婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我擔心自己又有咩事,四月先做完甲狀腺手術半切因為有個瘤,而家返去公立覆診又講我貧血唔正常叫我照胃同腸鏡,好似沒完沒了咁。想問下大家有冇人好似我咁又係俾醫生叫照胃鏡同腸鏡?

男爵府

shirley_ok 發表於 17-11-9 16:22
我擔心自己又有咩事,四月先做完甲狀腺手術半切因為有個瘤,而家返去公立覆診又講我貧血唔正常叫我照胃同腸 ...

有呀, 我貧血比醫生捉咗入院輸血, 又係叫我照腸胃, 最後發現可能是經血過多導致貧血, 結果做了子官肌瘤切除手術。

別墅

BB_dragon_2012 發表於 17-11-9 20:49
有呀, 我貧血比醫生捉咗入院輸血, 又係叫我照腸胃, 最後發現可能是經血過多導致貧血, 結果做了子官肌瘤切 ...

我好笨,仲reject左醫生,想睇下一次可唔可以叫醫生俾我照

別墅

BB_dragon_2012 發表於 17-11-9 20:49
有呀, 我貧血比醫生捉咗入院輸血, 又係叫我照腸胃, 最後發現可能是經血過多導致貧血, 結果做了子官肌瘤切 ...

我有朱古力瘤但好似唔關事...所以有d怕

水晶宮

回覆樓主

我有位朋友都試過貧血, 血色素得5.x 度, 因為佢係男人, 所以照胃照腸, 發現好似胃出血(我唔記得detail),之後食藥食鐵丸, so far穩定

別墅

DonnieBB 發表於 17-11-10 02:11
我有位朋友都試過貧血, 血色素得5.x 度, 因為佢係男人, 所以照胃照腸, 發現好似胃出血(我唔記得detail ...

我9點幾未食之前...食左就11

首頁

尾頁

跳至