網購天地

跳至

首頁
23456...16

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

ensureyip 發表於 17-11-13 17:33
中通最差,番禺去東莞,十一日發到宜家都未到。反而百世,由成都到東莞都到左
...

明明睇到新聞講話佢用左部新機來幫手分件...以為真是會更進一步....點知..都是爆倉.....

中通上海件...店家話爆左倉, .. 快遞已收左件...
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我掛念嫲嫲 發表於 17-11-13 17:53
係呀
m &s 童裝, m & s 成人, cam毛, 仲有露比狗都係未發!
問佢幾時就彈句雙 ...

你問客服一定俾個標準答案你,叫你耐心等候

如果有單號隔得耐無攬件就要問下!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

平平常常 發表於 17-11-13 21:27
我有一單旗艦店發貨,同一訂單有兩樣東西,一樣深圳發貨用中通,另外一樣無啦啦廣州發貨,仲係蘇寧快遞( ...

有d旗艦店有幾個倉,所以分開發貨唔奇呀!

我都有間叫世紀同誠快遞,從未用過但好有效率,20個鐘就到集運!

伯爵府

竇漪房 發表於 17-11-13 22:06

有單號未攬件都係話快遞問題

伯爵府

竇漪房 發表於 17-11-13 14:02
今個双11對百世同天天改觀呀!平日呢兩間好慢架!

但反而有啲同地區既慢,同樣十一號發,但係外省既入左庫同城既都未到

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我有ㄧ單等發貨另一單都還在等攬收
ㄧ單百世早2日已收,其他運送途中……

珍珠宮

樂癲肥熊餅 發表於 17-11-14 01:19
但反而有啲同地區既慢,同樣十一號發,但係外省既入左庫同城既都未到

我今次好多貨响浙江嗰邊出發,大部分都比平時快亦都好好彩同城嘅都到曬lu!

珍珠宮

mosin 發表於 17-11-14 07:55
我有ㄧ單等發貨另一單都還在等攬收
ㄧ單百世早2日已收,其他運送途中……
...

我都係一單未發貨,一單等攬,其他應該最遲聽日會到集運,希望繼續路路暢通啦

複式洋房

回覆樓主:

一件等發貨,兩件中通等攬收。。。

男爵府

竇漪房 發表於 17-11-13 22:06

幾單都未發貨
另有一單不是大牌,
但超高鎖量,
發貨後咩都無影,
琴日問客服話幫我追

珍珠宮

我掛念嫲嫲 發表於 17-11-14 08:36
幾單都未發貨
另有一單不是大牌,
但超高鎖量,

我一單旗艦店未發貨,有一間未攬,兩間都係好好生意,双11又減得多,我都估有排至會出貨!我想慳錢唯有等下啦!

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

竇漪房 發表於 17-11-14 09:35
我一單旗艦店未發貨,有一間未攬,兩間都係好好生意,双11又減得多,我都估有排至會出貨!我想慳錢唯有等 ...

如果佢真係last minute先發都無付…
可能叫集運分兩批運香港…
唯有比兩次住宅費

珍珠宮

那些花兒 發表於 17-11-14 09:37
中通真係超有問題,四日都冇更新過物流

我總共3件用中通,其中有兩件已到集運,都係11號金華市出發,未到嗰件等左兩日至攬,琴日金華市出發,正在途中!

我係申通其差,有3單用佢,兩件仲响家鄉,一單未攬今日都唔郁會問下!

珍珠宮

我掛念嫲嫲 發表於 17-11-14 10:57
如果佢真係last minute先發都無付…
可能叫集運分兩批運香港…
唯有比兩次住宅費 :bashfu ...

我剛check我最後嗰間旗艦店都發貨啦!不過唔知幾時至會攬

唔好擔心,你嗰d都應該快架啦!

伯爵府

回覆樓主

今年速度好快,天貓超市免費直送香港,昨天已經收貨,寄深圳的系統顯示估計明天到,只有一間說明7天內發貨的未攬收

男爵府

回覆樓主:

今年ok wor 36 間接近一半已簽收, 只有一單還未發貨。 最慢系寄ems....

禁止訪問

大宅

sarahwong420 發表於 17-11-14 13:40
今年ok wor 36 間接近一半已簽收, 只有一單還未發貨。 最慢系寄ems....

EMS 超慢。。。。攬咗貨兩日都無再郁過

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

那些花兒 發表於 17-11-14 13:53
我見有物流紀錄,就係發出果下,仲留係第一個出發點。已經四日,問左賣家,話幫我問下,其實都係不了了之
...

會唔會爆倉? 我有1件中通上海出, 又是11日出已收件但無再更新, 問左賣家話爆倉....
Stay Hungry , stay foolish !!

首頁
23456...16

尾頁

跳至