自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

好down,爸爸71歲剛剛退休,早前咳醫生安排做CT,今日出報告證實第4期肺癌,係街度忍不住喊出黎!有無同路人分享家人抗癌路?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好明白你的心情, 你要撐住, 爸爸好需要你和家人的支持!
喊出嚟係好事, 盡情喊, 喊完就要向前望, 祝早日康復!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

醫生有乜治療方案呀? 祝福世伯大步檻過
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

xavier327 發表於 17-10-19 16:44
好down,爸爸71歲剛剛退休,早前咳醫生安排做CT,今日出報告證實第4期肺癌,係街度忍不住喊出黎!有無同路人 ...

好明白你心情, 我媽媽當年50歲,都係肺癌4期, 多D係佢身邊支持

男爵府

回覆 Giant 的帖子

下星期入阮抽腫瘤組織化驗,要知道咩類型先有治療方案,係現皆斷唔可以做手術,因為癌細胞已擴散至肝臟。

wcpcelia    發表於 17-10-20 15:52

水晶宮

回覆 xavier327 的帖子

到, 我係癌症病人. 首先唔好比第4期嚇親, 依家有好多藥可以食到變慢性病醫, 唔係好似以前做戲咁, 不過當然要睇你家人係边種, 另外找會見議你上癌症基金會上家人同病人支援小組, 佢地會幫到你. 我啱啱係東區識咗個義工伯伯, 佢N年前腸癌, 之後肝癌, 好返今年又前列腺癌, 佢仲精神過我未化療果時. 所以唔好灰心, 你要正面幫你爸爸, 加油!

大宅

xavier327 發表於 17-10-19 16:59
回覆 Giant 的帖子

下星期入阮抽腫瘤組織化驗,要知道咩類型先有治療方案,係現皆斷唔可以做手術,因為癌 ...

我爸爸當時去抽肺組織,因癌症的形狀不是腫瘤形,一抽了肺組織即抗散,就好似一個充滿水的氣球咁做抽組織。其實你如已確定是肺癌及巳確散,加上年紀已大,唔好做任何手術較好。

如相信中醫,試下看中醫。

另外最近bk都有jm講飲核酸飲料,我朋友的媽媽是腸癌,做咗手術,現在飲左核酸,癌指數低左,我覺得不妨一試

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

luvkaka 發表於 17-10-19 17:15
回覆 xavier327 的帖子

到, 我係癌症病人. 首先唔好比第4期嚇親, 依家有好多藥可以食到變慢性病醫, 唔係好 ...

伯伯好慘,你也要加油

luvkaka    發表於 17-10-19 17:36

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

好down,爸爸71歲剛剛退休,早前咳醫生安排做CT,今日出報告證實第4期肺癌,係街度忍不住喊出黎!有無同路人 ...

我媽媽20幾件前肺癌,如果是現在年代,佢起碼有得醫!
希望你爸爸捱過,祝福你爸爸,加油!

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我老爺去年都係肺癌四期,佢驗完後可以食標杷藥!好多標杷藥都可以令病人可多享幾年!

子爵府

回覆樓主:

祝福你爸爸

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

回覆樓主

我媽今年中都確診第4期腸癌
依家食緊標葩藥
一齊加油!

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大宅

牛年勳章

祝福你爸爸, 加油

男爵府

開心吸收勳章

祝大步欖過~

男爵府

回覆 kkttssng 的帖子

正能量

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有,我家人剛發現都喺第四期肺癌,佢得3X.
人生就是要去面對各種遺憾

首頁
12345...9

尾頁

跳至