自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆樓主:

網上嘅嘢唔好咁認真啦39唔識7,你朋友咁脆弱咪陣係睇唔好參予過激討論囉。
的確,網上咩素質嘅人都有,和平吹水就好。

喺一個手工群組識pearla幾年啦, 佢好熱心group務,群組規則講明不准買賣圖利,搵會員錢,純分享嘅。佢亦積極執行圍規事項,我覺得佢好好,唔錯喎。

男爵府

好媽媽勳章

mariefish 發表於 17-9-13 18:27
我睇晒你啲回覆都唔係好明,即係P無啦啦事隔幾年都要係FB提起你朋友話佢低賤?佢無啦啦傾傾下計話係啦好似 ...

可能我講得唔夠清晰,p小姐同a小姐都係嫁左去外地既,a小姐同p小姐佢地係fb都係有個介紹自己過左去外地生活既專頁,而呢班嫁左去外地既人妻亦都有個群組,我朋友就入左呢個群組分享下自己點識佢老公....
當時a小姐就覺得我朋友係用一d手段先可以嫁過去(男女相愛唔知點解會覺得係手段)佢就好討厭我朋友,但其實a小姐、p小姐同我朋友係完全未見過面,但因為a小姐佢已經係外地生活左一段比較長既時間,佢識既人亦比較多,就開始同其他人排斥我朋友,而P小姐亦都同a一樣係網上攻擊我朋友,話佢有精神病妄想症,當時原本我朋友係外地已經識左少少新朋友,但當其他人聽到a同p咁講,就完全信晒佢地而離棄我朋友,原本我朋友都已經放低左,但近排呢個節目出街,當然我朋友都係其中一個受訪者啦,佢地睇完之後就話佢係低賤,人地歧視佢都係應該....
我冇刻意睇過p小姐果幾集節目,只知道佢有個小朋友,自己都做左人媽媽,有時討厭一個人攻擊一個人係咪有需要去到咁盡,過左去既野就算,但到今時今日佢地都好似要繼續迫我朋友入絕路咁!

男爵府

好媽媽勳章

Hehemum 發表於 17-9-13 18:30
我信你,因為係其他有佢嘅群組見識過,如你所說,佢素未謀面都可以攻擊人,明白你朋友的慘況
...

其實我講出黎預左有人問我拎證據,當然信唔信真係唔到我話事,我都淨係想帶出一個問題,網上欺凌係會令人崩潰,好多人話對素未謀面既人講野唔需要太上心,但有部份人心靈係比較脆弱,你睇今時今日咁多自殺事件就知

水晶宮

回覆樓主:

內容係點

子爵府

我睇唔到呢個post對心靈係比較脆弱有咩積極作用

男爵府

好媽媽勳章

bdrescue 發表於 17-9-13 18:52
我睇唔到呢個post對心靈係比較脆弱有咩積極作用

我有講過要對心靈脆弱人士起作用?從頭到尾都係講有部份人心靈比較脆弱

翡翠宮

畀面勳章

applewingyi411 發表於 17-9-13 18:45
可能我講得唔夠清晰,p小姐同a小姐都係嫁左去外地既,a小姐同p小姐佢地係fb都係有個介紹自己過左去外地生 ...
你朋友既部份出左街未?
日日是好日

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

其實嫁去外國人離鄉賤
自己更加應該堅強
唔岩玩咪算囉~
唔好諗埋一邊搞到自己成日唔開心
人生唔係為左佢地d 8婆既。

人在做天在看。

珍珠宮

mrs.chan 發表於 17-9-13 17:13
->->然為左幫佢既一個朋友n小姐,一而再再而三係網上攻擊我個朋友

來龍去脈又吾講,你話佢低賤其實對佢吾公平,人地都會覺得你同佢素未謀面,都系攻擊緊佢

子爵府

applewingyi411 發表於 17-9-13 18:45
可能我講得唔夠清晰,p小姐同a小姐都係嫁左去外地既,a小姐同p小姐佢地係fb都係有個介紹自己過左去外地生 ...

但近排呢個節目出街,當然我朋友都係其中一個受訪者啦,佢地睇完之後就話佢係低賤,人地歧視佢都係應該.... ?

你朋友又係受訪者?

丹麥人妻得Perla同c小姐 !

子爵府

applewingyi411 發表於 17-9-13 18:54
我有講過要對心靈脆弱人士起作用?從頭到尾都係講有部份人心靈比較脆弱
...
咁你依家開post係咪想利用bk jm網上欺凌p小姐至其崩潰自殺?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

我諗你係#1叫人睇番#103就會比較清楚啲成件事,好似有人誤會左你罵P低賤我覺得既然你朋友都已經識到新既朋友仔,就唔好理其他人閒言閒語

伯爵府

沒有無緣無故的愛 也沒有沒緣無故的恨

伯爵府

叫你朋友唔洗唔開心,P 同n 小姐講人不是唔止對佢一個,仲有其他外地人妻,唔關你朋友事,係佢地口賤

子爵府

tahnee 發表於 17-9-13 19:00
但近排呢個節目出街,當然我朋友都係其中一個受訪者啦,佢地睇完之後就話佢係低賤,人地歧視佢都係應該.... ...

哦!甘我明啦!甘可能C 小姐果排周圍識外國男人先會比人歧視。有時候真係唔怪得其他人wor 。可能其他人妻係丹麥無比人歧視過,得C 小姐經常被歧視。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

毛……

侯爵府

畀面勳章

applewingyi411 發表於 17-9-13 18:49
其實我講出黎預左有人問我拎證據,當然信唔信真係唔到我話事,我都淨係想帶出一個問題,網上欺凌係會令人 ...

咁你出lee個post開哂人名又算唔算網上欺凌?

男爵府

好媽媽勳章

bdrescue 發表於 17-9-13 19:04
咁你依家開post係咪想利用bk jm網上欺凌p小姐至其崩潰自殺?

咁你冇睇清楚我之前講既野,我冇要咁多位jm一齊去攻擊p小姐,我係想講我知既事實出黎,當然係唔係相信我所講既事實就各位自己諗...
我講呢件事對p小姐算唔算係欺凌,有時人在做天在看,當日你自己做錯左,就唔好怕有人踢爆你...
我亦相信呢度好多jm都正如自己所講,睇完得啖笑,唔會上心

禁止訪問

回覆樓主

首頁
45678...10

尾頁

跳至