親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

過2 日出發, 睇左幾個天氣綱站都差別很大, 有無JM可以答我呀 ?

男爵府

small22 發表於 17-11-5 18:26
過2 日出發, 睇左幾個天氣綱站都差別很大, 有無JM可以答我呀 ?
你好, 我都就出發, 下星期一去...我見天氣預報大概朝早20 度, 夜晚10度左右.. 溫差約10度..
同我年頭去福岡差唔多(都係早晚溫差約10度)..
我諗住朝早著普通長袖衫, 夜晚就加件厚外套...應該搞掂 :)

男爵府

ronaldlcm 發表於 17-11-6 10:55
你好, 我都就出發, 下星期一去...我見天氣預報大概朝早20 度, 夜晚10度左右.. 溫差約10度..
同我年頭去福岡 ...
因為睇幾個綱站天氣報告都不同, 現在帶左氳袖衫, 加薄外套, 再帶多件薄羽絨FOR夜晚著 !
我明天出發, 去到再報告您知

男爵府

small22 發表於 17-11-6 22:15
因為睇幾個綱站天氣報告都不同, 現在帶左氳袖衫, 加薄外套, 再帶多件薄羽絨FOR夜晚著 !
我明天出發, 去到再 ...
好呀....感謝你..

男爵府

ronaldlcm 發表於 17-11-7 09:38
好呀....感謝你..

我來了第三日,頭兩日落雨較涼約20度,我日頭薄(emoji)Tee+薄外套+脛巾,晚上甘樣著就有d凍凍地,話有19度,但覺得只有15度左右(在鹿兒覺市)

今日就有太陽好天了日頭18度

男爵府

small22 發表於 17-11-9 09:03
我來了第三日,頭兩日落雨較涼約20度,我日頭薄(emoji)Tee+薄外套+脛巾,晚上甘樣著就有d凍凍地,話有19度 ...
感謝你報料呀...請問落雨大唔大哩?
因為好多行程都室外(神話公園, 千穗牧場, 櫻島等..), 如果落雨都好影響哩~

男爵府

ronaldlcm 發表於 17-11-9 10:16
感謝你報料呀...請問落雨大唔大哩?
因為好多行程都室外(神話公園, 千穗牧場, 櫻島等..), 如果落雨都好影響 ...

我第一日小雨黃昏開始大雨,第二日就全日大雨,所以去左浸溫泉黑砂浴,要睇天氣報告更改行程,今日好天就去睇火山

您幾號來下,呢個是剛cap 的forecast 希望幫到您啦

男爵府

small22 發表於 17-11-9 10:38
我第一日小雨黃昏開始大雨,第二日就全日大雨,所以去左浸溫泉黑砂浴,要睇天氣報告更改行程,今日好天就 ...

咁就幣了...因為我第一晚住霧島, 所以一定係第二日(即係14號去神話之里公園同牧場)..
偏偏呢日係咁多日最差天氣預告....

我之前睇"http://www.jma.go.jp/jp/week/352.html"呢個預計你呢個星期最多都係雲, 估唔到你話全日大雨, 好擔心..

我個行程係咁, 唔知可以點改:

第一天(13號)下午三點半飛機到達鹿兒島,取車及入住旅行人山荘。
第二天到先到神話之里公園遊玩,再到高千穗牧場,接著到市中心的酒店住。
第三天到櫻島逛,看水族館,回市中心酒店住。
第四天到平川動物園, 去指宿池田湖逛, 食流水麵,玩沙浴,入住吟松溫泉旅館。
第五天回機場(晚上六時飛機回程)。

首頁

尾頁

跳至