論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

細姐姐 發表於 17-10-6 22:15
寫封信去入境處,將真實情况告知
不停問你家中狀况,不涉及工作

多謝你吖!
我會試吓寫信俾入境署,講番個情況俾入境署知

大宅

fitfish 發表於 17-10-6 22:46
有無留意。呢版如工人做好短日子吾做的。大部份是海外新来

管理處姨姨話除我聽:除咗我呢個海外菲之外,隔嚟大廈(因佢哋有時會調嚟調去)都有個做咗幾日走咗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

20100328 發表於 17-10-6 19:36
Agent千叮萬囑叫佢去到機場要打俾佢,好似咁嘅情況,我哋送佢去機場有冇用呢?

可以點樣去入境署投訴工人 ...

有用 , 我朋友係親送到機場睇住佢入禁區再企係度等半個鐘先走 。

佢話個工人大衰 , 所以唔俾佢機會佢留係度 。

大宅

VCBB小天使 發表於 17-10-7 12:27
有用 , 我朋友係親送到機場睇住佢入禁區再企係度等半個鐘先走 。

佢話個工人大衰 , 所以唔俾佢機會佢留係 ...

今朝七點送完佢上巴士就走咗啦!早知押佢去機場啦!
佢臨上車,同我講多謝,講真我真係連應都唔想應佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

20100328 發表於 17-10-7 20:41
今朝七點送完佢上巴士就走咗啦!早知押佢去機場啦!
佢臨上車,同我講多謝,講真我真係連應都唔想應佢

係呀 , 我朋友係睇住佢入咗禁區過咗安檢再企半個鐘先走 , 佢話個工人咁衰 , 佢請假都送佢去機場睇住佢入閘呀 。

禁止訪問

子爵府

回覆 20100328 的帖子

不知所謂!問咁多做咩!香港好做過新加坡,錢同假都多,佢冇理由想返去!
總之冇好野!開名開agent!

首頁

尾頁

跳至