親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

kewpiex 發表於 17-10-19 16:41
佢寫可以refund,但乜野行程都無晒,水上活動又無而家個風好似偏離左少少
...
我暫時睇都好左D天氣,希望大家都好落去

男爵府

回覆 迷人pinklady 的帖子

請問天氣凍嗎? 天氣報告寫10-14度

子爵府

迷人pinklady 發表於 17-10-19 09:39
https://hk.news.yahoo.com/%E8%B6 ... 2%99-100000871.html

你邊間公司,好多航空公司已經安排免費安排,HK airline 就無咯

男爵府

回覆樓主:

請問有無最新颱風消息? 我23/10 自駕由下呂返回名古屋, 24/10 黄昏hkexpress 机回港 , 會否有影響??? thx !

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我一陣飛去名古屋希望唔好打中啦,上次10號風球去台灣已經中咗,今次唔好又中掛。

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

Gloriasogashiwa 發表於 17-10-19 10:49

今年颱風特別多, 我上次撞正10號風球飛福岡被取消航班, 遲0左一日出發. 今次24 ...

原來有你同我一樣咁好彩

伯爵府

vv518vv 發表於 17-10-21 09:57
我一陣飛去名古屋希望唔好打中啦,上次10號風球去台灣已經中咗,今次唔好又中掛。
...

上年的今日,香港正正掛起八號風球,我原本是當天早上去名古屋,後來改提早ㄧ天飛。

大宅

sasa625 發表於 17-10-20 18:33

請問天氣凍嗎? 天氣報告寫10-14度

我現在東京,其實唔凍的,大概香港16度左右,但周圍都開暖氣了,入室內很熱

複式洋房

Amberme 發表於 17-10-21 11:49
我現在東京,其實唔凍的,大概香港16度左右,但周圍都開暖氣了,入室內很熱
...

你在東京太好了,依家天氣點呀,有無橫風橫雨呀,我明天飛大阪

複式洋房

cathia118 發表於 17-10-21 12:53

其實明天飛吾飛得成呢(emoji)(emoji)唉,hk Express,好多航空公司都已改期或取消,我岩問客服話航班正常,但我心情已經差到一個點...!,

大宅

cathia118 發表於 17-10-21 12:53

一直都落雨,不停的但唔係橫風橫雨嗰種

大宅

...

我現在人在日光 ,明日會出返東京!24號下午HK Express 返香港! 好擔心要被逼滯留,我一個人帶著兩老! 預計23號最近東京 會落暴雨 !
聽說日本無颱風假 新宿地下行鋪頭 會唔會開門呢?有無JM知道?

大宅

...

我現在人在日光 ,明日會出返東京!24號下午HK Express 返香港! 好擔心要被逼滯留,我一個人帶著兩老! 預計23號最近東京 會落暴雨 !
聽說日本無颱風假, 新宿地下行鋪頭 會唔會開門呢?有無JM知道? 先謝謝

大宅

...

聽說日本無颱風假, 新宿地下行鋪頭 會唔會開門呢?有無JM知道? 先謝謝

子爵府

我人在大阪,18号到,

去咗京都两天,唔凍,涼涼地,薄羽绒ok, 陰天,間中毛毛雨,好细 ,唔大,外面冇風,又冇雨,仲未感受到超強颱風威力!

23号飛香港航班cancelled

我地book 咗24号返,未知點呀!

但明天會照去心齋橋買嘢,日本仔冇颱風假這回事!

大宅

三家嫂 發表於 17-10-21 22:18
我現在人在日光 ,明日會出返東京!24號下午HK Express 返香港! 好擔心要被逼滯留,我一個人帶著兩老! 預 ...

睇天氣預測,最近東京係凌晨時份,中午左右已經離開東京,應該ok嘅,唔好太擔心啦:mother:

首頁

尾頁

跳至