?

佢自己都話唔歡迎1家大細, 有bb都一定要消費, 做唔到就走。咁所以個媽媽咪走囉, 好正路呀。媽媽亦分享自己唔愉快經歷給其他有bb嘅家庭借鏡, 唔洗個個盲頭烏蠅坐底點嘢食先知, 唔洗運吉好事喎。無bb嘅人咪照去食麵囉, 無影響架, 各人睇完各人自有諗法。

伯爵府

回覆樓主

咁就唔會幫襯!

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

禁止訪問

侯爵府

marykk 發表於 17-8-28 15:21
試過去一間食店收我bb (5個月)茶錢

上次4大一細塞個酸菜比個Bb,又唔知原來20蚊一個,係我表姐㨂埋D咁嘅嘢,貴夾唔飽,冇下次

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

Ocean11 發表於 17-8-28 16:14
香港租貴係人都知, 人地都係打開門做生意, 其實你唔鐘意咪唔好去囉又無人迫你去, 有咩好嘈?

我支持有佔 ...

咁如果入到去先見到人地咁寫呢?D字又細粒到死, 好多茶記唔會係門口咁棟個牌係度ge wo, 分分中去到落單人地先話你知
如果佢咁大方既話, 不如佢係門口棟左個牌先好"0下嘩"啦...

JM...我唔係串你ge...千其5好誤會

伯爵府

回覆 lovebabyking 的帖子

落單佢先講咁即是仲未落單啦, 如果覺得唔接受咪起身走囉, 唔通食完晒餐飯先發現到自己原來接受唔到咩? 下話?!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

人地寫明我覺得合理,佔左坐位比多份錢囉,講真叫多樣野有幾難?唔叫麵叫飲品/菜都可以啦,佢唔滿意可以唔食但事後唱人就無品,做少佢一家又唔摺埋,這些野蠻的客人只適合在家「食自己」。

別墅

呢間野出名串, 上次隔離有個小朋友食熊仔餅到俾佢地大喝, 話唔準食外來食物.. 痴痴地...

珍珠宮

回覆樓主

我看得間店冇錯

你唔like 咪唔好食

仲今迫店主做你生意?大哂咩

你有原則,人哋都有

子爵府

Cathy2017 發表於 17-8-28 17:23
呢間野出名串, 上次隔離有個小朋友食熊仔餅到俾佢地大喝, 話唔準食外來食物.. 痴痴地... ...

係人鋪頭唔食得外來野係常識⋯ 個個入黎都食餅仲得了⋯

別墅

小金名 發表於 17-8-28 17:26
係人鋪頭唔食得外來野係常識⋯ 個個入黎都食餅仲得了⋯
我無講到佢淨係食餅wor? 第一, 人地小朋友都有叫野食,
第二, 就算小朋友食餅都唔洗用"喝"呀?會嚇親小朋友lor!! 如果我係個小朋友阿媽我小到佢飛天啦!

子爵府

lovebabyking 發表於 17-8-28 17:14
咁如果入到去先見到人地咁寫呢?D字又細粒到死, 好多茶記唔會係門口咁棟個牌係度ge wo, 分分中去到落單人地 ...

d 字的size 同野食名已經係同size 都叫細粒字⋯ 仲要整左藍色同紅色都睇唔到真係無野好講。 連鎖店d font size 仲細仲要擺係鬼鼠位的仲陰濕⋯ 呢間已經係整得幾明顯下。

子爵府

Cathy2017 發表於 17-8-28 17:30
我無講到佢淨係食餅wor? 第一, 人地小朋友都有叫野食,
第二, 就算小朋友食餅都唔洗用"喝"呀?會嚇親小朋友l ...

態度唔好係一件事。係店鋪食外來野係另一件事,叫左店野食就可以放縱食外來食物都係唔岩啦,比左錢唔係大晒。如果唔係就唔會有切餅費/開酒費等等呢d 費用管束大家。小朋友食餅就係個大人管理唔好,尊重人地先會得人尊重。rule is rule。

首頁
23456...10

尾頁

跳至