網購天地

跳至

首頁
12345...16

尾頁

伯爵府

oran04 發表於 17-11-13 07:35
我最快簽收是天天,廣州發深圳,12號簽收

天天今次真係幾快

oran04    發表於 17-11-13 13:38

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

圆通係11號福州出,今日中山已簽收。百世11號廣州出,而家中山派件中。申通11號湖南出,今日到咗中山未派件。

珍珠宮

畀面勳章

回覆 樂癲肥熊餅 的帖子

我都係, 天天到左集運倉了, 超快~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

笨笨bb 發表於 17-11-13 10:28
估佢唔到。。。仲快過平時

我都覺得快遞好過平時,不過賣家應該因爲多單出貨比平時慢,我仲有一單未出貨

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

樂癲肥熊餅 發表於 17-11-13 11:15
天天今次真係幾快

今個双11對百世同天天改觀呀!平日呢兩間好慢架!

男爵府

11/11 拍, 今日收到圆通的貨

其實我覺得個標題唔係好貼切, 因為好多時係賣家未發貨,
又或者係先入單號未真係ready, 同速遞無關

男爵府

jasonhon88 發表於 17-11-13 14:27
11/11 拍, 今日收到圆通的貨

其實我覺得個標題唔係好貼切, 因為好多時係賣家未發貨,

同意!我有一單11/11零晨付款,
11/11朝早已按發貨…有埋運單號,
但今日仲未有物流訊息,
哩啲情況…我寧願佢唔好按發貨好過
另外,已我拍四十幾單,有6/7單已簽收,
全部到廣州發去集運先會快,
當中都係中通,申通同韻達!

大宅

竇漪房 發表於 17-11-13 14:00
我都覺得快遞好過平時,不過賣家應該因爲多單出貨比平時慢,我仲有一單未出貨
...

我都有2單未發貨

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

我掛念嫲嫲 發表於 17-11-13 14:43
同意!我有一單11/11零晨付款,
11/11朝早已按發貨…有埋運單號,
但今日仲未有物流訊息,

是啦...一早拍發貨, 但咩快遞INFO都無, 問左2日就話快遞問題, 件已收.... 點知剛剛再問先話未READY....要遲D.... 明日先發....我話遲過明日都未有物流狀況就取消單... 佢地是浙江,又用百世, 平時好好地都起碼3日....

另一單又是, 不過好在晌廣州出, 可以等多一陣....

Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

另外, 有D 問題是快遞已攬件, 但就幾日都未有更新.... 有單是中通上海件, 唔通果到爆倉?

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 17-11-13 16:15
是啦...一早拍發貨, 但咩快遞INFO都無, 問左2日就話快遞問題, 件已收.... 點知剛剛再問先話未READY....要 ...

百世今期ok架!

我有單金華出發,琴晚11點幾簽收左啦!

男爵府

hinhin_ma 發表於 17-11-13 16:15
是啦...一早拍發貨, 但咩快遞INFO都無, 問左2日就話快遞問題, 件已收.... 點知剛剛再問先話未READY....要 ...

我拍咗m & s 同 cam毛都未發…
剛問佢哋幾時發…佢地話17/11 2359前

侯爵府

回覆樓主

中通最差,番禺去東莞,十一日發到宜家都未到。反而百世,由成都到東莞都到左

珍珠宮

我掛念嫲嫲 發表於 17-11-13 17:13
我拍咗m & s 同 cam毛都未發…
剛問佢哋幾時發…佢地話17/11 2359前 :na ...

我發覺d旗艦店發貨好慢!我响旗艦店買左對鞋,双11一開始00:10就落單俾埋錢,到今日都未出貨佢生意應該好好

珍珠宮

ensureyip 發表於 17-11-13 17:33
中通最差,番禺去東莞,十一日發到宜家都未到。反而百世,由成都到東莞都到左
...

我d中通暫時正常,一單陽江市起步琴日到左東莞,另一單金華出發嘅今日都到左啦!

反而3單申通攬收又慢,收左後就唔郁,暫時未有一單申通到東莞,全部都仲响家鄉

男爵府

竇漪房 發表於 17-11-13 17:47
我發覺d旗艦店發貨好慢!我响旗艦店買左對鞋,双11一開始00:10就落單俾埋錢,到今日都未出貨佢生意 ...

係呀
m &s 童裝, m & s 成人, cam毛, 仲有露比狗都係未發!
問佢幾時就彈句雙11量大,會喺17/11 2359前發
哩啲應該無得崔

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我上年買過m&s,uniqlo,一大減價都要好耐先發貨

大宅

我掛念嫲嫲 發表於 17-11-13 17:53
係呀
m &s 童裝, m & s 成人, cam毛, 仲有露比狗都係未發!
問佢幾時就彈句雙 ...

m&s童裝,我單尋晚發咗貨,但我只係買咗一件

珍珠宮

個人感覺...上年D快遞真是有驚喜...好快, 前後5日就到埋香港, 一直以為是12點即拍, 攞到第一水,

今年再來, 又是12點半之前已拍好曬, 今次D店,都好快發左貨但D 快遞好LUP....又或者得個發貨, 快遞都唔來收件... 問親佢地攬件未...就只是話已發貨, 幾間都是...

珍珠宮

竇漪房 發表於 17-11-13 17:47
我發覺d旗艦店發貨好慢!我响旗艦店買左對鞋,双11一開始00:10就落單俾埋錢,到今日都未出貨佢生意 ...

我有一單旗艦店發貨,同一訂單有兩樣東西,一樣深圳發貨用中通,另外一樣無啦啦廣州發貨,仲係蘇寧快遞(第一次聽)。

有點奇怪。

首頁
12345...16

尾頁

跳至