網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我響佢叫夜貓菲兒果陣時已經用緊我發覺自從響確定收貨之後唔能夠比評分(亦都睇唔到其他人比佢地嘅好/中/差評)之後就開始轉差
1)貨到自取點A無收到sms只係hea覆你叫你等,如果唔係我自己主動去問自取點我都唔知一早已經到左
2)自取點B態度惡劣,向客服投訴最後都係不了了之
3)上次自取點A店主病左,我去到發現無開門先知,我問buyup點解唔出通告通知,佢凈係話下午4點半會開,我問我已經摸左一次門釘咁可唔可以免倉期延長多一日,佢話呢啲係我同自取點之間嘅事要我自己去同佢地傾!

一間公司越做越大呢啲質素參差係咪真係在所難免呢

象牙宮

集運

自己經驗, 跟進貼身D。主動D問。

N年前, 滿 20kgs, 免附加。 我要計重量, 面積。 達至20kgs 才發來港。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

mio6299 發表於 17-10-22 07:21
我響佢叫夜貓菲兒果陣時已經用緊我發覺自從響確定收貨之後唔能夠比評分(亦都睇唔到其他人比佢地嘅好/中/差 ...

自取點只係合作形式,唔係 buyup 開,冇 sms 態度問題,buyup 管唔到,但係自取點休息就有責任要出通知,新世代,hotbuy 會有通知邊 D 自取點休息

如果轉用第二間集運又揀返果個自取點,問題依舊,轉集運之餘重要揀過第二個自取點

別墅

MiuMiuLi 發表於 17-10-22 12:34
自取點只係合作形式,唔係 buyup 開,冇 sms 態度問題,buyup 管唔到,但係自取點休息就有責任要出通知, ...

講得啱!依家好多集運公司都係共用自提點

大宅

我都用左Buyup 好多年, 我覺得幾好用呀!~
不過我未試過用自取點, 我都係直接送工商區
搵返Buyup 自家團隊送,
佢地每次都好有交帶,
送貨前會打黎問你, 有冇人收貨,
如果同佢講我屋企無人, 佢又會安排下個時間送貨,
改一次送貨時間又唔洗額外收費,
我覺得幾好呀!~

別墅

呢個是咪自取點問題... 我用BUY 都係自取

一樣都OK 收whatsapp通知的

收到就去拎

大宅

其實可以去buy up 網站睇下個包裹到咗未

大宅

自取點 我次次都係第二日有得攞

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我都用開佢, 自取及送住宅都有用過. ok喎, 自取到貨次次都收到sms.
我覺得樓主遇到的都是自取點問題.

大宅

我用Buyup自取點, 第二日有得取,sms通知

大宅

我響佢叫夜貓菲兒果陣時已經用緊我發覺自從響確定收貨之後唔能夠比評分(亦都睇唔到其他人比佢地嘅好/中/差 ...

我都用咗好多年自取了,好好用,計重唔會計多你,次次都有sms 你可裝佢個app嫁,可留意佢最新消息

出世 2.77kg   半個月 3.2kg  一個月 3.81kg  
兩個月 4.6kg  四個月 5.64kg 六個月 6.34kg
一歲 7.4KG

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我都剛用完, 幾好,無乜問題。

大宅

我最近用左2次都收不到sms取貨
要靠睇app先知到自提點
問過客服話可能我部機裝左
攔截電話app 先會甘
仲堅持話一定有sms通知我拿貨羅
談自己 只有自卑 屬於我.

侯爵府

原來改左名, 是否太差, 夜貓現在正一垃圾,佢找不到貨要客找証明有收貨玩了你大半天亦未出貨。
要在又要自助下單又要跟佢比資料格式,同佢打工
以前夜貓好好的浪費了我介紹了很多人用佢

侯爵府

夜貓轉了人,現在已不會幫你跟進的

公爵府

ifcsir 發表於 17-10-29 17:47
原來改左名, 是否太差, 夜貓現在正一垃圾,佢找不到貨要客找証明有收貨玩了你大半天亦未出貨。
要在又要自 ...

以前係好好,依家………

侯爵府

回覆 __summer.p__ 的帖子

SAME SAME

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

用了十幾次, 自提點同直送專線都好好

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

我仲用緊,冇問題,今發明至