嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問能恩/S26/A+邊隻奶粉好

如題, 如果有人喂BB食緊

侯爵府

Re: 請問能恩/S26/A+邊隻奶粉好

我的兒子食能恩~~唔係咁好唔好食呀~~又expensive又no goodA+so good

男爵府

囡囡出世時,醫院係用A+比佢補奶的(我開頭餵人奶)。
出院時,屋企有幾罐S26,兼且聽人講呢隻係肥仔奶粉,我梗係想自己個b 肥肥白白得人鍾意啦,咪諗都冇諗就轉左用S26。結果佢成日便秘,又燥熱,又掹掙。
未滿月,人地叫唔好咁快幫 bb 轉奶,我都忍唔住要轉。
咁蹺屋企又有一罐能恩低敏喎 (A+好衰,入會都冇 sample 送,所以屋企就冇A+),咪又試下囉。
點知搖極枝奶都溶唔晒,有 d 黃色的沉"電"物響樽底,但確實係未過期喎。
打電話去熱線問,姑娘話係正常的,叫唔使驚,我都係唔放心,自己試飲一啖,覺得 d 味好怪,甜唔似甜,蘇唔似蘇,好難入口。
卒之決定放棄,自己扲荷包去買返罐 A+返來。
一直飲都而家,so far so good,囡囡體重昇得好好。
繞了好大個圈,終於都要幫襯返A+。

複式洋房

我相信每個BB都唔同, 我囡囡食 A+,反而無大大, 食 S26 就有, 人地話 S26 係肥仔奶粉, 但我囡囡都係中碼. 不過能恩就真係mama, 開奶好麻煩! bb 唔等得!! ?-(

烯烯(媽咪嘅快樂寶貝) 出生日期 : 14/03/2004 (3.21 KG, 49CM) 16/09/2004 (7.10 KG ,67CM) 20/10/2004 (7.40 KG, 69CM) 詠烯靚相館......請入 [img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid142/p8c7f1fc5cb24d817009d02052c9a6038/f6aee737.jpg[/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid147/p6679e4a4a7c88f93cf4b153ae89c4264/f630b0c0.jpg[/img]

別墅

原來係咁, 唔該晒你地的意見.

首頁

尾頁

跳至