網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

竇漪房 發表於 17-11-28 15:02
係同一日出貨但將3件貨分3張單我依家手上有一件,一件無主件仲响4px,另一件唔知响邊,快遞已簽 ...

咁真係有排攪喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

羅鈺文 發表於 17-11-28 15:05
回覆 竇漪房 的帖子

問賣家攞3張單單號畀集運

攞左啦!私集這好易攪,但我用官集

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

yuensiu 發表於 17-11-28 15:08
咁真係有排攪喎

唉!已通知左各單位,賣家亦將確認收貨日子推後左,希望快d有消息!

男爵府

yuensiu 發表於 17-11-28 14:41
終於今日收齊貨

恭喜!印象中你好似用中通集運,20號仲話加單,咁快集齊嘅?!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

kiufungb 發表於 17-11-28 18:44
恭喜!印象中你好似用中通集運,20號仲話加單,咁快集齊嘅?!

係呀。我之後加買個d貨都係深圳發貨,所以好快收齊,24/11下午叫中通發落hk,今日收到貨了。

男爵府

yuensiu 發表於 17-11-28 18:59
係呀。我之後加買個d貨都係深圳發貨,所以好快收齊,24/11下午叫中通發落hk,今日收到貨了。
...

好快喎!我都係24號俾錢,唔知幾點cut off呢!
但我要27號先至轉出庫,待攬收

珍珠宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 17-11-28 15:02
係同一日出貨但將3件貨分3張單我依家手上有一件,一件無主件仲响4px,另一件唔知响邊,快遞已簽 ...

我上次試過個賣家俾錯快遞單號我,我track極都無更新物流訊息,幾日後收到4PX SMS通知有份異常件叫我處理,我再問返賣家確定係咪佢俾錯我,然後我通知返4PX客服叫佢改返正確單號(佢無另外收我無主件charge,因為係賣家入錯),佢即刻幫我改返啱,仲顯示件快遞已入倉㖭

珍珠宮

tensi819 發表於 17-11-28 19:20
我上次試過個賣家俾錯快遞單號我,我track極都無更新物流訊息,幾日後收到4PX SMS通知有份異常件叫我處理 ...

咁你嗰次都算順利喎!

乜無主件要收錢架?你知唔知幾錢一件?

4px話暫時無庫位操作唔到,另一件就等賣家攞簽收單!除左等無嘢可以做

珍珠宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 17-11-28 19:40
咁你嗰次都算順利喎!

乜無主件要收錢架?你知唔知幾錢一件?

之前唔記得邊度睇過好似¥5件

珍珠宮

tensi819 發表於 17-11-28 21:01
之前唔記得邊度睇過好似¥5件

我兩件咪要$10,再加運費

男爵府

15週年勳章

有冇人有用集運王
等左幾日都仲未有單號
想知幾耐先出車

大宅

Mrs.Left 發表於 17-11-29 09:35
有冇人有用集運王
等左幾日都仲未有單號
想知幾耐先出車
佢而家搞到香港倉都爆埋,因為大部份香港自提點都爆咗唔收貨現在搞到大陸不能發貨因為香港主倉都冇位安置D貨, 以為過咗高峰期會好D點知越攪越大鑊!

珍珠宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 17-11-29 08:51
我兩件咪要$10,再加運費

或者學JM講,再淘多一件嘢,到時同集運CS講賣家入漏咗2個單號,叫佢加返,可能唔駛charge你,不過唔肯定得唔得呀
但你依家無其他集運單在手,應該一定要喺佢地個網拍件集運+俾$,佢先接到你張單集埋果2件

珍珠宮

tensi819 發表於 17-11-29 11:31
或者學JM講,再淘多一件嘢,到時同集運CS講賣家入漏咗2個單號,叫佢加返,可能唔駛charge你,不過唔肯定得 ...

我剛剛又買左一單廣州出貨嘅,希望攪得掂

今日再問客服話兩件都到左有記錄都無咁驚!

珍珠宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 17-11-29 12:12
我剛剛又買左一單廣州出貨嘅,希望攪得掂

今日再問客服話兩件都到左有記錄都無咁驚!

咁或者你到時搏下懵話賣家俾漏單號(其實係真,不過係上一單個賣家

珍珠宮

tensi819 發表於 17-11-29 15:17
咁或者你到時搏下懵話賣家俾漏單號(其實係真,不過係上一單個賣家)
...

我第一次問客服佢已經話係無主件,所以無行啦!

珍珠宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 17-11-29 17:29
我第一次問客服佢已經話係無主件,所以無行啦!

到時試下,橫掂d CS一向唔睇前面紀錄(你懂的,淘寶問親嘢要重複九萬幾次個問題,換更或換部門又要重新問過),可能唔同CS只有自己個紀錄

珍珠宮

tensi819 發表於 17-11-29 19:12
到時試下,橫掂d CS一向唔睇前面紀錄(你懂的,淘寶問親嘢要重複九萬幾次個問題,換更或換部門又要重新問 ...

好!等我到時扮下傻豬豬先

男爵府

15週年勳章

sluk 發表於 17-11-29 10:34
佢而家搞到香港倉都爆埋,因為大部份香港自提點都爆咗唔收貨現在搞到大陸不能發貨因為香港主倉都冇位安置D ...
我見到好多人話唔見貨 好驚我份件都唔齊慢D都算 唔好唔見貨
其實我都係過左雙十一先買 諗住過左第一批先
點知過左仲衰

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

sluk 發表於 17-11-29 10:34
佢而家搞到香港倉都爆埋,因為大部份香港自提點都爆咗唔收貨現在搞到大陸不能發貨因為香港主倉都冇位安置D ...

OMG... ...自取站都爆...即是好多間集運都有影響....
Stay Hungry , stay foolish !!

首頁

尾頁

跳至