自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

隔離婆媳關係版

虐兒者係嫲嫲
縱容虐兒者係父母,一句話為左錢,明知小朋友平日會比嫲嫲綁住唔比自由活動,由得個囡繼續長期被綁!

小朋友係自己既,生育教養請自己安排妥當照顧者,唔好話要返工搵錢無辦法!儲錢買樓緊要過個囡!可憐小朋友只得一歲半,我睇文字都好嬲好心痛!連父母都可以縱容虐兒者,親眼睇住個囡長期被虐無動於衷!

APIGMA    發表於 17-11-2 09:25

子爵府

MommyPanel勳章

回覆樓主

伯爵府

係咁嫁啦..佢識肉痛算係咁..有啲生完掉比人湊得閑先見下都係咁啦...

子爵府

綁住嘅意思係真係搵條繩綁住?定只係放佢喺櫈度唔俾佢落地?

子爵府

回覆樓主

BB真係好慘,個阿嫲同父母都有問題

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

回覆樓主:

侯爵府

艾森 發表於 17-11-1 12:23
隔離婆媳關係版

虐兒者係嫲嫲

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

嬲又有乜用 個媽明知都由佢 仲可以點

佢係綁住唔比佢超過某範圍活動 但咁樣好危險

錢同女女 我揀女女

生活是一種選擇 老一輩既思想同而家既人好唔同
所以做媽媽既要為小朋友做最好選擇

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實以前好多人都係咁湊
以前邊有咁多長老幫手,個個都自己搞掂。行開行埋買下餸,煮下飯,10個9個都會咁。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

真係好陰功,我發現越黎越多咁既事情

男爵府

隔離婆媳關係版

虐兒者係嫲嫲

佢係諗緊點選擇姐,邊有縱容?
人地講出黎係婆媳板問下意見,咁都好開個post出黎話人

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

珍珠宮

回覆樓主

去婆媳版睇下先⋯

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我琴日都見到個 post
總有離別的時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

咁以前年代搏住響背隻又叫唔叫虐兒?
以前一個人要湊小朋友又要做野只有用一塊布連4條繩果D 搏係身後面...
而家呢個呀麻都係搏響鄧一陣姐...

之前睇單case, 呀麻麻上天台一陣, 個孫跟埋佢唔覺眼, 結果個孫女跳左落街死左... 如果麻麻睇唔住萬一出事又點..?

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

水晶宮

回覆樓主:

剛剛睇完,睇得出個阿媽都好似冇心想搵解決辦法,咁就呻來都冇用,冇人幫到佢

侯爵府

隔離婆媳關係版

虐兒者係嫲嫲

只能怪媽媽,其實佢可選擇請工人,佢話佢申請唔到公屋,即係中產,多少少開支,好過求人。奶奶幾歲?有冇老人病?所以不願置評,以我媽為例,60歲已睡眠不好,每天都要反瞓,冇能力就不要埋怨

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

seaman1982 發表於 17-11-1 16:27
其實以前好多人都係咁湊
以前邊有咁多長老幫手,個個都自己搞掂。行開行埋買下餸,煮下飯,10個9個 ...

我聽嗰啲反而係長老照顧幾個孫,大d既孫被綁係窗花!
有d係水上人啲小朋友或BB綁係船既某位置!

首頁
12345...7

尾頁

跳至