婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

想同大家分享下

我老公有個繼父 不嬲關係唔好 咁多年生活大家都無野講 我老公對自己親生老豆完全無印象 跟99姓 而99從來無向我老公講過佢親生老豆既野 我老公亦唔敢去問

我自己家庭同我老公好似 我一出世呀媽就去左外國 掉底左我 我跟呀麻大 所以我從來無見過自己呀媽 正因如此 我亦好明白我老公 佢想知道自己親生老豆既野 但唔敢提

我一向同99同假62既關係不太好 好少見同傾計 一見面 我99只會係咁叫個假62抱我仔女 叫我仔女叫爺爺 又話我女似爺爺我聽到好反感 因為太特登 而有一次 我假62借左人錢唔還 人地寄左信派比成層街坊信箱 封信有我假62抱住我女影既相 話我假62騙子 借錢唔還(事關佢用左張相做微信封面相 人地可能透過電話搵到)呢件事令到我超嬲 因為我99無同我地講呢件事 我地係透過街坊先知(因為有兩個街坊住同一層係我老公細玩到大既朋友)佢係為左自己老公 唔同我們講 如果我地唔知件事 帶個女番去佢家都好危險 自從這件事情發生 我就完全唔想見呢個假62

近排 我仔一歲生日 想開生日會 原本我連男家唔想通知 但我唸左好耐 都係叫99 但要求唔好叫假62
但99信息我 大約意思話我唔好做太絕 一家人唔叫假62唔好 佢話唔叫假62去 佢都唔會去

我同左老公講件事 佢叫我自己覆99 叫我講番自己感受 點解唔想叫假62 我叫佢自己同個媽講 佢又唔敢 我講唔係問題 但我怕講講下變左鬧交
想請教各位意見 我好唔好向99問下關於我老公親生老豆事?

謝謝各位!

侯爵府

apple2002on 發表於 17-8-31 22:58
想同大家分享下

我老公有個繼父 不嬲關係唔好 咁多年生活大家都無野講 我老公對自己親生老豆完全無印象 跟 ...

如果你老公不肯處理,你也不要處理。媳婦講咩都係錯的。

大宅

回覆樓主:

1. 你自己都講,本身跟99關係不太好,咁啊仔生日,通知左佢,講左你唔想見假62,佢來就來,唔來就算。

2. 你老公都唔去問親老豆d嘢,你無需理會,不然你99感覺你無事攞苦來辛。

公爵府

回覆樓主:

不用特登解釋任何野wo? 99說她不來咪仲好? 一天都光哂(不是你不請佢,是她自己不來)別再做多余事。

大宅

回覆樓主:

妳好多餘
1. 奶奶煩又叫奶奶去生日會, 仲要講明唔叫 62
2 c6的事叫佢自己問, 唔好八卦, 係妳奶奶眼中妳只是個外人
3. 追數連累埋妳個囡, 妳自動痴埋去9962度
羅黎煩

Jolin_Yuen    發表於 17-9-5 12:51

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

叫得99 就一定預左62

大宅

回覆樓主

謝謝各位意見 我都知道做錯左 一早根本唔應該多此一舉叫男家人出席 我唸都係當無事發生 以後唔好聯絡見面就好了

伯爵府

回覆 apple2002on 的帖子

"想請教各位意見 我好唔好向99問下關於我老公親生老豆事? "

成件事同呢件事都無關係嘅,
我唔明點解你要問喎?

子爵府

fattymama 發表於 17-9-1 09:12
回覆 apple2002on 的帖子

"想請教各位意見 我好唔好向99問下關於我老公親生老豆事? "

阿樓主話人哋煩,但又要多事,真係乜都佢講晒。

贈樓主一句:煩惱皆因強出頭。

Jolin_Yuen    發表於 17-9-5 12:52

子爵府

回覆樓主:

你都想知自己媽媽嘅嘢,你都無問,相反去問你老公亞爸嘅嘢,找“屎" 無分別

公爵府

回覆樓主:

既然叫得99就遇埋假62喇,做得好出面,第時相見難尷尬

男爵府

想同大家分享下

我老公有個繼父 不嬲關係唔好 咁多年生活大家都無野講 我老公對自己親生老豆完全無印象 跟 ...

唔會通知亦唔會問,既然關係唔好,唔見咩都唔知就最好。

男爵府

想同大家分享下

新抱最好務插手,到時肯定講講下鬧交收尾

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你巳經同你99講左你意見啦,甘你叫就叫左了,亦表明左唔好叫假62。
甘巳經通知左啦,甘你99唔黎咪唔黎囉。
仲好啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Karly123 發表於 17-8-31 23:16
1. 你自己都講,本身跟99關係不太好,咁啊仔生日,通知左佢,講左你唔想見假62,佢來就來,唔來就算。

2. ...

同意

伯爵府

想同大家分享下

點解要搵你老公個親生老豆呢?你點解可以咁多事,攞交黎嘈嗎?

首頁

尾頁

跳至