自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

妳自己寶貝仔,佢喊妳當然覺得忍受到,但有D人對喊聲係好反感,仲要係深夜時分黎喊,又唔怪得人咁燥既,佢唔係直接對住妳黎講就算啦,大家都互相包容
下,好快好反回家休息

子爵府

sg51244 發表於 17-11-6 09:18
估唔到咁多人support用粗口鬧人嘅父母係情有可原
呢個場合用粗口鬧人點都唔啱+無同理心囉。。。
...

其實覺得樓主唔岩唔代表支持粗口,只係大家覺得樓主態度欠佳。

芝麻街    發表於 17-11-6 18:47

伯爵府

回覆樓主:

同佢講 佢老母喺度,問佢揾你咩事?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢好無品,小朋友病無人想

子爵府

brindlewin 發表於 17-11-6 07:05
但私院,我expect係入房前做曬,尤其流感測試,入咗房才做啲菌已經入咗,又必定擾人。
...

私院仲有床比你入叫好好彩了

況且,調轉你比人甘嘈
你咪又係投訴果個

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咁無品嘅人,開口埋口粗口

子爵府

回覆樓主

咁講真,夜麻麻嘈住人休息係唔啱,大家照顧小朋友已好攰,夜晚都想瞓多d,但都冇法,小朋友病房就係咁

子爵府

回覆樓主

我仔仔一歲前經常都要住院(政府私院都有)
頭幾次都好乖,唔會嘈,係其他床會嘈 不過我地無理人地,因為住得3-6人房都預左嘈 ,淨係只望呀仔快快出院,但最近個次入院仔仔應該認得醫院 好驚,每次有小小聲/有人行過就會爆喊 ,姑娘又入黎好密下,佢又完全唔食野 總知就不停喊 我完全搞佢唔店。好在醫生話可以返屋企渡假再返去覆診,唔係真係要住一人房先掂。好在格黎床兩位媽媽都好好 無投訴/比說話我聽 。我覺得係修養問題,你都咪理佢地,要靜,一人房/屋企先幫到佢

伯爵府

想生BB熱投

回覆樓主

咁夜其實你都好心著返條片。
I am Agent P

男爵府

你地騷擾到人在先,用返你個句要”何必委屈自己住大房?唔去住單人房?咁咪點嘈都冇人閙“囉

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

kase1512 發表於 17-11-6 02:38
我只係估唔到會遇到d咁冇品嘅人啫已經叫自己不要在意

樓主唔好理呢d惡人希望你仔仔早日康復,加油呀

男爵府

回覆樓主:

點唔「arm」都好,糟可以鬧,但有修養的人都不應在小朋友面前講粗口!樓主,你同那媽媽不同level, 不用理她!

男爵府

kase1512 發表於 17-11-6 02:17
我仔得 3歲,發高燒燒左3 日唔退所以入院(私加) 。我地夜晚去睇急症門診再攪入院 ,已經10 點几11點。 雖 ...

明白你嘅感受,我哋一樣體會過個仔被姑娘不停捉到去檢查又喊餐死!又係同樣時間入院上病房,雖然好嘈但都冇辦法㗎啦,已經好肉赤,影響到隔離又唔係得登!祝寶貝早日好番

珍珠宮

solstice 發表於 17-11-6 18:11
私院仲有床比你入叫好好彩了

況且,調轉你比人甘嘈

咁即係比公院更懈

子爵府

回覆樓主

所以我一定request 住單人房,吾洗share廁所,又吾怕自己嘈親人或被人嘈親!
對樓主遭遇深表同情,但好明白果位媽咪既心情(當然吾認同佢問候人阿媽)可能果位小朋友好不容易訓左又比樓主小朋友嘈醒所以甘燥

子爵府

回覆樓主

大家嘅小朋友都是寶
多從他人角度出發

Ps講粗口就肯定唔啱,但可以理解
祝大家嘅小朋友都早日康復

男爵府

mrschocolate 發表於 17-11-6 16:24
樓主字裡行間亦唔見得體諒人地小朋友都有病,情緒亦唔好,而且無覺得打擾到人唔好意思啦。講無同理心,其 ...

我地做媽咪既,點會唔明白小朋友病左而心急如焚的心情。
那位女士就算更煩燥,都可以講唔該細聲d(或者類似的意思)而不是一開口就x我老母(不是我大支野,這是人與人的尊重)我亦不是放縱自己個仔大叫大喊,我也在極力安撫,她的這個言行令我覺得好傷心,呢d咁嘅字眼,咁輕易就喺自己小朋友面前説出來,我不能認同。

不過,經過一日嘅觀察,她對自己個仔都會用「你露眉」,「妖」...等等來稱呼,我所受的那句「老母」已不是什麼了

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

睇係描述,完全可以想像到你地母子有幾嘈......

你緊張個仔....佢都緊張佢個仔架......

問心,真係幾討厭

男爵府

myaisha0435 發表於 17-11-6 22:18
睇係描述,完全可以想像到你地母子有幾嘈......

你緊張個仔....佢都緊張佢個仔架......

所以人地嘈就可以一開口x 人老母也會是正確的...?

珍珠宮

畀面勳章

kase1512 發表於 17-11-6 22:22
所以人地嘈就可以一開口x 人老母也會是正確的...?

唔係話對方啱,我只係想講,唔好講到自己好無辜.....

首頁

尾頁

跳至