親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

BOOK 左機票一家(連老人家)去泰國快閃幾日, 想問下以下酒店好不好, 方不方便, 因有老人家同行.
1) Mandarin Hotel Managed by Centre Point

2) Centre Point Hotel Chidlom

唔該晒

大宅

CircleFace 發表於 17-10-8 23:43
BOOK 左機票一家(連老人家)去泰國快閃幾日, 想問下以下酒店好不好, 方不方便, 因有老人家同行.
1) Mandarin ...

1…未住過
2...洒店自己有tuk tuk 車出去bts, 但好似最多坐得4個人,人多就要等下轉。 附近得7仔、starbucks...如果自己行出去bts 、我自己覺得遠!

wcpcelia    發表於 17-10-9 11:12

侯爵府

畀面勳章

想近,又多野行,住 siam 果頭啦⋯⋯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

有無其他酒店揀?

瑪瑙宮

大廚勳章

CircleFace 發表於 17-10-8 23:43
1) Mandarin ...

想行街,住返Siam , t21酒店。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

回覆樓主:

用google map 找BTS Siam 站至Asok 站附近岩價位酒店,再去trip advisor 睇comments。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

係,以四面佛為中心。附近站siam, chitlom, asok沿線最方便,搵間自己岩價錢嘅

我自己唔會考慮駁腳或河邊。曼谷塞車唔係人咁品,唔近bts好浪費時間

子爵府

我喜欢又近 bts 又近 mrt 的平酒店。
心盲最可怕。

男爵府

回覆樓主:

我選左Jasmine hotel service apartment , 近T21,行5分鐘. 有兩房一廳,一家人住。利申,沒住過,下年才去。

大宅

我最後book咗 Centre Point Sukhurmvit 10, 見佢又新又平咁

大宅

CircleFace 發表於 17-10-10 18:43
我最後book咗 Centre Point Sukhurmvit 10, 見佢又新又平咁

咁啱,我都book咗呢間(family 1 bedroom,一大床二單人床),不過一d都唔新喎!勝在平啦!我月尾先入住!

大宅

fwp 發表於 17-10-10 09:19
我喜欢又近 bts 又近 mrt 的平酒店。

請問有冇邊間酒店可以介紹?先謝!

子爵府

ILoveCinderella 發表於 17-10-11 17:22

e.g. SilQ Bangkok

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293916-d1442950-Reviews-SilQ_Bangkok-Bangkok.html

利申:我未住过,我对酒店要求不高,只选便贾,交通方便,安全,干净。

Terminal 21 好像也是近 MRT 和 BTS 站。不过这个对我来说比较贵。jm 话现在好多大陆人。
心盲最可怕。

大宅

馬爾泰若㬢 發表於 17-10-10 20:42
咁啱,我都book咗呢間(family 1 bedroom,一大床二單人床),不過一d都唔新喎!勝在平啦!我月尾先入住!
...

呢間我住過2次,超like, 雖然不是新酒店,但乾净, 房又大,我嚟緊3月又係book 左佢!

大宅

ILoveCinderella 發表於 17-10-11 17:22

citypoint hotel,三百零一晚,又平又乾淨,絶對低住,不過冇泳池。

大宅

fwp 發表於 17-10-11 17:53
e.g. SilQ Bangkok

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293916-d1442950-Reviews-SilQ_Bangkok-B ...

呢間最唔好個花灑係固定嘅,沖凉唔方便。

大宅

BO_BO 發表於 17-10-11 23:47
呢間我住過2次,超like, 雖然不是新酒店,但乾净, 房又大,我嚟緊3月又係book 左佢!
...

咁呢間d早餐ok嗎?我就係見佢價錢以4人住好低,爸媽想住埋一齊,食嘢方便d,不過入咗少少,好在有車出街口。

大宅

馬爾泰若㬢 發表於 17-10-12 01:33
咁呢間d早餐ok嗎?我就係見佢價錢以4人住好低,爸媽想住埋一齊,食嘢方便d,不過入咗少少,好在有車出街口 ...

早餐ok, 都多選擇,洒店車出到路口,之後行去t21即bts 站都係5mins 左右,t21 又有food court.附近都有好多野食,我自己就几like 呢間洒店,最重要係我冇見過国內大媽,而hk人也很少。

大宅

馬爾泰若㬢 發表於 17-10-12 01:25
citypoint hotel,三百零一晚,又平又乾淨,絶對低住,不過冇泳池。

有泳池

大宅

BO_BO 發表於 17-10-12 10:08
早餐ok, 都多選擇,洒店車出到路口,之後行去t21即bts 站都係5mins 左右,t21 又有food court.附近都有好 ...

唔該曬!

首頁

尾頁

跳至