自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 19:07
樂聽個app幾得意,我剛試左,不過連風扇風聲都收埋

諗住佢出藍牙版先試
總有離別的時候

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 18:02
謝謝你,如果可以問埋型號同有相片就更好,感謝你

問了,會倒模,度身訂造的

子爵府

回覆樓主:

我媽媽是去醫院看耳鼻喉科,聽力學醫生驗完 frequency, 再寫紙去倒模和配,再返醫院調教,耳機大約千幾蚊,我不知道接不接受 walk in。 有需要我找卡片比你

珍珠宮

畀面勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 18:47
想請問配一隻價錢係幾多?謝謝!

我奶奶配嗰款每隻耳係五位數字,但可以做分期分24或36個月。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 18:52
想問世伯喺街上嘈吵既地方,啲嘈音會唔會嘈到頭痛?呢款助聽器減嘈音/雜音既效果好唔好?喺嘈吵既地方聽唔聽 ...

職員調教耳機後,爸冇話嘈到頭痛,亦肯帶機,職員話因為佢習慣左聽唔到(好寧靜),所以唔慣
順順利利 大吉大利       

珍珠宮

bufferzone 發表於 17-9-2 20:23
問了,會倒模,度身訂造的

非常感謝你麻煩哂你幫手影相

謝謝你

另想問下老人家戴咗助聽器後,如果喺屋企/室內,係咪可以用返正常聲線同佢傾計?定還是都要大聲D、慢D佢地先聽到?

謝謝回覆。

珍珠宮

Teresa 發表於 17-9-2 22:15
我奶奶配嗰款每隻耳係五位數字,但可以做分期分24或36個月。

謝謝你

請問一隻耳機超唔超過$20000?

另想問下老人家戴咗助聽器後,如果喺屋企/室內,係咪可以用返正常聲線同佢傾計?定還是都要大聲D、慢D佢地先聽到?

謝謝
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

charmaine_1 發表於 17-9-2 22:46
職員調教耳機後,爸冇話嘈到頭痛,亦肯帶機,職員話因為佢習慣左聽唔到(好寧靜),所以唔慣
...

謝謝你

想問下世伯戴咗助聽器後,如果喺屋企/室內,係咪可以用返正常聲線同佢傾計?定還是都要大聲D、慢D佢地先聽到?

謝謝!
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

aeiou_drm 發表於 17-9-2 21:54
我媽媽是去醫院看耳鼻喉科,聽力學醫生驗完 frequency, 再寫紙去倒模和配,再返醫院調教,耳機大約千幾蚊, ...

請問部耳機係咪要倒模整?係傳統入耳式耳機?顏色係深肉色?

家人都係經一樣程序去配左部耳機,但喺嘈吵既地方,係嘈到頭痛,因為部機將人聲同雜音一同放大,嘈到老人家頭痛寧願唔戴。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 23:27
謝謝你

想問下世伯戴咗助聽器後,如果喺屋企/室內,係咪可以用返正常聲線同佢傾 ...

在內外都用正常聲慢慢講,在外我地會就佢係佢身邊講(老爸聽力真係好差架)
順順利利 大吉大利       

珍珠宮

charmaine_1 發表於 17-9-2 23:35
在內外都用正常聲慢慢講,在外我地會就佢係佢身邊講(老爸聽力真係好差架)
...

明白,謝謝你。多口問一句希望唔好介意,請問世伯既耳仔,如果唔戴耳機有幾多成聽力?

珍珠宮

畀面勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 23:27
謝謝你

想問下世伯戴咗助聽器後,如果喺屋企/室內,係咪可以用返正常聲線同佢傾 ...

正常聲線講嘢就得一同埋佢戴左耳機,自己講嘢都細聲左(可能佢聽到自己把聲).

珍珠宮

畀面勳章

Teresa 發表於 17-9-2 23:59
正常聲線講嘢就得一同埋佢戴左耳機,自己講嘢都細聲左(可能佢聽到自己把聲).
...

[smile

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 23:21

非常感謝你麻煩哂你幫手影相:kissyo ...

可以用正常聲線溝通,媽咪講野細聲好多

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 23:40
明白,謝謝你。多口問一句希望唔好介意,請問世伯既耳仔,如果唔戴耳機有幾多成聽力?
...

驗耳報告話得2-3成
順順利利 大吉大利       

子爵府

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 23:31

家人都係經一樣程序去配左部耳機,但喺嘈吵既地 ...

係吖,肉色,塞落耳洞款。

我媽配了很少帶,又沒聽過佢咁講,等我問問她先。

珍珠宮

aeiou_drm 發表於 17-9-3 11:05
係吖,肉色,塞落耳洞款。

我媽配了很少帶,又沒聽過佢咁講,等我問問她先。

呢款傳統既助聽器係將所有聲音擴大,所以一去到酒樓同室外既地方,嘈到頭痛,所以好多時喺室外老人家都唔願戴。

子爵府

ipodbaby_123 發表於 17-9-3 11:54
呢款傳統既助聽器係將所有聲音擴大,所以一去到酒樓同室外既地方,嘈到頭痛,所以好多時喺室外老人家都唔 ...

怪唔知我媽好少帶

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 07:12
有無邊個牌子既助聽器可以隔周圍既嘈音而又能清楚聽到人聲?家人宜家戴緊舊款入耳式耳機,但去到室外,周圍 ...

Phonak, 我現時戴緊耳道式,外觀看不見。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ipodbaby_123 發表於 17-9-2 23:31

家人都係經一樣程序去配左部耳機,但喺嘈吵既地 ...

新款助聽器有成20條聲道,可將某d聲音放大,某d聲音減細。
好處係嘈雜聲不會一概放大。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至