婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Charliefunfun 發表於 17-9-5 12:35
我唔喺間屋度食同沖涼,只返去訓
更正6000比奶奶買立雜野比bb
請姐姐我比

我會自己買野比 bb, 係老公要求我住入去既,錢就老公同99攪掂,我唔會比
總有離別的時候

伯爵府

Charliefunfun 發表於 17-9-6 16:17
定係我每日返黎湊走阿b去阿媽度食埋返先返好呢

其實你自己都話暫時距地都幾nice,你只係擔心將來會出問題。我覺得第一你唔好一開始就戰鬥格咁,嘗試下相處可能ok呢。我都係同奶奶住,你話完全無任何不滿就呃你,但so far 叫相處到生活到有傾有講咁,所以未必一定咁差既。

利申:租樓住屋租我地俾,其他所有洗費都係我地俾亦有請姐姐所以唔係因為經濟問題要同奶奶住。

第二,我覺得作為bb既媽咪係應該爭取時間同bb相處,唔應該為左避開6299而放棄親子時間。如果到時候真係發現分歧太大相處唔到就同老公講話無辦法一齊生活。

大宅

回覆樓主:

睇黎樓主都係一個強勢嘅人,搬入去同6299住,再加埋要佢地湊b,仲要請個新姐姐返黎....
到時你又要適應6299生活習慣,又要湊初生bb,仲要顧埋個工人姐姐(你唔好以為工人姐姐無問題,可以去啲僱主group度觀摩下。同埋絕大部份無用開姐姐嘅長老對啲姐姐嘅所有行為都好唔順超)
以你強勢嘅格應該都唔會對呢啲野逆來順受...
我完全睇唔明點解你老公要將佢自己,你,你6299同埋bb推向火坑...

大宅

Miulo 發表於 17-9-6 16:29
未一齊住,已經係作戰心態,咁又何必要一齊住呢。點解要一齊住先,因為6299有利用價值,年半利用完就飛甩佢 ...

同意,幫眼睇 B 重要遭人白眼,可憐的老爺奶奶。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Charliefunfun 發表於 17-9-7 07:07
99湊b係我未有bb時老公已經要求(emoji)(emoji)‍♀️

幸好我c6從來無諗過同99住及99湊b。這個底線我一定唔會讓步,我亦一早講明如逼我同住或湊b,c6要預咗最差情況係同99反面,因我唔會死忍。你唔想同住又讓步,你將來好可能都係要百忍成金,做好心理準備先,如相處到就係big bonus

男爵府

Charliefunfun 發表於 17-9-5 09:22
未知坐月會喺阿媽度定99度,但已請定陪月
預年頭可能要開始同6299住,已請定姐姐年頭會到
So far 6299都好 ...

盡量少接觸,矛盾自然會少

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

唔好將湊bb既重任交俾99寧願自己辛苦d 湊返,如果唔係咁辛苦生佢出黎佢唔痴你,你會好傷心而且旨意99湊,有b 在手你更加無機會講野bb 習慣左99 湊,他日你要搬、bb 都唔習慣啦
未生前我都同6299無乜來往,生左之後仲要已經唔係同住都
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

考慮下工人姐姐+自己媽咪湊有無可能
同埋點解係同住年半,呢個時間好奇怪
如果你老公係怕6299失望而要你同住年半,咁年半後你地搬走,佢地會唔會失望答案你應該心中有數而且到時佢地同bb 日對夜對建立左感情,要搬?更難更失望
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

樓主真係信c6所講只會一齊住年半嗎?我敢寫包單到時你c6一定會反口

男爵府

Charliefunfun 發表於 17-9-5 12:36
佢反口我堅會離婚

到時你又會顧慮到個細路可能就唔係咁講架啦
BTW, 裝備好自己
儲多個錢到時可以帶埋個細路話走就走

我都覺得你老公係唔會搬
對咗自己老豆老母幾廿年
住慣哂做乜要攪咁多嘢

男爵府

Charliefunfun 發表於 17-9-7 07:07
99湊b係我未有bb時老公已經要求(emoji)(emoji)‍♀️

咁我寧願唔生
講唔掂數唔駛諗

大宅

Charliefunfun 發表於 17-9-6 16:33
我唔想一齊住,我老公堅持
我只係讓步
從來都無打算要利用6299,提出要比99湊果個亦係我老公,因為6299恨 ...

應該係話佢個仔你老公利用佢地先咁,你只係被迫利用佢地啫,咁樣你可能舒服啲,講到尾都係想等阿B大少少先放手俾姐姐湊,唔識感恩重要話的老人家,可憐!

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主

首頁

尾頁

跳至