心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

cj712644 發表於 17-9-5 13:03
回覆 katelyn2047 的帖子

從上述種種,似乎妳這个朋友為人極度計較及自私,一分一毛都機關算盡。
其實,既然旅途中已知她性格,為何不乾脆AA制呢 (無謂又互相猜疑)?!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dder 發表於 17-9-4 16:28
聽過朋友講,仲要係好好朋友
你問得係咪發生咗事?其實 日對夜對,真性情實會見到,真係好朋友包 ...

最慘有D人要人單方面包容....又或者單單打打先煩

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vvvkkkwong 發表於 17-9-5 02:47
我身邊都有好好朋友有公主病,咩都要人聽佢,遷就佢。岩岩識時都唔係咁,佢係唔熟既人面前都唔係咁,會好溫 ...

佢識公主病, 咁我又唔係太監O者...

以熟賣熟仲煩..

寶石宮

cj712644 發表於 17-9-5 13:03
回覆 katelyn2047 的帖子

我都識人夾錢食飯, 人地飲野...佢明明唔飲都要搵D野叫黎飲....慌死夾多份咁

大宅

katelyn2047 發表於 17-9-5 15:04
從上述種種,似乎妳這个朋友為人極度計較及自私,一分一毛都機關算盡。
其實,既然旅途中已知她性格,為何 ...

因為只是3日旅程,第一日都無咁多問題,諗住忍下就算啦,點知第二日就開始黎料,我心又諗:哎,算啦,反正仲有一日,無謂搞到大家唔開心啦,去旅行都係想開心啫,最多以後唔會再同佢去旅行囉,點知到第三日,佢仲離譜,竟然罵我,因為佢自己睇錯whatsapp 去錯左我約佢等既餐廳等,等唔到我就賴我比錯地址佢,最後我叫佢再睇清楚番個whatsapp 知道錯既係佢,不是我,但我都已經比佢罵左,我當然都有還擊啦,因為我真係無比錯地址佢,只係佢睇錯!
如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

大宅

回覆 good_pig 的帖子

最慘有D人要人單方面包容....又或者單單打打先煩

Exactly ! 你講中晒我心裡說話

如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

珍珠宮

回覆樓主

我黎緊9月尾同好朋友去韓國
睇完樓主經歷,覺得有啲驚
我都唔想冇左個朋友

伯爵府

yurijm 發表於 17-9-6 10:15
我都唔想冇左個朋友

琥珀宮

相見好同住難

大宅

yurijm 發表於 17-9-6 10:15
我都唔想冇左個朋友

只要你能夠忍到,就唔會無左個朋友。 唔洗擔心

大宅

tansyneko 發表於 17-9-6 13:21
相見好同住難

絕對係!
生活上好多細節,唔一起相處過都睇唔到咁多野。

寶石宮

cj712644 發表於 17-9-6 10:01
回覆 good_pig 的帖子

我自問睇呢類7+1婆好準,食幾餐飯就知佢個人自唔自私

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

cj712644 發表於 17-9-4 21:50
未去之前其實大家都算好老友,如果唔係都唔會約埋一齊去旅行啦。
點知佢原來有嚴重公主病,下下要人服侍佢 ...

我都遇過你講果堆難頂既事,好彩既係我地唔會咁計較錢,至於其他騎呢事就中晒勒,我冇得揀疏唔疏遠佢,因為佢唔係我朋友而係屋企人你朋友平時都咁計較錢架?定係去旅行先咁計較?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

甘麻煩又單打既我會爆佢。冇改善就各自行,玩。唔好跟住我。横掂都冇fd做!

大宅

mariefish 發表於 17-9-7 05:52
我都遇過你講果堆難頂既事,好彩既係我地唔會咁計較錢,至於其他騎呢事就中晒勒,我冇得揀疏唔疏遠佢,因 ...

屋企人就唔同啦, 咩都可以忍.

尤其父母, 我一定會忍和遷就啦.

首頁

尾頁

跳至