夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

我好欣賞樓主的努力和堅持去保護婚姻,就算明知自己會受傷都在所不計。妳好有愛!感覺上妳是一個好識大體和成熟的太太!c6必定後悔。
可否從放開自己入手?不再找c6,好好哭一場,放鬆下,做自己想做的事,返媽媽家,或者去下旅行。聽下自己想要乜,想想自己在這段感情上的得著?
加油,祝福妳!

大宅

homelover11 發表於 17-9-19 00:25
我好欣賞樓主的努力和堅持去保護婚姻,就算明知自己會受傷都在所不計。妳好有愛!感覺上妳是一個好識大體和 ...

睇到你既留言,覺得酸酸的。
女人有愛,對自己既婚姻很認真,好用心去維繫。就算明知會傷透心都不放棄。
有些人會覺得咁係on居,但有時用另一個角度諗,有d 夫婦多年共患難,行到叫好d了,老公就去玩,出軌,老婆又點可以就咁話走就走,人心肉造。但奈何變了心的男,出面花花世界,咁多後生女玩極都有,又點會為左一個又老又悶既老婆去放棄呢個森林。
愛情,我覺得是最不可靠。
做女人,最好都係瀟灑d

大宅

Pianistbaby 發表於 17-9-19 19:11
女人有愛,對自己既婚姻很認真,好用心去維繫。就算明知會傷透心都不放棄。
...

又唔好咁悲,係街度都會成日見到手拖手的老婆婆老公公 (我老爺奶奶就是例子)。生命中永遠有挑戰,做好自己,其餘一切無所控制。更愛身邊人,享受愛尊重愛,無所畏懼。(我信主,靈性上我以主為方向)

自己係女子,好明白失望時總傾向想得悲觀,自怨自艾,覺得這樣會比更好的心理準備比自己。
但宜家的我,面對失望事時,會挑戰自己內心不安和畏懼,向好方面出發。共勉之。

樓主,請加油。支持你任何決定。

複式洋房

tpltse 發表於 17-9-17 00:16
由C6 坦白告知我, 佢中意左個女同後,經已張近4個月,佢兩個半月前話要分居,等兩年後離婚。我唔想選擇離 ...

其實你係無得簡,等到2年佢都可以單方申請,唔迫佢或者2年等佢地玩完,迫佢只會更恨你,keep住2年要佢畀錢,條女無錢手睇忍唔忍到,忍到人地係真愛,我覺得留唔到人只可留錢,今日你不屑錢,第日就會後晦今日做乜甘益佢。記住,d錢唔係入你袋就一定入個女人袋,老公畀人搶左做乜錢都畀埋人,你味當自己畀個機會考驗下條女。

複式洋房

homelover11 發表於 17-9-19 21:11
又唔好咁悲,係街度都會成日見到手拖手的老婆婆老公公 (我老爺奶奶就是例子)。生命中永遠有挑戰,做好自己 ...

多謝你既支持同鼓勵

複式洋房

我好欣賞樓主的努力和堅持去保護婚姻,就算明知自己會受傷都在所不計。妳好有愛!感覺上妳是一個好識大體和 ...

依家個心雖然好亂,有時抽住抽住。都有反思自己有地方做得唔好,盡量都唔諗離婚與否。
依家佢都搬走左,一個人都係要繼續生活下去,盡量每一個過得充實啲,唔比自己亂諗野

複式洋房

依家個心雖然好亂,有時抽住抽住。都有反思自己有地方做得唔好,盡量都唔諗離婚與否。
依家佢都搬走左,一個人都係要繼續生活下去,盡量每一個過得充實啲,唔比自己亂諗野

複式洋房

深藍色 發表於 17-9-19 22:16
其實你係無得簡,等到2年佢都可以單方申請,唔迫佢或者2年等佢地玩完,迫佢只會更恨你,keep住2年要佢畀錢 ...

佢係咪守諾言,呢樣係辦法控制到,只係睇佢地係咪連呢個責任都唔想負責。。。

翡翠宮

佢絕係一件好事
好過拖拖拉拉
好多時男人回頭; 跟住相對到老
唔係因為'伋然是最愛你'
係因為無人接收所以返歸
好過老左無人無物

複式洋房

Pianistbaby 發表於 17-9-19 19:11
...

我地三年前都共過患難,估唔到今年剛剛好轉些,就遇到呢啲事。或許,佢還未玩夠掛,又或者,始終男人三十出頭就結婚,係比較早,仲未定性掛~

複式洋房

carcar0909 發表於 17-9-18 23:20
就算你幾唔想都好你都好似冇得揀,佢要走就算你唔想都冇用。你越唔放手佢就越覺得你討厭,倒不如你灑脫啲同 ...

老實講要我祝福佢,我自問真係做唔到。但係你都講得有道理,係你既始終都係你,唔係你既,無論你做乜,點都唔屬於你

複式洋房

cheung_li_nan 發表於 17-9-18 18:36
我都係過來人.男人鍾意你時乜都話好,講衰d連你放屁都係香嘅.到佢變咗心,一切都完了.乜都睇你唔順眼,講d咩做 ...

面對現實就一定要的,地球仍然在自轉公轉係唔會停。開心又係要過,不開心都係要繼續走我既人生,盡量選擇開心過,但唔係咁容易咁快可以放得低

複式洋房

BIGPAT 發表於 17-9-18 17:04
就係因為未有小朋友,佢覺得既然大家唔適合,就無謂SIDE大家時間!

無小朋友,佢諗小好多野,

我明白,我都有飛過xbf, 當時都好絕情,誓不回頭個隻。完全係佢做乜都黑我憎,但後尾我地仍然可以做回朋友

複式洋房

mini1204 發表於 17-9-20 10:23
佢絕係一件好事
好過拖拖拉拉
好多時男人回頭; 跟住相對到老

C6都好要面,外人睇佢係小男人,怕老婆。
經過呢件事,其實佢係大男人要面子的,今次呢件事,佢話唔返轉頭,我自己覺得好大機會,佢係愛面子。除非,佢真係覺得好對我唔住,唔想錯過我啦。

翡翠宮

tpltse 發表於 17-9-20 10:34
C6都好要面,外人睇佢係小男人,怕老婆。
經過呢件事,其實佢係大男人要面子的,今次呢件事,佢話唔返轉頭 ...

你只係一下子唔習慣唧
我從來唔係'我今生只愛一個'既信徒
失戀怎會沒經過?

佢有朝一日回頭, 你都要諗清楚
呢D印記留一世, 同番你一齊即係會諗番之前既事; 你唔好搞我; 大家開開心心各行各路好過.

子爵府

牛年勳章

tpltse 發表於 17-9-20 10:25
老實講要我祝福佢,我自問真係做唔到。但係你都講得有道理,係你既始終都係你,唔係你既,無論你做乜,點 ...

祝福佢可以係曲線咁我用直線祝福你
心善人便美,但要有底線去保護自己

複式洋房

carcar0909 發表於 17-9-20 10:49
祝福佢可以係曲線咁我用直線祝福你
心善人便美,但要有底線去保護自己
...

到我能夠真心祝福佢時,應該佢已經係我心中,唔再重要了。
多謝你既祝福,希望我可以盡快走出呢個境況,可以開心快樂咁生活下去

大宅

tpltse 發表於 17-9-20 10:23
我地三年前都共過患難,估唔到今年剛剛好轉些,就遇到呢啲事。或許,佢還未玩夠掛,又或者,始終男人三十 ...

這不是年齢的問題,係人的問題,一個人意智力薄弱又冇界線又冇責任感又貪心,才會出事。
樓主要加油好好愛惜自己,給自己時間康復,同老公分開需要時間習慣,我也曾經歴過,孤單感有時令人窒息,為自己定下目標,如每天跑半小時等減壓會有點幫助,加油

大宅

回覆樓主:

呢個世界咁大,點解唔放開自己去睇多啲睇遠啲,愛自己係好重要的。對呢個男人,就當比2年期限,如果努力過都唔可以喺返埋一齊,到時,請妳放手吧… 好好地重新出發,唔好再為逝去的感情浪費了自己的人生。有時有啲嘢,要放手就要放手,苦苦糾纏又何必呢?祝福妳!

大宅

tpltse 發表於 17-9-20 10:23
我地三年前都共過患難,估唔到今年剛剛好轉些,就遇到呢啲事。或許,佢還未玩夠掛,又或者,始終男人三十 ...

我覺得,女人同男人始終唔同既,自古男人三妻四妾,起生理上係可以同時有好多女人而唔覺有問題,只係一夫一妻取消了,男人唔會因為制度改善而變得只愛一個女人,佢地只係強硬地抑制住,當誘惑出現而把持不住時,出軌就會發生。

首頁
34567...10

尾頁

跳至