自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

幾年前,臨生日前買左條好貴(我覺得好貴)既鏈俾自己,一路戴住,無幾耐去旅行(高雄同墾丁)。
點知中途發現唔見左,估計留左響墾丁民宿,但當時我人已在高雄。於是我打番去問,好彩民宿既人執房見到,佢地幫我保管起,更好彩既係佢地話幫我速遞去我住o個間酒店,更更更好彩既係...趕得切響我離開台灣前收到。
失而復得,真好彩!

我聽過朋友去旅行,買左成大袋化妝品,落機唔記得拎,最終搵唔番。又一次成大袋手信,又係留低左,無左。心痛屎啦!

你地呢?有無一d好好彩既經歷可以分享下呢?

siu05    發表於 17-9-14 18:00
starrymama    發表於 17-9-14 11:07

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

上海跌左銀包,兩日後,有好心人送番去我上海office,一毫子都冇唔見

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

試過唔見身分證,有好心人送去警局

大宅

cock 發表於 17-9-13 22:50
我都試過喺台灣
留咗件冷衫係民宿
結果打返去

拎得番真係好

大宅

babyvince 發表於 17-9-13 23:07
上海跌左銀包,兩日後,有好心人送番去我上海office,一毫子都冇唔見

真係好人

大宅

Catrabbitc 發表於 17-9-13 23:09
試過唔見身分證,有好心人送去警局

唔見左身份證要去補領既話,好多人唔見過既人都話:錢事少,麻煩、o徒時間!

大宅

回覆樓主:

某年冬天坐Eurostar 火車由法國去英國,點知訓過龍唔知醒,淨返40分鐘,去火車站要半個鐘,仲要過安檢,心諗應該趕唔切, 照去火車站博一博,最多補錢坐下班火車,去到個gate問個票務員我班火車係咪走左,點知佢同我講班車delayed, 仲叫我Take your time 去食個靚早餐等吓,心裏暗爽,嘆完早餐火車就到站, 上左火車之後,中途因為落雪又要停多30分鐘Check機件,足知total delayed左個幾鐘,Eurostar 向每個乘客送多張免費來回火車票,一年內任何時間都可以用,無Miss到班火車之餘仲有免費車票,真係超級好彩!

公爵府

回覆樓主:

讀書時,試過去m記買早餐7:30成個銀包連身份證留低左,到中午1:00先發現唔見,返去搵已經搵唔到,同學仲幫我周圍搵花糟,佢哋話d人拎完錢就會扔左個銀包

個銀包係鐵牌(唔記得牌子名)入面有2百幾蚊,我梗係好唔開心啦~放學返屋企都係同學借錢比我搭車

夜晚7點有舊同學打比我,問我係唔係唔見銀包,我問佢點知,佢話有個男仔打比佢話執到我個銀包,銀包入面有本電話薄,寫第一個電話就係我舊同學電話,個男仔留左電話叫我打比佢

我打比個男仔約返交收,點知佢就住我隔離屋苑,我媽咪陪我去拎返個銀包,入面一蚊都冇少到,最幸運既係我係九龍區唔見銀包,係新界區搵返,仲要係隔一條馬路就拎返,事隔咁耐我仲記得好清楚
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

子爵府

回覆樓主

可能我甘講真係唔好,不過我真係覺得自己好好彩。

岩岩搭完去杭州果班動車,相差一日,就發生左大事故。

岩岩去完華欣返黎,我地又係一家六口。但另一家就無甘好彩,佢地一家係路上發生左交通意外…好嚴重。

當見到呢d 意外發生係其他人身上,而同自己擦身而過,真係呆曬,勁驚。

雖然係好彩,但其他人就好唔好彩,所以都一樣唔值得高興。不過都感恩生活。

大宅

shop_baby 發表於 17-9-13 23:39
讀書時,試過去m記買早餐7:30成個銀包連身份證留低左,到中午1:00先發現唔見,返去搵已經搵唔到,同學仲幫 ...

咁樣印象真係會好深
就咁睇都感受到當時幾想搵番(同學好聰明諗到d人一拎左錢就掉,花槽都搵埋)
最後心灰意冷、好唔開心既時候,收到消息真係「喜出望外」。
仲要咁橋住得咁近

大宅

mocha20150323 發表於 17-9-13 23:44
可能我甘講真係唔好,不過我真係覺得自己好好彩。

岩岩搭完去杭州果班動車,相差一日,就發生左大事故。

感恩 一家平安無事

大宅

Miss_S 發表於 17-9-13 23:31
某年冬天坐Eurostar 火車由法國去英國,點知訓過龍唔知醒,淨返40分鐘,去火車站要半個鐘,仲要過安檢,心 ...

因禍(唔知醒)得福

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

嘔到狗咁冇人理,後來有個姑娘竟然幫我打止嘔針,佢好靚好似天使

男爵府

畀面勳章

mariefish 發表於 17-9-14 00:07
嘔到狗咁冇人理,後來有個姑娘竟然幫我打止嘔針,佢好靚好似天使
...

我都好明白

mariefish    發表於 17-9-14 08:38

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

上次台灣返來颱風尾但剛好遇著有雷雨, 超級驚以為自己死梗, 拋上拋落, 降落左3次先成功, 第2次仲要差幾米就落到地都立即爬升返, 嚇到我C, 我真係以為今次係咁先!
後來好彩平安降落, 確認自己真係平安返到香港, 立即爆喊, 咁大個女未試過喊到完全失控! 一返到屋企即刻添返注香!

幾日後先冇咁驚咋!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

1. 撞車,無傷到任何人....

2. 係機場瞓著,好彩close gate 前醒左,最後一個上機,個位仲俾人霸左黎坐

3. 歐洲追火車,上火車後十幾廿秒就開車

4. Upgrade 上商務

5. 回港行李唔見左(入面有部單反), 過幾日送返黎

6. 唔見4次銀包都揾得番兼0損失(香港好多人唔貪心)

珊瑚宮

回覆樓主:

上面有JM講eurostar, 係家人試過復活節飛,到機場airline問可唔可以遲1日飛讓出機位, 佢地送番1年有效任何國家時間都可以用既來回機票。因為去探朋友, 遲1日都無問題。

首頁
12345...7

尾頁

跳至