自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

其實老公覺ok就得
你屋企既情唔洗同佢地詳細交代喎
問你咪ee哦哦咗就算

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chilleylok 發表於 17-9-20 18:22
大仔12 二仔6,細仔3 放心,我出去我老公喺屋企,我每次玩完第二朝都準時返學,從來冇遲到,每次攪掂晒佢地 ...

話人有報應真係痴孖筋,仲要係屋企人 做好晒屋企野,小朋友瞓左覺唔通望住佢先叫好媽媽~係我都費事同佢地講多句

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

cheese08 發表於 17-9-20 18:44
話人有報應真係痴孖筋,仲要係屋企人 做好晒屋企野,小朋友瞓左覺唔通望住佢先叫好媽媽~係我都費事 ...

佢嘅報應係指,我而家咁去玩,到有日到我老公都係咁,叫我唔好怨

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

其實自己搞得掂
大前提係唔影響家庭
安排好,盡左責任
我覺得無問題囉
我認同生左小朋友唔係圍住佢地轉

我又好似你咁試過俾人話
話我果個係我自己牙媽囉~

大家思想同價值觀唔一樣真係溝通唔到。

不過你老公無問題,你d小朋友有冇問題?
會唔會佢地想你陪唔捨得你出街?

公爵府

大仔12 二仔6,細仔3 放心,我出去我老公喺屋企,我每次玩完第二朝都準時返學,從來冇遲到,每次攪掂晒佢地 ...

支持你!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

一個月一晚好D

琥珀宮

chilleylok 發表於 17-9-20 16:07
每星期最小出一晚街,有時兩晚,不過係等d仔訓左覺,攪掂晒屋企野先出,出到2,3點,有時食宵夜,有時去唱 ...

如果你叫我評論,我覺得唔ok,每星期有兩晚咁去夜街,我自己唔會,亦接受唔到另一半咁做

伯爵府

2018復活節勳章

其實老公无问题。又搅d仔就唔洗理外人

如果老公出聲另計
但我唔会, 我認我宅

水晶宮

樓主家姐、表姐咁講嘢,好難聽wor,自己人唔使講報應吖。

如果樓主唔係想搵支持,係想聽意見。咁一星期兩晚玩到2、3點咁夜,真係唔係個個家庭接受到。

公爵府

回覆樓主:

你問我我都覺得唔係太ok,一星期最少一晚有時兩晚,即可能一個月8次+-,12點前返會好啲囉,其實唔關咩年代事,良家婦女出到2、3點始終唔係咁好睇,唔諗呢都怕危險啦。

伯爵府

好媽媽勳章

chilleylok 發表於 17-9-20 18:36
如果佢好似我咁攪掂晒d仔同做好晒家務先出,我完全冇問題,如果果佢係放左工完全唔返黎,咩都我做晒,咁每 ...

我撐你!我老公每星期都有2-3日出去跑步,我有時亦會去。我地亦每兩星期左右等小朋友瞓咗出去食飯拍拖,每年亦會放低小朋友去一星期旅行。冇理由生咗小朋友所有時間都圍住他們,對他們不好的。keep住自己的生活,之後才不會有empty nest syndrome.

子爵府

chilleylok 發表於 17-9-20 18:36
如果佢好似我咁攪掂晒d仔同做好晒家務先出,我完全冇問題,如果果佢係放左工完全唔返黎,咩都我做晒,咁每 ...

就算佢做晒家務先出去,如果在呢到分享,大家都會偵探上身,一定有問題啦,去唱k或飲酒,一定是有問題,點解成日要出去到兩三點,都唔留係屋陪下太太。

其他人點睇都無所謂,最緊要你地兩公婆傾點數。

將來你的小朋友長大了,有兩三晚都玩到咁夜先返,相信你都會認為無問題。我就覺得太夜了。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

閂埋門 1家1主 , 老公都未出聲 幾時到其她人多咀。
再自私都仲有 你唔得咩?

男爵府

回覆樓主

出到去兩、三點唱k飲野,樓主同邊個去?

樓主個大仔都成12歲,呢個亞媽比左個咩模範比個仔?去到三間半夜都冇問題?

女人之家去到咁夜唔怕安全問題?呢排南亞人咁狼死!

公爵府

回覆樓主

要老公一拖三,自己出去玩到凌晨,的確唔係人人可以接受到啦。
小朋友會喊醒揾媽咪,我係你老公會覺得你有無搞錯。
一個小朋友突然發病、跌親,老公點一個睇三個?
不過家庭係你,仔女係你,老公亦都係你,男人好鐘意將唔開心野收埋唔講,無事還好,有事時,老公一定爆你一鑊,將心入面嘅屈結一炮過講晒出黎。

關係隨時有影響

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

結左婚做左人老婆媽咪, 仲有3個小朋友, 一星期1~2晚去到2~3點我都不能接受,.我同意要有relax時間久唔久同朋友飯局, 但食完飯咪最多10點零11點, 玩到2~3點似乎有點太夜, 同埋都唔安全啦,。有冇留意新聞d強姦案大部份受害者都係淩晨返家途中發生, 始終小心d好

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主:

人地屋企點做唔理得咁多,但我唔可以接受自己,老公或仔女一個星期一至二日玩到2,3點先返。我希望家人有正常作息時間,亦唔會自己做壞榜樣。而且相信自己冇可能玩到2,3點返,瞓3個鐘又要起身做早餐湊返學,個人會好攰好燥

男爵府

回覆樓主

no problem arq

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆樓主

個人覺得攪得掂冇問題
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

大宅

回覆樓主

唔會理佢地,
吊頸都要抖抖氣,
更何況我老公都冇出聲,
家姐我都照炳。

首頁
23456...11

尾頁

跳至