自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

請問係成份.分量嗰度寫:
3包(1包 1.2g)中の成分及び作用は次のとおりです。

呢句嘅意思係每包含有下面成分表所有分量成份?
定係要食三包夾埋先至有所以成分表嘅分量?

因為C6 發緊燒聽日先至有醫生睇,想知道係咪每一包都有900mg嘅 Acetaminophen, thx!

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有無人知呀?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

用手機裝呢個app再掃個barcode,睇下有無清楚說明

子爵府

服用方法
15歲以上
1日食3次
每次食1包(飯後30分內服用)

水晶宮

siufans 發表於 17-10-9 22:45
服用方法
15歲以上
1日食3次

請問你知唔知個說明係唔係講緊每一包都有900mg嘅 Acetaminophen (如圖藍色圈住)?

anyway 多謝你!

水晶宮

c.vieri 發表於 17-10-9 22:43

我試下
thx

子爵府

chamomile 發表於 17-10-9 22:50
請問你知唔知個說明係唔係講緊每一包都有900mg嘅 Acetaminophen (如圖藍色圈住)?

anyway 多謝你! :kissy ...
唔係1包係3包中有以下成分

子爵府

chamomile 發表於 17-10-9 22:50
我試下
thx

From google translate.

伯爵府

Clemastine fumarate 1.34 mg
(1 mg as clemastine) The allergy symptoms of cold (runny nose, sneezing etc.) are sustainedly suppressed.
Belladonna Total Alkaloid 0.3 mg Suppresses runny nose.
Bromhexine hydrochloride 12 mg It makes it easy to put out a source which is one of causes of cough.
Tranexamic acid 420 mg Under inflammation [Plasmin] suppressed, soothes of sore throat and pain.
Acetaminophen 900 mg Reduce fever and alleviate headaches and joint pain.
dl-Methylephedrine hydrochloride 60 mg Expand bronchial tubing and cough.
Dihydrocodeine phosphate 24 mg Serve as the center of a cough, and cough a cough.
Anhydrous Caffeine 60 mg Reduce headache.
Benfotiamine
(Vitamin B1 derivative) 24mg It promotes recovery of physical strength exhausted by colds.

水晶宮

c.vieri 發表於 17-10-9 22:43

裝咗呢個app
Scan o左都係冇講每包有幾多acetaminophen
anyways, thanks

水晶宮

JohnKeats 發表於 17-10-9 22:54
Clemastine fumarate 1.34 mg
(1 mg as clemastine) The allergy symptoms of cold (runny nose, sneezing ...

thx :)

子爵府

點解要知成分?
係唔係對藥物敏感?

水晶宮

Q10 發表於 17-10-9 22:54
From google translate.

唔該你 (emoji)(emoji)

水晶宮

siufans 發表於 17-10-9 22:52
唔係1包係3包中有以下成分

唔該o西
many many thx!!

子爵府

chamomile 發表於 17-10-9 23:00
唔該你 (emoji)(emoji)

如果有藥物敏感唔好亂食,去私家醫院睇門診,24小時!

子爵府

1包300g
3包合共900g

別墅

chamomile 發表於 17-10-9 22:34
請問係成份.分量嗰度寫:
3包(1包 1.2g)中の成分及び作用は次のとおりです。

是指3包中含有acetaminophen900mg

chamomile    發表於 17-10-10 00:22

水晶宮

siufans 發表於 17-10-9 23:00
點解要知成分?
係唔係對藥物敏感?

如果一日食三包, 三包夾埋先有900mg嘅 Acetaminophen
咁唔夠力退燒
退燒用平時醫生會開 Acetaminophen
500mg 1-2粒
一日四次

唔該晒你, 感激!

子爵府

更正
1包300mg
3包合共900mg

水晶宮

Bowie_enen 發表於 17-10-9 23:05
是指3包中含有acetaminophen900mg

many thx

首頁

尾頁

跳至