自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珊瑚宮

applewingyi411 發表於 17-9-13 17:06
我只係講返個事實出黎,因為睇左個節目包裝得佢太過好,而佢既行為真心傷害到一個人!
...

講真無憑無據, 我話P小姐似天使又得, 話佢係魔鬼都得。
係自己朋友梗係幫自己朋友, 正常人做法。
但去到上網數人不是, 都係想件事搞大, 我就唔認同

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

大家唔知咩事, 好難講分對錯喎. 不如screen capture 果個fb 谷, 睇下咩事先.... 或者俾個谷名出黎等大家入谷發掘下.

節目一向係包裝得好, 嘩眾取寵, 係形象工程黎啫. 我諗冇人真係會去理受訪者真正為人.

至於受訪者為人方面, 度度都有呢d 人, 同移民人妻人夫冇關係. 我都中過計, 小事一樁, 我都有唔開心過, 因為自問真心去交朋友同埋幫人. 我朋友慘d, 同一個人利用完之後仲要俾人踩. 有d 人好幼稚, 次次 unfriend 完其他人之後就周圍講係人地唔想同佢做朋友, 咁果班人d 朋友唔知頭唔知路咪和應狂踩囉.

我同朋友初初都有樓主/樓主朋友既想法, 大家坐埋同一條船咪互相幫忙, 而家大家入世深左, 唔會對住d 移民港人咁熱心, 有d 網友幫左佢之後唔該都冇聲, 下次我都唔會再答佢.

子爵府

唔知發生咩事..來龍去脈...
不過就咁睇 "但呢位Perla同我朋友素未謀面,竟然為左幫佢既一個朋友n小姐,一而再再而三係網上攻擊我個朋友"....

正常都係幫自己人多過陌生人啦?

子爵府

講一句低賤就擺上心咁年.. 哎丫.唔好咁執著囉...

回佢一句, 大家咁話咪得囉.

何必抑鬱咁嚴重....

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主

要講到爆料咁嚴重, 但我地只睇到你的轉述, 亦同樣只是片面之詞。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

女人堆多是非!!

子爵府

applewingyi411 發表於 17-9-13 16:57
就係我朋友冇同佢地冇衝突過,淨係係個群組同佢地交流都可以比佢地排斥同攻擊....

其實件事我冇記錯已經 ...
其實係BK 開鋪的樓主而被BK 圍的.... 開初佢地都只係開鋪同冇衝突過.... 最尾都係比人圍攻...... 過一排後亦都可以舊事從提.....

水晶宮

爆料等於⋯⋯無爆!
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

回覆樓主:

獎門人話齋:打和~~~

水晶宮

回覆樓主:

講完等如無講

男爵府

好媽媽勳章

十一哥 發表於 17-9-13 17:10
中肯D講, 我地2邊都唔識, 俾咩意見你好? 我地只會聽完就算

唔緊要,我都係純粹為我朋友覺得不值,從來冇諗過要各位jm一齊去攻擊佢,係我心目中去到一個陌生國家,遇到同聲同氣既自己友應該都會守望相助下,但可能有女人既地方就有8卦野,我係覺得我朋友好慘

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咁即係咩事先得架?

子爵府

公說公, 婆說婆.
你朋友講俾你聽嘅故事, 或多或少刪減左對自己不利嘅野.
n 小姐亦會一樣..

佢幫朋友o係fb 鬧你朋友低賤.
你幫你朋友o係 bk 鬧佢表裡不一, 虛偽.

五十步笑百步..
無謂上心啦.

男爵府

好媽媽勳章

quincy00 發表於 17-9-13 17:16
講一句低賤就擺上心咁年.. 哎丫.唔好咁執著囉...

回佢一句, 大家咁話咪得囉.

排斥佢係好多年前既事,低賤呢句係早兩日話佢

伯爵府

applewingyi411 發表於 17-9-13 17:21
唔緊要,我都係純粹為我朋友覺得不值,從來冇諗過要各位jm一齊去攻擊佢,係我心目中去到一個陌生國家,遇 ...
咁即係純粹呻舖? 就唔係爆料喇. 無提供資料, 大家好難就你個人感受去討論是非對錯啊

子爵府

applewingyi411 發表於 17-9-13 17:21
唔緊要,我都係純粹為我朋友覺得不值,從來冇諗過要各位jm一齊去攻擊佢,係我心目中去到一個陌生國家,遇 ...

人同人夾唔夾同係唔係去新地方無關係⋯ 夾就夾,唔夾就bye bye let go

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

真係偏面之詞,佢地未見過真人,又點會覺得唔合眼緣唱衰佢?只係見過相?既然唔識真人又會搞到抑鬱,真係太上心了,講真我兩邊都唔幫,你朋友我唔識,電視做的好多都照稿做,點會咁認真當所有內容都是真的?再說我睇完一點都唔覺佢地偉大/幸福。

芝麻街    發表於 17-9-13 20:03

男爵府

好媽媽勳章

小金名 發表於 17-9-13 17:18
其實係BK 開鋪的樓主而被BK 圍的.... 開初佢地都只係開鋪同冇衝突過.... 最尾都係比人圍攻...... 過一排後 ...

我又唔覺得bk d人圍攻緊我,每個人個底線唔同,有d人脆弱d,有d人會自動過濾唔岩聽既野,有人話對素未謀面嘅人講嘢唔需要咁上心,但希望你地明白網上欺凌都會迫死一個人....

公爵府

虎到金來勳章

其實邊集係佢?有個女個?老公細妹唔LIKE佢個?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

applewingyi411 發表於 17-9-13 17:23
排斥佢係好多年前既事,低賤呢句係早兩日話佢
唔明, 又話朋友退左谷, 仲點俾佢話到令我唔舒服既人早block早著啦

首頁
12345...10

尾頁

跳至