自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

我樓上個細路小一生,工人姐姐揍,日日放學4點幾就拍波,上年上去好聲好氣叫佢吾好拍,跟住成家人叫埋保安話入我屋聽下有幾嘈喎,咪俾佢聽下,又話我上去嚇親佢工人喎,叫我以後叫保安上去就得喇,都算好,靜左一排。最近佢應該換左工人,個細路蝦個姐姐,暑假尾開始星期一至五日日都拍個幾至兩個鐘,,個細路好古惑,父母放工時間佢無拍架,叫同保安講左都無用。

今晚叫埋保安上去,本來我想好聲好氣同佢媽咪講,點知佢已經起曬剛話我好成日咁投訴,

佢:你幾點聽到?
我:4點幾至6點幾
佢:無可能,佢未放學
我:咁係咪你姐姐拍
佢:絕對無可能
之後發曬俾四話總之吾關佢事
我:好!我再聽到拍,我叫保安上黎聽,聽到再講
佢:咁係咪細路仔響屋企玩下都吾得?
即係....................你地諗啦
我:你試下好靜時侯日日有人響你頭頂揼、你會點?

個媽咪咁講野太不負責任,吾係有細路就大曬,住大廈就預左吾可以滋擾到人,拍波可以落公園拍,屋企可以玩靜態玩具,一定要拍波咩?

珍珠宮

親子王國15週年勳章

好乞人憎.樓上拍波樓下好似行雷咁,我都試過

珍珠宮

回覆樓主:

咁就真煩

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真心問, 其實拍波持續一段時間, 保安會點處理?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

聽jm講有個終極方法回佢,咩霹靂什麼,貼係天花板,不過咁,怨怨相報何時了呢

侯爵府

回覆樓主:

隔離屋小朋友打籃球同乒乓波

大宅

回覆樓主:

佢咁既態度你有排煩,佢好明顯一副唔合作既姿態,佢要俾個仔拍你都冇佢符,時間上又未過11點,應該唔告得佢?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 loved 的帖子

淘寶震樓神器幫到你

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

要拍波出街啦

珍珠宮

回覆樓主:

唔可縱容小朋友影響人囉
好間中就話啫
日日咁 人都癲

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

呢D人真係不知所謂

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

個媽媽咁負責任,真係要買個神器答謝佢先得
大家好,我是子悠~~

琥珀宮

loved 發表於 17-9-11 21:19
我樓上個細路小一生,工人姐姐揍,日日放學4點幾就拍波,上年上去好聲好氣叫佢吾好拍,跟住成家人叫埋保安 ...

可否報警?

伯爵府

回覆樓主

唔合作就震樓神器,喺訓䑁時震

男爵府

回覆樓主

我隔離都係成日拍波,佢阿媽阿爸係屋企都係咁拍 管理處出過通知叫人唔好拍波,安靜咗一排又開始返,小朋友中二啦,一d都唔細
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

複式洋房

回覆樓主

細細個就咁陰濕

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

loved 發表於 17-9-11 21:19
我樓上個細路小一生,工人姐姐揍,日日放學4點幾就拍波,上年上去好聲好氣叫佢吾好拍,跟住成家人叫埋保安 ...

自問真係唔想騷擾倒人,亦唔想行出街好多人憎,唔明點解有啲人專做啲乞人憎嘢,損人不利己。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

樓主有排受...慘
等個細路厭左唔拍~

大宅

回覆樓主:

我試過樓上都係咁,真係好頭痛,你可以試吓用電話錄低D聲及時間比管理員睇同聽。
但你樓上咁吾講道理就麻煩D。

子爵府

Devil 發表於 17-9-11 21:41
回覆 loved 的帖子

淘寶震樓神器幫到你

我都諗起呢件野 講又講咗,投訴又投埋,唯有買佢。。。每日8-10

首頁
12345...7

尾頁

跳至